Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemství jsou odhalena a Boba Fett se dozví novou informaci. (Disney+)

Recenze (67)

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je fakt čirá radost sledovat. Authentické nadšení a zatajený, místy i vyražený dech. Pocit, skoro jako bych seděl v kině na novém celovečeráku. Dave Filoni servíruje, co asi dost lidí čekalo od sequelů. Částečně jde o sázku na jistotu, ale vkusnou, nepřehnanou a ne tak samoúčelnou jako od J. J. Abramse. Emocionálně to funguje a stojí na vlastních nohách. Zároveň jde o vodu na mlýn názorům, že kdyby se sequely u Disneyho tak nespěchali a měl v nich prsty Filoni, mohly být lepší a organičtěji napojené na originály i prequely. Filoni umí evokovat poctivou Star Wars magiii, má dar příběhy s lehkostí zasazovat do širší kontinuity, doplňovat prázdná místa nebo podnětně naznačovat, co se mohlo odehrát mimo obrazovku/plátno. /// Menší odklon od Bobovi linky mě příliš netrápí, i když struktura seriálu je trochu podivná, ne že ne. Ale chápu, že je to všechno prostě součást košatější story a předpokládám, že se tahle diverzní akce zúročí. (Zdánlivě) pomalejší tempo mi i po tomhle dílu sedí. I tak to umí strhnout. Kdyby už nikdy nevznikl celovečerák a SW pokračovaly navždy jen formou seriálů, kde můžou víc dýchat, asi by mi to příliš nevadilo. /// Další náhodné poznámky: Pokračuje nálož slastných maličkostí a detailů. Mravencodroidi, žaby, ZVUK N1 STARFIGHTERU! Další střípek rozkazu 66. Cad Bane je hnusák, vypadá víc jako degen než v TCW. Luke mnohem lepší, nebyl jsem si jist, jestli po přechodové fázi s CGI-heavy podobou na konci S2 Manda nepřešli k pouhému namaskovanému herci, co se Markovi za mlada podobá. Ale zřejmě jde prostě o lepší CGI. /// P.S.: S výše zmíněným děním mimo scénu, naznačováním širšího univerza, domýšlením, určitou zkratkovitostí, která podněcuje představivost, pracovaly SW už mnohokrát. Je to jedna z věcí, které mě na nich už od začátku fascinovaly. Když se to dobře podá, zážitek se umocňuje a diváka to stimuluje. Opět se mračím směrem k Abramsovi, v jehož dílech podobné pokusy vedly spíš ke zmatení a WTF momentům v publiku. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál zřejmě už nemůžeme nahlížet jako seriál čistě o Bobovi. Filoni a Favreau nám dávají "jejich" vlastní sequelovou trilogii, která se bude neustále rozrůstat o nové příběhy a postavy. Myslím, že i další řada Manda nebude čistě o Mandovi. Byl to zase jeden velký fan-service, ale mohl bych to sledovat hodiny. Výcviky Jediů mě vždy bavily, tohle byla skvělá vzpomínka na Tatooine a vlastně i na tu blbou Epizodu VIII. Luke, Ahsoka, Cobb a Cad Bane? Co víc chtít? Víc už nejde! A skvělý deepfake, značné zlepšení od minule. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je hezké vidět, že se vlastně všichni vysrali na Bubáka Feťáka a naplno se můžeme vrhnout na pokračování Mandaloriana. Stejně první 4 epizody stály za hovno, tak ten seriál aspoň zachráníme tímhle. A nutno říct, že to seriál nikoliv zachránilo, ale oživilo. Jinak by se na tu splašku asi málokdo podíval. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ano, tvůrci se zřejmě vykvákli na Bobu a od 5.dílu nám už jede 3.s. Mandarinky. Ne, že by mi to nějak kór vadilo, ale je to trochu podivné rozhodnutí, když to má jen 7 dílů. V každém př. jsem musel zpětně předělati hodnocení skoro všech předchozích dílů, což se mi nikdy u žádného sledovaného tv s. snad nestalo.;-) A jelikož zde nechci nějak extra spoilerovati, tak 1.pol. je totální nášup. A ta druhá jest regulérní western, ve které se objeví z masa a kostí jistá modrá a ne moc kladná (prostě hajzl je to) postava z CW v.2.0 ze které jsem fakt nemohl. Už dávno jsem si říkal, jaké by byly hrané CW 2008 a tady i jinde jsou už malé střípky. No, byla by to bomba, leč neúnosně drahá, to je jasné. Ale byl by to fakt zážitek. Nic proti cgi tv s. Hmmm, tak teď nevím, zda mě posl. díl této minisérie ještě zajímá, hehe. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět “Tlustý Bob” 90% epizody nikde a epizodě to (jak jinak) prospívá. Obsahově jde jen o snahu naroubovat předchozí Mandalorianovu epizodu na předchozí 4 a upřímně mě to nijak nevadí. Seriál se stejně neubírá jak bych chtěl (chronologické vyprávění) a obsahově je to zajímavější bez Boba (btw. dnes už je digitálně možné opravdu vše... herce netřeba :)). Navíc “zatažení” starých známých epizodě jen prospělo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • V kantýně v Mos Pelgu (Freetownu) je v tomto díle vidět jejich nový interiérový prvek: žebra Kryatského draka, kterého zdejší lidé pomohli porazit v druhé sérii seriálu The Mandalorian (od r. 2019). (Sidarius)
  • Malý světelný meč, který Luke (Mark Hamill) ukáže na konci epizody Grogovi, je Yodův. Není to originální meč, který používal i během Klonových válek. Ten ztratil během souboje s Darth Sidiusem. V komiksu „Star Wars: Age of Rebellion“, který je součástí kanónu, v části „The Trial of Dagobah“ si Yoda nový meč postaví během svého vyhnanství. Tento meč po smrti svého mistra Luke vezme sebou. (Veskoslav)

Reklama

Reklama