Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (9)

1899 (2022) 

Od začátku jsem tušil malér a to ze dvou důvodů. 1) je to plánované na tři řady. 2) autorům po úspěchu Dark narostl hřebínek a nechají se unést na vlně minulého úspěchu až do extrému. No dopadlo to hůř než jsem si myslel. Celý seriál je vlastně slepenec náhodných scén (co nedávají smysl), propojený jakože děsně chytrou myšlenkou, která se rozpadne ve chvíli, kdy vyjde najevo “o co jde”. Cokoli co se v seriálu děje nemá smysl. Dokonce ani po poslední epizodě nevíte “proč”. Nedává smysl ani význam jednotlivých komponent (scén). Děj ani koncept prostě vůbec nedrží pohromadě a jak jsem pochopil film o filmu, ani autoři ještě nevědí kam to bude pokračovat (viz "film o filmu"). Takže za mě obří fail zabalený v luxusním kabátu. Více u jednotlivých epizod. EDIT.: začátkem roku 2023 vyšla zpráva, že Netflix seriál zaříznul :). Bůh existuje! ()

Loď (2022) (E01) 

Iritující hudba a “divné věci” (pyramida, brouk, kluk, loď vypadá po 4 měsících jako po 20ti letech…). Mám strach, že odpovědi nepřijdou. Nicméně vypadá to dobře a zaujalo to. ()

Kluk (2022) (E02) 

To divné skládání scén bez většího smyslu mi nevyhovuje. Nepřichází odpovědi a to u seriálu co má pět a půl epizody nemám rád. Abych se chytil, potřebuji víc tempa. Navíc všude propašované ty škrtnuté trojúhelníky (náušnice pasažérky, ve vzoru na koberci na chodbě lodi, rukáv uniformy stevarda). Chápu potenciál ale opravdu neoceňuji tempo. A ten závěr to podělal úplně. ()

Mlha (2022) (E03) 

Jak mohl vědět, že nemá ten papírek vzhůru nohama? Kód  _ _ _  ._   _...  _ _ _  …. přeložený vzhůru nohama znamená něco jiného. Nebo ten “nehořlavý” papír v peci… mimochodem, kapitán šel pro deník. Našel ho? Ano. Vzal ho s sebou? NE! Pokud si děj hraje na super vymakanou tajňačku, musí být top. Ne jen náhodná slideshow s (možná) vysvětlením na konci. A opět ten LOL závěr… ()

Boj (2022) (E04) 

Celkem oceňuji, že se epizoda k některým nejasnostem postavila čelem (ne, že by je vysvětlila, ale pojmenovala je). Bohužel chování postav postrádá smysl (celá zápletka se vzpourou), protože chybí motiv. Pokračovat do USA? No už se děje… za zabránit úmrtím (nemoc?) zabitím kluka… takže po jeho smrti jako rebelie končí? No nemám pocit. Celé je to takové nesmyslně zbytečné v “nosné lince” a jádru pudla se vůbec nevěnuje. ()

Volání (2022) (E05) 

Epizoda se sice tváří, že servíruje odpovědi, ale dělá to dost hloupě. Prakticky odpověď znamená, že se nedozvíme nic nového, protože vyvolá další dvě otázky (viz podpis kapitána, “dárkové ovládání”). Nikdo se ani třeba nepídil po tom co/jak se cítili ti v hypnóze. Takhle opravdu (u mě) napětí nefunguje a čím dál víc cítím pachuť Ztracených. ()

Pyramida (2022) (E06) 

Další náhodná slide-show událostí okolo + do toho nějaký rostoucí krystaly (aby toho nebylo málo). Nemám pocit, že by se cokoliv vyjasnilo. Akorát někdo někam jde a občas má halucinace. Pak blik a je někde jinde. Blik zase jinde. Pozn.: pokud to je sen, proč by se měl bát, když na něj míří pistole? ()

Bouře (2022) (E07) 

Hmnee hmnee hmnee hmnee hmneeeee, hmnee neeeeeee (debilní zvukový doprovod). Všude mají UHD panely kam promítají realitu, borec má “dotykový tablet”, ale dědek čumí na prehistorické telky v SD rozlišení. Najednou už nejsou potřeba brouček k “odemykání” tunelů. Mluví se o smyčkách (ha, vykrádání Dark :)) a KONEČNĚ nějaké odpovědi kdo je kdo a co se děje. Bohužel komplet přestal fungovat zájem o dramata ohledně postav. Vždyť je to smyčka a bude reset. Tak o co jde? Mimochodem. Když mohl vylézt kluk, proč ne i otec a matka? ()

Klíč (2022) (E08) 

Další série náhodných scén u kterých není jasné co, proč a kam. Prostě něco se náhodně děje a když už padne “vysvětlení” nezapadá a nedává smysl v konceptu celého seriálu. Př. Černá a bílá injekce. Používají se zcela náhodně. Žádná analogie jako pilulky v Matrixu. A ten závěr veškerou logiku pohřbil komplet. Jako ty injekce byly simulace v simulaci nebo co? Sorry ale ne. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama