Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, láska, smrt i katastrofa, která doslova visí ve vzduchu. Absurdní komedie režiséra Noaha Baumbacha, nominovaného na Oscara. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (137)

zencitizen 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nadšený, nic jsem nečekal, ale film mi způsobil proměnu krve i buněk. Jako by mne přenesl do jiné reality. Byl to skoro trip. Po skončení jsem se "pracně osvobozoval z čaromoci tohoto uměleckého díla". Ale méně emocionálně a víc analyticky: Je to opravdu Baumbach: zmraženě absurdní, stylizované dialogy, akademická satira, a zároveň je to v některých pasážích téměř Spielberg. Nejvíc na mne zapůsobila část odehrávající se po "toxické události", kde na povrch vyplavou úzkostné stavy Gretty Gerwing. Právě to, že se film vrátí po rozmáchle vystavěné akční pasáži ke komorní konverzačce považuju za výjimečné. Událost všechny lidské bytosti proměnila a dosud skryté tendence vyhrotila. Závěrečná píseň LCD Soundsystem a titulková sekvence je metaforou celého filmu: nejdřív naprosto boží, pak už "jen" moc dlouhé. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem býti velkorysým a dát tři, ale vlastně se mi nechce. Vizuál fajn - trochu mám pocit, že to poslední dobou píšu u každý recenze a že vizuál začíná přebírat slovo nad zbytkem tak nějak obecně. Jinak si to hraje na jakousi hipsteřinu a vůbec jsem se nechytal… chvílemi už to vypadalo, že opouštíme rádoby inteligentní chaos plný rádoby intelektuálního humoru mezi řádky, ale stejně to tam dřív nebo později klouže zas a znova a je to zábavné asi jako zarputilý absolvent gymnázia u vědomostní hry na party plné přiopilých pankáčů. Buď se bavme bez snahy být zbytečně chytrý, nebo se přesuňme na party gymnazistů a bavme se tak, aby to padalo ve správnou chvíli na úrodnou půdu. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Zahodiť do luftu scénu havárky a následnú katastrofu nedávalo vôbec zmysel (a že musela byť nákladná). Záverečný taneček všetkých protagonistov v supermarkete je z kategórie WTF a ak mala byť kritikou konzumnosti, tak ako prosím... Vlastne celý názov filmu je pálkou do gebule, ktorý nedokážu vysvetliť ani tunajší rádoby filmoví "fajnšmekri". ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Noah Baumbach sa tu zrejme chcel poopičiť po nedávnej, vynikajúcej sociálnej satire DON´T LOOK UP. Viacmenej to prepískol a chcel sa v konzumnej spoločnosti hrabať ešte viac, a to hlavne formou ´´intelektuálnych´´ dialógov, z ktorých sa človeku chce, vďaka ich prvoplánovistosti, hneď smiať. Nieje všetko zlato, čo sa blyští a Netflix by mal nájsť už konečne sito, na zbytočné scenáre. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

tento snímek jde dost vedle s mou linií humoru ... snímek je přeplněný dialogy až bláboly, které asi mají působit chytře, "filozoficky", nebo záměrně absurdně a až moc chytře, až jsou to úplné žvásty, co nedávají smysl ... šlo to těžko poslouchat ... však děj je tak divný a postavy tak debilní - nejspíš schválně ? - že jsem koukal do konce ... stále se divím, co jsou schopni stále vymýšlet ty "ártoví" tvůrci ... Driver je taková držka, že jsem měl spíš depku než se smál ... nicméně jsem to dokoukal ... zasloužím Oskara vytrvalého diváka ! Mě by jen zajímalo, co za pilulku polykali tvůrci a herci/čky tohoto snímku ... musel to být famózní matroš ... jinak nechápu, jak to mohlo vzniknout .. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Počas nakrúcania filmu náhle zomreli až traja členovia štábu. (Arsenal83)
  • Film je plný motívov, scén a obrazov, ktoré sú symbolom odkrývajúcim tajomstvá samej podstaty života súčasného muža a aj celej západnej spoločnosti. (Biopler)
  • Rádio budík Jacka Gladneyho (Adam Driver) vo filme je značky Panasonic. „Panasonic“ bol aj pôvodný názov predlohy od Dona DeLilla pre jeho román „White Noise“, čo sa ale muselo zmeniť kvôli ochrannej známke, ktorú vlastní značka elektroniky. (Arsenal83)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno