Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maxe Brauna (J. Lábus) dohnala jeho minulost, hrozí mu soudní proces a vězení. Se svým společníkem Petránkem (A. Toader) se chytají posledního stébla naděje: uplatit státního zástupce, který zařídí, aby se Česká republika nepřipojila ke švýcarské žalobě. Jenže jako prostředníka si vybrali jistého Vitouše (M. Mikulčík), kterého už má v hledáčku skupina mstitelů z Božích mlýnů. Alex Braun (V. Navrátil) i kpt. Fait (M. Myšička) jsou si totiž jistí tím, že Vitouš je vrah, který likviduje nepohodlné svědky. Alex Braun se ocitá na tenkém ledě: jak vlákat do pasti Vitouše, aniž by přímo ohrozil svého otce Maxe, který je navíc unavený z vleklého případu a cítí vinu? Před Faitem, Alexem i Markétou (E. Křenková) stojí téměř neřešitelný úkol: potřebují nalákat do pasti nejen Vitouše, ale i jeho vlivné přátele ze státního zastupitelství. Jedinou slabostí Vitouše jsou přitom holky, zvlášť pokud se jedná o mladé Vietnamky. Fait se pokusí sehnat prostitutky z vietnamského nevěstince a s nastrčenými dívkami rozjet rozsáhlou provokační akci. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hloupé, nudné, nelogické, jinak to nelze nazvat. Bývalý kriminalista Fait si využívá policii a zásahovou jednotku jakoby, ji vlastnil. Sám se při svých akcích potrestání lumpů dopouští trestné činnosti (např. padělání dokladů, kuplířství, nelegální odposlechy,…), samozřejmě se souhlasem policie. Trochu mně to připomíná seriál Dáma a Král, kde si na vyšetřovatele hráli advokáti a jejich zaměstnanci, tady to je bývalý policista s nějakým studentem a novinářkou… Ten Faitovo bývalý kolega asi u policie nemá žádnou práci a čeká jen až bude Fait něco potřebovat, a pak stačí lusknout prsty a zásahovou jednotku má vždy po ruce, nemusí se nikoho ptát, aby k tomu dostal schválení. Křenková jde jako lehká diva do akce, přitom ji mohou poznat, když chodila k soudu, pak se diví, že má problém. Celá ta akce byla k smíchu, takže toho lumpa jako odsoudí na základě pohlavního styku s prostitutkou, která má falešné doklady na to, že je nezletilá, ale přitom je zletilá? To myslí tvůrci vážně? Opravdová komedie. Co mě nejvíce na seriálu vadí je zvuk, když postavy mluví, není jim rozumět a volume ženu nahoru a pak do toho začne řvát ta strašná muzika a zase musím ubírat. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do tohoto příběhu se zamotávají rodinné vztahy Faitovýho spolupracovníka Alexe a jeho otce, kdy Alex tají Faitovi některé zásadní indicie a případ, na němž zrovna dělají se značně komplikuje....rozuzlení se dozvíme v poslední části Božích mlýnů. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překombinovaný a hlavně nezáživný díl. Dacan je od začátku pořádným dacanem, jeho pomocník pořádným magorem, děj kolem prostitutek nevtipný. Nejslabší díl seriálu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vím, že bude ještě dvojka tohoto dílu, ale přesto - tohle psalo už fakt děcko. Něco tak trapného jsem dlouho neviděl včetně té „strašně promyšlené“ akce. Dialogy mne vytáčely ze všeho nejvíc - naprosto nepodstatné a jalové řeči o ničem stylu „dneska je hezky, ale zítra možná bude pršet - vskutku?“ Důležitý rozhovor s otcem bez informační hodnoty, ale roztahaný snad na deset minut. Křenková opět naprosto tragická a proč její postava šla do akce, to podle mne neví ani autoři. Možná jejich děti, zdá se, že scénář za tatínky nakonec napsaly ony. Aspoň mně to tedy připomnělo, když si můj 13letý syn hraje s lego panáky na GTA. Jo a ta vysvětlovačka nakonec - to si děláte legraci, ne? Asi nikomu nedošlo, že auto bylo falešné a že nechal Fait udělat falešný pas, když o tom celou dobu mluvil. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V epizodní roli padělatele se v závěru dílu objevil pražský kavárník a performer Ondřej Kobza. (Tisbejsky)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,28 milionu diváků (15+), jedná se tak o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama