Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál, na ktorý si nikto za rok nespomenie. Teraz strašný hype, pretože je to "iná" detektívka. A teraz si povedzme v čom je "iná". Mare, policajtku, ktorá má na starosti celé vyšetrovanie, postupne spoznáte so všetkými jej povahovými chybami, osobnými starosťami/obavami a vzťahovými problémami. Okrem toho spoznáte celú jej rodinu, ich povahové chyby, osobné starosti/obavy a ich vzťahové problémy. V tejto rodinnej terapii sa odohráva vyšetrovanie v malej komunite, kde sa každý pozná a každý je s každým druhým nejakým spôsobom rodina. Zo začiatku, tak tie tri diely, Vás vyšetrovanie baví a odpúšťate rodinné odbočky. Veľa potencionálnych vrahov, každú chvíľu nový hlavný podozrivý. Bohužiaľ sa časom ukáže, že ide o tuctovú detektívku, ktorú majú odlíšiť dve veci. Spomínaná terapia, ktorú úplne zbytočne preťahuje lesbická dcéra neprinášajúca absolútne nič zásadného, a tak neskutočne smrdí propagandou. Druhým odlišovákom má byť séria záverečných zvratov, ktoré už pomaly nestíhate počítať na prstoch jednej ruky (navyše vždy než príde "šok", tak už všetko diel, pol dielu vopred viete). V konečnom dôsledku zbytočne naťahovaný priemerný detektívny seriál. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být úplně v pohodě o polovinu kratší, protože se to pořádně rozjede až od pátého dílu. Detektivní zápletka je fajn a je škoda, že je obalená hrozným balastem okolo. Tady se totiž každému stanou ty největší životní tragédie a obvykle nejenom jedna. Tunami s*aček, které to na postavy neustále hází, to působí až sebeparodicky. Navíc je to asi nejubrečenější seriál z poslední doby. Tři v zásadě jenom za skvělou Kate a části posledních tří dílů, kde se nefňuká. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurný seriál plný shitu se sleduje překvapivě dobře. 1)  Dialogy jsou svěží, zcela chybí typická seriálová vata, pořád se něco děje. Dokonce i akční scény (pár jich tu je) jsou přehledné a jaksi nenápadně příjemné._____ 2)  Ke konci silně přetwistovaný příběh, kdy se mění podezřelí každých pár minut, není ani tak detektivka jako spíš psychologická sonda do mentality amerického venkova. Cítím tu jakýsi anglický duch v pojetí, herectví i atmosféře. Inu, severovýchodní Pennsylvánie má k Británii blíže než třeba prérie._____ 3)  Pochmurné atmosféře odpovídá i skutečnost, že skoro všichni mají nějaké kostlivce ve skříni a tvůrci se poctivě snaží nám je postupně ukázat._____ 4)  Hvězdou seriálu je nepochybně přesvědčivá 46letá Kate Winsletová (vyšetřovatelka Mare Sheehanová)._____ 5)  Zamlouvali se mi i šaramantní 53letý Guy Pearce (spisovatel Richard) či přitažlivý 33letý Evan Peters (vyšetřovatel Colin)._____ 6)  Výstižný koment: gudaulin****. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výhoda této detektivní minisérie není jenom v tom, že v rámci vyšetřování vše orientuje na americké maloměsto, čímž seriálu jako samotnému dost přidává na atmosféře. Ještě větší výhoda seriálu je ta, že Vás jednoduše překvapí kvalitním kriminálním příběhem. Asi tak, jako když si přečtete nějakou detektivku a zhodnotíte ji jako něco, co jste dosud ještě nečetli. Mare z Easttownu je totiž v podobném duchu a to, že Kate Winslet je Mare Sheehan tomu jen a jen přispívá. Neskutečná detektivka. Nenápadná, ale o to skvostnější. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Bravurní post-moderní detektivka kterou tvůrci inovativně kloubí s psychologickým melodramatem, a v níž Kate Winslet podává svůj nejpůsobivější životní výkon? Bezpochyby. Špička svýho žánru? Ani náhodou.... Určitě je 'Mare z Easttownu' jeden z těch víceméně sofistikovanějších seriálových projektů, který televizní trh momentálně nabízí, ale díru do světa svou melancholickou těžkopádností a uměle natáhnutou stopáží prostě neudělá. Ale samozřejmě vidět Kate Winslet do sebe lít škopky je unikát. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Toto je úplne prvá rola Kate Winslet (Mare Sheehan) v celej jej doterajšej kariére, v ktorej používala strelnú zbraň. Jej používanie bolo pre ňu udajné veľmi nepríjemné. (Real Tom Hardy)
  • Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minisérie těšila již od prvních epizod, se každý týden zvyšovala divácká sledovanost. Během večera, kdy byla vypuštěna finální epizoda dokonce vůbec poprvé ve své historii kvůli přetížení na několik hodin spadl streamovací server HBO Max. Závěrečný díl byl zároveň nejsledovanější epizodou v historii HBO Max. (oli009)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Pensylvánii, predovšetkým v mestách Aston, Mont Clare a Phoenixville. Začalo sa v októbri 2019 a pokračovalo až do marca 2020. Pár dní pred dokončením bolo pozastavené kvôli covid-19 reštrikciám. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama