Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (340)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Když se ti před jedenácti lety náhodně vygenerovala celkem dobrá televizní pohádka, tys od té doby nic lepšího nenatočil a teď chceš ze všech sil zopakovat úspěch prvního dílu. Aniž bys ale věděl, proč a v čem ta jednička byla vlastně dobrá a silná. Bambitka 1 totiž měla kromě pár povedených frků a funkční romance i zcela funkční a uvařený dramatický oblouk - takže nějaké to další "po dvaceti letech a pěti dětech" nutně musí působit jen jako zbytečné mlácení prázdné slámy. A taky působí. Vtipná a nechtěně zábavná je tu jen autorská snaha po vzoru jedničky za každou cenu zalátat do příběhu nějaké další "palčivé společenské téma" - co bychom si tak, soudruzi, v té naší komunální satiře vzali na paškál tentokrát..? Tak třeba šmejdy a jejich hrnce. Ehm, díky, ne. Výsledek je odvozený, slabý, neinvenční a polovičatý. Špatná story, velký špatný písničky, špatná romantika. Mělo to skončit tím, že si princ vzal hrčířovu dceru a žili spolu šťastně až na věky. Kudla! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádková jednohubka, která mi na Štědrý večer skvěle sedla. Oproti jedničce jde ale přece jen o jeden až dva stupně kvalitativní sešup. Technické kvality jsou mnohem lepší. Chování postav stupidnější. Vtipnost na podobné úrovni jako posledně. Hudba o něco málo horší. Výsledek je na tři až čtyři slunce. S úctou kterou mám k původnímu dílu se přikláním ke třem hvězdám. 65% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka se mi strašné blbě hodnotí, protože jsem strávil jako součást komparzu celý natáčecí den s herci na zámku v J. Hradci, kde jsme si pokecali s Lábusem, Vladykou i samotným producentem, který nám pověděl spoustu zajímavostí. Na to, že se podařilo získat opravdu dost prostředků, tak jsem to moc nezaznamenal ani na kameře ani na výpravnosti. Nicméně pohádka na mě působila roztomile, hezky, jen postrádala trochu důstojnější příběh. je to velká škoda a velká promarněná příležitost, protože herci jsou dobří, peníze taky byly, jenom tam nebyl ten příběh, ani lepší výpravnost a kamera. Takže 3 hvězdy, ale spíš za to, jak hezký natáčecí den jsme zažili na zámku v J. Hradci než za tu samotnou pohádku :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, nějaké nové postavy (na královnu Kubařové se hezky dívá), opět několik satirických narážek a bohužel ne tak povedených písniček, jak původně. Celkově klasická dvojka, která se nevyrovná jedničce. Stále spíše levnější televizní zpracování, jen to nyní poslali do kin - a bylo narváno. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už nebylo ani špatné. Dejme tomu, že Vetchý nevypadá na 60, ale tady ani nemá co hrát. Snad mu za to zaplatili dost peněz. Ploché postavy, chovají se každou chvíli jinak a celé je to takové natahované, bez nějaké nosné zápletky. A když už jsem myslel, že se konečně začne něco dít, protože jsou ve vězení, tak to během deseti minut skončí. Jelo to jen na pozadí, když jsme něco hráli, ale ani děti, pro které to je určeno, to nezaujalo. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Pohádka se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Poslední klapka padla na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil v průběhu května 2021 12 natáčecích dnů. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo celkem 18 paruk a použity byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlávek zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy. (TotalFilm.cz)
  • Veronika Khek Kubařová na MFF v Karlových Varech v roce 2021 řekla o filmu: „Natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2 pro mě osobně bylo například specifické v tom, že jsem se musela naučit jezdit na koni. A to poměrně suverénně a rychle.“ (rakovnik)
  • Po celou stopáž filmu chybí ve staré loupežnické bambitce křesadlo, resp. křesací kámen. Bambitka by tak v žádném případě nemohla vystřelit, přesto ve filmu vystřelí. (Aporol)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama