Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (340)

William_ 

všechny recenze uživatele

5/10. Duo Lábus/Vladyka táhnou film hodně nahoru. Nebýt jich, jednalo by se o lehce podprůměrnou pohádku. Vetchý je opět přesvědčivý, ale první díl mě bavil asi o chlup více. Nejvíc film trpí na zbytečně dlouhých zpívajících scénkách, tentokrát v notě Vaška Noida Bárty, který si zde zahrál v menší roli ve filmu. Za mě nesprávný krok, je to otravné a když to srovnám s nějakou novou pohádkou třeba s Andělem Páně 2, tak je bambitka propadák. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na Vánoce roku 2011 měla na ČT premiéru nenápadná pohádka, která tehdy zastínila hlavní štědrovečerní pohádku a kterou si od té doby nenechám ujít při žádné repríze. Sešlo se v ní totiž skvělé herecké obsazení, hezké písničky i jemný humor. Nemáme mnoho pohádek, které by si vysloužily pokračování, už vůbec ne televizních. Bambitka to ale dokázala a letos její druhý díl doputoval na velké plátno. S filmovějším vizuálem, novými postavami (malé Valentýnce Bečkové už se přezdívá Tomáš Holý v sukni, Verunka Kubařová taky nikdy nezklame), ale taky s výrazně slabším scénářem a nepříliš chytlavými písničkami. Pokud se vám první díl líbil opravdu hodně, nebudete zklamáni, nadšením skákat do stropu ale asi taky nebudete. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo čekat, je to slabší odvar z jedničky. Nad vodou to drží hlavně dvojice Vetchý a Kubařová, zato některé písničky jsou opravdu strašné. Komu se líbila jednička, nejspíš se bude bavit i tady. Pro ty z nás, co první díl považovali za televizní průměr, už je to spíš zbytečně dlouhá ukolébavka. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Uplně nechápu, kde se vzalo image "úspěšné pohádky" u jedničky. Jednička celkem ušla a dvojka se od ní v ničem nelišila. Úplně se mi chtělo plakat ze spojení mimořádně hloupého nesamostatného krále a rázné akční královny, což je taková degradace tatínků v dětských očích, že to nemá obdoby. Stejně jako to, jak se rádci dostali hned znovu na královský dvůr. Ani trochu té lstivosti nemuseli projevit. 50% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemůže chtít a očekávat, že pohádky viděné v kině budu hodnotit jen podle jejich mnou subjektivně vnímanych kvalit, bez náhledu na zaujetí dětí (přesněji mých dětí, cizí jsou mi i s tím, co považují za názor, naprosto ukradené). Druhá bambitka sází na oblibu hrdinů z prvniho dílu, což vychází. Klus je sice v reálném světě ve vleku své ženy za podivného divomuže, ale tady je v roli lehce nekompetentního krále (co se přirozeně vyvinul z nekompetentního prince), který je, kdyby nic jiného, pozorný partner a otec (vlivem životních okolností pod vlivem jeho ženy tuhle žitou realitu přenesl i na filmový pás) ve své roli sympatický a uvěřitelný. Jeho královna je krásná ženská, sympaticka a milá, jejich dcera roztomilá holčička, u níž tu naši uhranulo, že se princezna jmenuje jako ona. Královna sousední země je sympatická, ovšem proč tvůrci kladou rovnítko mezi nezkušený a nesoudný nešikovný trouba,  úplně nechápu. Ano, generační rozdíl budoucích partnerů není do pohádky ideální, ale ve skutečném životě se tak děje, navíc ve skutečnosti to nakonec taky občas klapne tak, že dětem, vrstevníkům nevěsty, nový vztah otce nevadí. Písnička o píchnuti vosou byla pekelná, ostatní si vůbec nevybavuji, takže asi byly snesitelné. Podtrženo sečteno, není to zdaleka dokonalé, ale nedokážu nevidět pozitiva pohádky, která mou dceru vydržela bavit celou dobu stopáže a syna skoro půlku. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy se loupežník Karaba (Ondřej Vetchý) s Johankou (Valentýna Bečková) plaví v neckách po zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, tak necky nejsou žádným stabilním plavidlem, proto musí stabilitu necek řídit potápěč, který pod vodou posouvá necky správným směrem. (heczot)
  • Po celou stopáž filmu chybí ve staré loupežnické bambitce křesadlo, resp. křesací kámen. Bambitka by tak v žádném případě nemohla vystřelit, přesto ve filmu vystřelí. (Aporol)
  • „Pokračování je jiné v tom, že příběh je mnohem vrstevnatější, má více linek, je výpravnější. Šli jsme do větších exteriérů, máme víc koní, písničky jsou dělané víc filmově. Mělo by to být takové plnotučné,“ řekl režisér Ivo Macharáček. (SONY_)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama