Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér John Waters přináší zvrat do každodenní průměrnosti života na předměstí. Ve veselé satiře Šest vražd stačí, maminko! uvidíte Kathleen Turner v roli zdánlivě dokonalé hospodyně Beverly Sutphin, která se nezastaví před ničím, aby zbavila okolí každého, kdo nedodržuje její morální kodex. Šest vražd stačí, maminko! je provokativní, ostrá komedie, u které se nepřestanete smát! (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco svět pomalu doceňoval Volný pád jenž táhla dvojice Schumacher-Douglas, spojila se paní Roseová-Turnerová s Johnem Watersem, aby bejvalýmu ukázala, že je nejen dobrá herečka, ale aby si z toho jeho aktuálního fláku i tak trochu vystřelila. To první se jí povedlo beze zbytku, v tom druhém byly rezervy nejspíš proto, že Waters vlastně pořádně nevěděl, co chce točit, takže vznikl slepenec satiry, parodie i klasické rodinné a černé komedie. Pan režisér si toho halt vzal moc a nepodařilo se mu všechny komediální žánry sladit, což je někdy až zoufale vidět. Nicméně převládají pozitiva a soudní proces je prostě boží. 60% ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Basil Poledouris; Potencial velký, skvělá Kathleen Turner, která již tak excelovala v podobně laděném (avšak mnohem mnohem lepším filmu Válka Roseových) a zajímavý námět (který překvapivě vznikl dle pravdivého příběhu), avšak emocionální nevyváženost scén a celého vyprávění nechávají v divákovi pocit promarněné šance. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi-komedie se "sériovou mámou", která si bere osobně a až doslova věty typu "to je na zabití, já ji zabiju a chci, aby umřel/a". Ano, mohlo to být ještě zajímavější, ale mě to sedlo, protože takováhle blbost, kde vulgarity a drobné vnitřnosti jsou používány s humorem a vtipem a ne k laciné bezúčelnosti (jak už je, bohužel, zvykem), se zase tak moc nevidí. ~~~ Rozhodně si odteď dávejte bacha, abych vás nenačapal, jak urážíte zubaře, žerete živé bytosti, nepoutáte se v autě, porušujete nepsaná módní pravidla nebo, nedejbože, NETŘÍDÍTE ODPAD! Protože to, to je fakt na zabití. ~~~ "Vůbec netřídí odpad. Nesnáším jí." "A jak já ji nesnáším, někdo by ji měl zabít." "Pro dobro planety by měla umřít..." ()

Dombzila 

všechny recenze uživatele

Serial Mom je slashero-komediální blbůstka o klasické americké matce, která má ovšem jedno velké tajemství. Je to silně zábavná podívaná plná jednoduchého amerického humoru, který zde skvěle funguje. Musím vypíchnout naprosto úžasný výkon Kathleen Turner, protože právě ten dost táhne celý snímek nahoru. Dost fajn jsou také vraždy, kterých je dostatek a jsou zábavné a neodfláknuté (obzvlášť umlácení jehněčí kýtou). Ve finále se tak jedná o ne moc známý klenot, který luxusně pobaví a hravě zabije nudný večer. 70 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád nejrůznější černé komedie nebo parodie na horory, i když je pravdou, že valná většina z nich moc kvalit vskutku nepobrala. Tenhle film mezi nimi zaujal místo někde uprostřed. Hororového žánru se to dotýká opravdu jen velmi okrajově (minimálně), za to se u toho člověk i docela pobaví. Zvláště pak poté, co se z Kathleen Turner stane bláznivá sériová vražedkyně, která své oběti rozhodně nešetří a zabíjí je nejrůznějšími způsoby – čím se tak dost odlišuje od většiny jiných „sériových vrahů – kteří mají rádi svůj osobitý styl“. Byla jasnou tahounkou této černé komedie.   Na rozdíl od většiny ostatních herců, kteří se zrovna dvakrát nepřetrhli. Samozřejmě potěšila i přítomnost Suzanne Somers, která si tu zahrála samu sebe, byť jen na velmi krátkou dobu. Ale abych se ještě vrátil k hlavní hrdince: mít doma takovou rodinku, tak z toho jebne asi i mně. Milovníky vulgarit jistě potěší sprosté telefonáty se sousedkou, nebo šmírák na záchodcích (který to nejvíc rozjede v soudní síni). On celkově byl ten soudní proces takovou třešničkou na celém filmu.   Šest vražd stačí, maminko! je vcelku snesitelná černá komedie, která mi rozhodně lehce zvedla náladu, tahle časně v nedělní ráno.  Byli tu samozřejmě i slabší místa, ale celkově v tom vidím průměrnou záležitost, kterou jsem rozhodně neviděl naposledy. 50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film, který Chip (Matthew Lillard) sleduje na kazetě, je Blood Feast (1963). (JasonIX)

Reklama

Reklama