Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti, kterou byl pro tvůrce přelom tisíciletí, se odehrává mysteriózní, tajuplný příběh. Otec v něm vypráví svému synovi podivuhodné zážitky ze svého dětství - o kocouru Odysseovi, ale zejména o setkání s mimozemskou civilizací... Dnešní diváky snad zaujme úsměvná naivita, s jakou byla před třemi desetiletími vylíčena doba, kterou nyní prožíváme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

ainny 

všechny recenze uživatele

Přemýšlela jsem jestli vůbec psát komentář, ten film je dneska už mimo mísu a působí spíš úsměvně. Závěrečný Bubníkův monolog je neskutečně naivní. Ve své době to byl docela netradiční počin a jako dítě jsem ho viděla nejednou. Dneska mi přišel na mysl neb jsme pustili telku a CS film ho zrovna dával. Sice jsme chytli až závěrečnou půlhodinu, ale i tak na mě prsknul nějakou nostalgii či co. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem se při tomto filmu dost bál, zejména té mimozemské kuličky. Na druhou stranu jsem jí hrozně chtěl mít (spíš ten kámen), abych mohl zastavovat dopravu:-) Film je dobře natočený (styl by se dal malinko přirovnat ke Spielbergovi) triků zde moc není, ale práce je odvedena dobře. Pro fanoušky sci-fi příjemné pokoukání. ()

Reklama

forsythia 

všechny recenze uživatele

Občas mě popadne šílenství a pouštím dětem filmy svého dětství. Přesně tohle jsem jako dítě nesnášela. "Podívej, to jsem měla ráda, když jsem byla malá." A ona byla úplně jiná doba. Dneska tohle těžko může fungovat. Mně jako dítěti prostě stačilo tajemství ukryté v kuličce, a moje představivost pracovala na plné obrátky. Dnešní děti, včetně těch mých, už od filmu čekají něco zcela jiného. Nelze se divit, je jiná doba. Ale asi mě to úplně neodradí a za čas zase sáhnu pro nějaký film mého dětství. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tvl, já to zapnu s tím, že má jít o film pro děcka a úvodní scéna celkem psycho. Zběsilá kamera, divná hudba, všechno to z toho tvořilo strašně divný pocit. A pak bum, 20 minut nudy. Pak přišlo 10 minut, kde to bylo zajímavý, pak přišla scéna s tou televizí, kde jsem si vzpomněl na Malcolma le Grice, pak přišlo dalších 10 minut, kde se nedělo naprosto nic a byla to nuda neskutečná, pak tam byla psycho scéna zabírající jakýsi ksicht na lampiónu, který pak byl v záběru rozmazaný a kamera zabírala nějaký dům, potom přišly další minuty nudy, pak to zase bylo zajímavé (a sklouzlo to někam do komedie), pak zase chvíli nuda a potom to už do finále bylo zajímavé. A takhle divně vnímám celý ten film. Nejhorší na něm ale je to, že se tam něco na začátku stane, o něčem se mluví, ale děj pak zakrní a nikam se, v tom vyprávění otce, vůbec neposouvá. Všechno podstatné se odehraje asi v posledních 20 minutách a jinak to okolo je vlastně vata. A že by to mělo tak silnou atmosféru, aby to drželo v nějakém napětí, to fakt ne. Ve své době to nejspíš fungovalo, triky odpovídají době a místě vzniku (a jestli tady kvůli nim někdo snižuje hodnocení, tak je vůl, Československo 1976 nebyl Hollywood 1976, to už si u Cesty na Měsíc můžeme stěžovat, že tam nejsou CGI efekty a Měsíc má oči). Takhle to není špatné, ale když se tam většinu filmu nic neděje a atmosféru to nemá, celé to ve finále kazí. 3* ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

A zase krasna Jaroslava Obermaierova...., pro me se pak strasne tezko cokoliv dalsiho hodnoti, tomu verte. :-) Jinak jde o detsky film, trosku sci-fi, ktery milovniky sedmdesatkove nalady neurazi v zadnem pripade. (jak pritahne Svehlik domu tatrou tu svoji s100, nacez mu ji manzelka nastartuje...to bych nechtel zazit. :-) ) Me to docela bavilo, slabsi 4. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Luděk Munzar namluvil Aloise Švehlíka, který hraje již dospělého Michala ve 20.století. (pávek)
  • Rozestavěný most je most na dálnici D1 přes řeku Sázavu v obci Hvězdonice. (VMa)
  • V scéne z roku 2000 sa v detailných záberoch objavujú ilustrácie Teodora Rotrekla z publikácie "Šesť dní na Lune 1". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama