Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (70)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Príbeh o chlapcovi, ktorý odmietal dospieť a jeho zradenom kamarátovi, ktorý zas dospel až moc rýchlo. Niekde na pozadí je tam ešte banda detí, ktoré nemajú upresnený význam. Herecké obsadenie: Mechcem sa moc k tejto téme vyjadrovať aby som zas a znova nevyzeral ako xenofób. Ale poviem to takto Disney ide v presne zabehnutých šľapajách rasovej korektnosti, ktorú ja neakceptujem o čom svedčí aj moje hodnotenie. Jude Law sa z toho biedneho scenára snaží aspoň vykresať emóciu ale je na to sám. Prevedenie: Chovanie postáv je nelogické a vybudovať si k niektorej z nich vzťah je prakticky nemožné. Aj preto sú vám osudy postáv totálne u riti a ak k tomu pridáme skopírovaný scenár z kreslenéj predlohy, divák sa dokáže oprieť už iba o vizuálne efekty, ktoré tento nezmysélný počin zachránili od odpadu. Pridaná hodnota: Odmietam sa pozerať na Indického Petra Pana a idem si pozrieť film z 2003, ktorý formoval moje detstvo. 17% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Fajn nová adaptace známého příběhu, která neurazí, ale taky nijak extra nenadchne. Film natočil velmi šikovný a osobitý režisér David Lowery, který umí dělat opravdu zajímavé podívané. Bohužel pro nás to tady není tolik vidět. Lowery se snaží příběh alespoň trochu obohatit a rozšířit ho o určité motivace, případně dát větší roli některým postavám. A díky jeho režii jsou některé momenty parádní a dobře natočené, nicméně jsem se nemohl zbavit pocitu, že to Lowery dělá na zakázku, aby si pak mohl natočit něco svého. Faktem je, že je to místy nuda, a pokud jste viděli Petr Pan (2003) , tak vám tahle nová adaptace moc nového nedá. Naštěstí se z mého pohledu povedlo obsazení, tedy až na hlavního hrdinu. Jude Law se mi v této roli líbil, protože hraje přepáleně, ale zároveň se pokouší i něco jiného, a to něco jiného funguje. Ever Anderson tahle role sedla a je v ní dobrá, určitě prospělo, že má Wendy o trochu více prostoru a taky výrazněji zapojuje do akce. Alexander Molony mi vůbec do role Petera Pana nesedl. Vůbec jsem mu to nevěřil. Osobně jsem byl dost zklamaný z triků a ze spousty scén, které byli natočené před zeleným pozadím. Peter Pan a Wendy není špatný film, ale pokud ho neuvidíte, tak se nic nestane. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vizuálně líbivá dobrodružná pohádka uspokojí scénami létání i svědomitě odprezentovanými myšlenkami knižní předlohy o strachu dospět, které však přeříkává staticky didakticky a v nesouladu s rozpustilostí disneyovské kreslené klasiky, z níž také zhusta vychází. Ani nevím, proč jsem se vlastně většinu času nudil, jelikož herci byli fajn a Jude Law jako kapitán Hook správně hrozivý. Nicméně právě ohledně obsazení se vkrádá podezření, zda nová verze nevznikla od stolu čistě kvůli narovnání multi-kulti-gender kvót, jakkoliv to zrovna ve snové Zemi Nezemi dává smysl. 5/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Při závěrečných titulcích Petera Pana a Wendy mě ihned napadla jen jedna jediná otázka, a to proč dá někdo u Disney, který finančně, decentně řečeno, silně skomírá, ne-li až strádá, zelenou takovémuto nákladnému projektu, který jednak recykluje látku, kterou už každý stejně notoricky zná, jednak o ní nikdo navíc ani příliš nestojí, ale především naprosto nic zásadního nepřináší, a to jak pro samotný děj, tak hlavně co se zpracování týče. Já tu tedy nechci tvrdit, že se jedná o nesledovatelný film, na který bych mohl lusknutím prstu nakydat hromadu špíny, problém je ale spíš v tom, že něco takového prostě už dnes nemůže naprosto uspět, jelikož Peter Pan a Wendy jednoduše nenabízí vůbec nic, co by mohlo kohokoliv zaujmout a nalákat. Ano, efekty jsou fajn, i když tedy nikterak velkolepé, či strhující, nicméně svou kvalitu mají, ano, postavy nenudí a především jejich obsazení je výrazné a sympatické, ano, má to slušnou atmosféru, a ano, v ději se objeví pár nových nápadů, které nejsou úplně marné, nicméně i přesto všechno se znovu vracím k otázce, proč se natočí právě takovýto film, který nemá čím přitáhnout publikum. Já tudíž rozhodně nechci od této podívané kohokoliv odrazovat, jelikož sám jsem se u ní nikterak nenudil, sem tam proběhne i nějaká scéna, která dokonce vyloženě pobaví, ale pokud by se mě někdo zeptal na tu nejotřepanější otázku, proč bych měl Petera Pana a Wendy vůbec vidět?, nedokázal bych na ní odpovědět, nic takového mě totiž nenapadá a to je snad ještě horší, než kdyby ten film byl vyloženě špatný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politicky korektné - sám režisér a scenárista priznal, že to urobil, lebo doba sa zmenila - a tým pádom aj tradíciu príbehu búrajúce dielo, ktoré obdivovateľom Petra Pana nemôže stačiť. Vizuálne a trikovo pekné, ale všetko násilne feminizovať, genderovo a rasovo vyvažovať, a to aj v starých osvedčených príbehoch, to je fakt päsť na oko. Až tak sa dnešní filmári sústredia na tieto libtardské novoty, že potom celý film stráca kúzlo. Klasiku spláchli do záchoda, ale nedokážu ju adekvátne nahradiť. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Jude Law daroval zmrzlinu všetkým deťom, ktoré hrali vo filme v posledný deň natáčania, ako ospravedlnenie za to, že mnohé z nich vystrašil, keď stvárnil kapitána Hooka v kostýme. (Arsenal83)
  • Režisér a scenárista Lowery uviedol, že prioritou číslo jedna bolo pre neho správne zostavenie scenára. Filmár spresnil, že projekt je preňho osobný, keďže je fanúšikom originálu, pričom uznal, že každý pozmenený i malý detail bol pre neho bolestivý. Potvrdil, že v modernej adaptácii musel zmeniť prvky, aby sa vyhla rasovým stereotypom prítomným v pôvodnom filme. (Arsenal83)
  • Očakávalo sa, že produkcia filmu začne v apríli 2020 a skončí v auguste toho istého roku, ale kvôli pandémii COVID-19 sa oneskorila. Natáčanie sa nakoniec začalo v marci 2021 vo Vancouveri v Britskej Kolumbii. V auguste 2021 sa natáčalo aj na polostrove Bonavista v Newfoundlande a Labradore. (Arsenal83)

Reklama

Reklama