Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra lodi byla parádní, to se musí nechat. Dokázal jsem si tu představit duchy, ufouny či tajnou vládní organizaci při jedno z mnoha experimentů. Stejně tak mě bavil mezinárodní casting, kterému velela Emily Beecham. Tu bych sice raději viděl podřezávat krky někde v Badlands, ale člověk musí vzít zavděk tím, co se nabízí. Nicméně první trhlina přišla už na konci druhého dílu. Sice to byl vlastně jen okamžik, ale i ten napověděl určitou charakteristiku vyústění. No a přibližně od druhé poloviny série mě to postupně přestávalo bavit víc a víc. A to je docela paradox, protože tempo nabralo na obrátkách a bylo se pořád na co dívat, ale i když se Baran bo Odar snažil pořád motat divákovi hlavu a tvářit se u toho strašně tajemně, to kouzlo první čtyř dílů vyprchalo. Úplný konec pak už nepřekvapil vůbec, protože i méně zkušený divák něco podobného čeká. Nicméně i přes určité zklamání případné druhé sérii ze zvědavosti šanci dám. 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto seriálu mají velký talent na to budovat mysteriozní (mnohdy až uhrančivou) atmosféru, ale už horší to mají s jakýmkoliv vyprávěním. Měli to tak u Dark a mají to tak i zde. Námět musí zaujmout každého, kdo má rád tajuplné věci. Navíc díl za dílem tomu chcete mermomocí přijít na kloub. Po prvním díle Vám ale musí být jasné, že tohle standardní vyprávění rozhodně nebude. Vše tu je zaobaleno do nelogických a mnohdy i nesmyslných scén, které mají budovat a budovat a tak budují a budují, ale obsahově jsou prázdné jako nepopsaný list papíru. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7/10). Seriál Dark považuji za jeden z nejlepších seriálů všech dob. Napálil jsem tomu 10/10 a to nedávám moc často. Očekávání byly tedy velmi vysoko. Vrací se stejní tvůrci a dostanou ještě větší rozpočet. Mysteriózní téma, které si opět pohrává s časem. Jako první bych asi chtěl říct, co se mi na seriálu líbilo. Moc cením střídání jazyků mezi cestujícími. Nevím, jestli to v některých ohledech nebylo značně omezující, ale mi se to líbilo velmi. Na herecké výkony bych taktéž nemohl stěžovat. Co však bylo mým trnem v oku, tak to byla hudba, které mě neskutečně zklamala. Byl jsem zvyklý na vynikající dokreslující hudbu a tady jsem dostal spíš rušivý element. Dát populární skladby na konec každého dílu, které svým textem budou charakterizovat děj nebyl úplně nejšťastnější nápad. Některé tóny na mě však zapůsobily, ale to nebylo zásluhou ani intra a ani outra. To nejdůležitější je však děj, který si pohrává s velmi komplexní zápletkou. Upřímně řečeno, čekal jsem od toho trochu více. Celkové téma mě tedy mírně zklamalo, ale miniaturní zvraty a odhalení, kterými je to propleteno mi krásně zavařily mozek, což jsem od tohoto seriálu přesně čekal. Možná bych očekával, že si tvůrci dají mírně na čas a budou děj vyprávět pomaleji, ale to je otázka vkusu. Závěrečný zvrat slibuje tedy velmi ambiciózní pokračování. Byly alespoň z části naplněny tak velká očekávání ? V jistém ohledu ano, ale v konečném důsledku seriál 1899 nesahá svému staršímu německému bratrovi ani po kotníky. Nejlepší epizoda: Der Sturm (E07) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO SE ZTRATILO, BUDE NALEZENO…“   To si takhle plavu (na lodi) do USA a najednou, kde se vzal, tu se vzal parchant, kterej si snad ( – nebo co?) myslí, že je Bůh… Že jako nevím přesně? Vo to tady de! Nikdo totiž nemá mít v ničem jistotu… Hele první díly celkem nuda. To, že občas vyskočí nějaký překvapení? Ty vole, já viděl celej LOST! … Zajímavý jsou ty jiný typy flashbacků, ve kterejch jde vo to, co je či není realita a bavit mě to začíná až později. Přesto je to občas neskutečně zdlouhavý a nudný. Ovšem nakonec… ale jo já ty 3 klidně fláknu!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím, jak vytvořit realitu. 2.) Často nevím, jestli se mi to všechno kolem jenom nezdá… (válka, nasraná stará, práce…)  /// Thx za titule „Zuzana Matějková“.                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První polovina je vlastně taková nijaká nuda, kde se nic moc neděje, řeší se blbosti a lidi se schválně neptaj na správný otázky, aby to mohlo zůstat tajemný (nebo si nerozumí nebo radši nemluví vůbec). Ale pak to najednou dostane grády, začne se ukazovat, že zakopaný psi jsou úplně někde jinde, než každej čekal. A pak znova a pak znova, tak jak se dalo od tvůrců Dark čekat. A stejně jako u Dark celej ten zdánlivě překombinovanej konstrukt vlastně nakonec začne dávat smysl. A jak jsem si po prvních pár dílech říkal, že druhou řadu snad asi vynechám, po posledních pár dílech chci, aby tady byla co nejdřív. A pokud se scénář podaří vyladit tak, aby byl na podruhý konečně bez hluchých míst, rád zvednu na ultimátní hodnocení. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • 1899 bol v dobe vydania najdrahším nemeckým televíznym seriálom všetkých čias. Okrem 10 miliónov eur venovaných z Nemeckého filmového fondu ďalšie 2 milióny investovali Medienboard Berlin-Brandenburg a 48 miliónov samotný Netflix (spolu 60 mil. eur). (Arsenal83)
  • V skutočnosti sa v seriáli použilo len málo scén natočených v reálnom exteriéri. Namiesto toho sa v Babelsberg Studios vo veľkej miere využívalo na mieru vyrobené LED virtuálne objemové pódium s otočnou podlahou a poháňané výkonným motorom. Obklopenie realistickým oceánom na obrazovkách dokonca niektorým hercom počas prvých dní natáčania spôsobilo morskú chorobu. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa oficiálne začalo 3. mája 2021 v Štúdiu Babelsberg v Postupime, jedinom kreatívnom meste pre film v Nemecku zapísanom na zozname UNESCO. Natáčanie prebiehalo aj v Londýne v Spojenom kráľovstve a Berlíne v Nemecku. Natáčanie sa skončilo v novembri 2021, čo oznámil Baran bo Odar príspevkom na Instagrame. (Arsenal83)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama