Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Mnozí přísahají na Killera, jiní na Hard Boiled, ale u mě to vždycky bude dvojka Lepšího zítřku už pro tu bezostyšnou lehkost, s jakou hrdinové tasí zbraně, J.Woo postavu dvojčete a citaci ze závěru Peckinpahova The Getaway- přestřelku v oprýskaném hotelu, která se pro jednoho z hrdinů mění v metaforickou cestu z temnoty ke světlu. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl A better tomorrow lze směle srovnávat s prvním, třebaže je již trošku o něčem jiném. Více akce, více krve, více baletu...nicméně stále mám jedničku raději. Opět zde exceluje Chow Yun Fat coby Ken Gor, jenž se sirkou v koutku úst kosí padouchy po desítkách. Vynikající režie i herecké výkony, vynikající film. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když se díváte na scénu z restaurace s rýží, uvědomíte si, že tohle je opravdu to, co chcete. Drsná, skvělý zábava, kde naprosto vládne Chow Yun Fat, hrdinské postavy a jejich bouchačky. A navíc je to místy ještě vtipné. Závěr je naprosto skvělá akční jízda, kde se střílí ze všeho, z čeho to jen jde a vypadá to naprosto skvěle. Krev stříká, granáty vybuchují, lidé umírají, a je to opravdu skvělá zábava. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jestliže byla jednička skvělá, dvojka je pak perfektní. Tedy alespoň v rámci možností Johna Woo. Kde trochu v jedničce chyběly herecké výkony, dvojka to napravila (skvělý Tsang), jinak chválím i slušnou hudbu. Kdo by řekl, že z jedničky lze vydolovat takto dobrý námět na dvojku, tohle v Hollywoodu neuměli a neumějí. Dávám zasloužených 100% = 5/5 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

bravó, woo prekonáva prvý diel a v dvojke nám servíruje ešte viac prepracovaný príbeh o cti, zrade a pomste. akčných scén je tu viac, sú lepšie natočené a chow-yun fat je ešte väčší borec ako v jednotke. navyše film zakončuje grandiózna prestrelka (hlavne súboj ken gor vs. bezmený zabiják) na ktorú som pozeral s nemým úžasom. ešte raz bravó...... [pozrene opat po par rokoch] tak dvojka better tomorrow dost zostarla, teda az na zaverecny mega masaker (jedina pasaz filmu ku ktorej sa samotny john woo hlasi). vacsina deja je preplnena melodramatom (ktory je pritomny vo vacsine woo-oviek) tu vsak vobec nefunguje. pocas filmovania sa john woo a producent tsui hark nodokazali zhodnut ktorym smerom sa ma film uberat (tsui chcel vacsi doraz na ex-kriminalnika "johny"ho, woo bol proti) a tak nechali nakoniec rozhodnutie na konecny strih kinarom, ktory je takym kompromisom s ktorym nebol nakoniec ani jeden spokojny. stale je tu dost jednotlivych scen ktore su zapamatovatelne ale ako celok to prilis nedrzi pokope... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Film byl proslulý kaskadérskými nehodami. Chow Yun-Fat (Ken Gor) byl téměř vyhozen do povětří, když výbuch za dveřmi sídla byl silnější, než se očekávalo. Herec si při tom spálil některé vlasy. Záběr ve filmu je jeho skutečnou reakcí. Režisér Ronny Yu ve filmu dělal kaskadéra ve scéně ve skladu. Vykroutil si záda poté, co uklouzl na vodní louži, když nesl herce Deana Sheka (Johnny Lung). Pak kaskadér, který zaskakoval za Leslieho Cheunga (Kit) ve scéně, kdy provádí skok na motorový člun, dopadl špatně a zlomil si nohu. (tequilla)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama