Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dokonalej jednotke je dvojka pre mna v mnoho ohladoch sklamanim. Uspokojilo ma len pokracovanie surodeneckej linie. Tentoraz uz su udobreny a spolupracuju v utajeni na jednom pripade, ale stastie v HK filmoch netrva večne. Popri ich linii, ktora ma bavi tu je dalsia a dost dlho samostatne oddelena linia odohravajuca sa v USA v ktorej sledujeme Markovho identickeho brata Kena, ktoreho hra prekvapivo znova Chow Yun-fat. Nejak proste museli znova priviest Chowa na scenu a smrt postavy nie je v HK prekazkou. :) Bohuzial Kenova linie ma prilis nezaujala. Samotny Ken je prilis extrovertny a to jeho neunosne dlho trvajuce staranie sa o otraseneho Dean Sheka islo mimo mna. No a na konci, ked sa tie dve linie spoja a vsetci spolu pôjdu vystrielat zaporakove sidlo, tak mi to prislo take chladne. Vsetci dokopy nepôsobia ako zohrata banda u ktorej chapem ich motivacie, ale ako skupina ludi, ktora sa nahodou dala dokopy. Necitil som medzi nimi ten kamaratsky cit. Samotne prestrelky su velkolepejsie, ale zo vsetkych Wooovych filmov mi pripadaju najslabsie. Vsetko vsadil na velkolepost, ale chyba im poriadna prepracovanost a miestami nie su ani prilis prehladne. Herecke obsadenie je take priemerne. Ti Lung a Leslie Cheung ako bratia su stale skveli. Chow Yun-fat ma vynimocne prilis nebavil. Dost prekvapil komik Dean Shek v dramatickej ulohe. Jeho linia ma sice nenadchla ale vykon podal paradny. Zaporaci su taki tuctovi sefovia v pozadi. Akurat zaujme ich poskok - spickovy zabijak so svojim vlastnym kodexom cti. Ale ani ten este nie je tak prepracovany a pôsobivy ako v neskorsich Woovych filmoch. Hudba opakuje motivy z jednotky, takze je rovnako dobra. Takze dvojka mi celkovo pripada o dost slabsia. Najlepsie by bolo, keby sa Woo vyhol snahe vratit do filmu Chow Yun-fata a naplno sa sustredil na pribeh dvoch bratov. Napriek tomu je vysledok slusny nadpriemer, ktory sa oplati vidiet. 6/10. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jako zřejmě většině, i mně se zdá dvojka ještě chlup lepší než jednička. Samozřejmě zde teče více krve a vrší se více mrtvol, ale příběh se mi zdá ještě vynalézavější a lépe natočený. Když se smíříte s tím, že se dá pistolkou zlikvidovat kulomenté hnízdo a mečem tlupa ostrostřelců, a uznáte, že to patří k žánru, uznáte i to, že je to hezký film o přátelství a touze po harmonickém životě. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Toporní přehrávající herci, nepřehledná zápletka a hodně žvanění. Když už se strhne akční mela, tak je to v posledních deseti minutách a sem tam v průběhu filmu který je všechno jen ne zábavný. A vzhledem k tomu, že je to vlastně skoro identická kopie jedničky, tak není ani ničím novátorský, či průkopnický. Ještě o malinko slabší než jednička, protoze ta měla sice podobné neduhy, ale alespoň byla originální. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hard-Boiled a Killer mi od Wooa sedli daleko víc, i tak je to ale docela pecka. Příběh sice nic moc a ta linie v Americe mě spíše nudila,jinak si ale není na co stěžovat. Akce je totiž opět parádní a závěrečná akce ve vile nemá chybu. U tý jsem doopravdy jenom koukal s otevřenou pusou a díky ní jsem filmu odpustil i mnoho chyb. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jestliže byla jednička skvělá, dvojka je pak perfektní. Tedy alespoň v rámci možností Johna Woo. Kde trochu v jedničce chyběly herecké výkony, dvojka to napravila (skvělý Tsang), jinak chválím i slušnou hudbu. Kdo by řekl, že z jedničky lze vydolovat takto dobrý námět na dvojku, tohle v Hollywoodu neuměli a neumějí. Dávám zasloužených 100% = 5/5 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Film byl proslulý kaskadérskými nehodami. Chow Yun-Fat (Ken Gor) byl téměř vyhozen do povětří, když výbuch za dveřmi sídla byl silnější, než se očekávalo. Herec si při tom spálil některé vlasy. Záběr ve filmu je jeho skutečnou reakcí. Režisér Ronny Yu ve filmu dělal kaskadéra ve scéně ve skladu. Vykroutil si záda poté, co uklouzl na vodní louži, když nesl herce Deana Sheka (Johnny Lung). Pak kaskadér, který zaskakoval za Leslieho Cheunga (Kit) ve scéně, kdy provádí skok na motorový člun, dopadl špatně a zlomil si nohu. (tequilla)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama