foto

Aunjanue Ellis

  • nar. 21.2.1969 (49 let)
    San Francisco, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Aunjanue L. Ellis (narodená 21. februára 1969) je americká filmová, divadelná a televízna herečka a producentka. Svoju hereckú kariéru začala v divadle a debutovala vo filme Girls Town. Neskôr mala vedúcu úlohu vo viacerých nezávislých filmoch a hrávala aj v niekoľkých väčších filmoch.

Ellis je najznámejšia svojimi rolami v snímkach Men of Honor (2000), Caveman's Valentine (2001), Undercover Brother (2002), Ray (2004), The Express (2008), The Taking of Pelham 1 2 3 (2009) a The Help (2011). V televízii mala Ellis pravidelnú rolu v seriáli High Incident (1996 – 1997) od spoločnosti ABC a neskôr sa zúčastnila viacerých krátkych drám. Mala opakujúce sa úlohy v The Practice, True Blood a The Mentalist. Objavila sa aj vo viacerých televíznych filmoch, ako napríklad Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009) a Abducted: The Carlina White Story (2013).

V roku 2015 hrala Ellis hlavnú úlohu v minisérii The Book of Negros, založenej na najpredávanejšom románe Lawrenca Hilla. Na svoju úlohu dostala dobré ohlasy a nomináciu na cenu za najlepší herecký výkon. Neskôr v roku 2015 začala hrať ako Miranda Shaw v seriáli od ABC, Quantico. O rok neskôr hrala Nancy Turner, matku Nat Turnerovej, v kriticky uznávanom filme The Birth of a Nation.

Tomáš "Scraffy" Ondrušek

Herecká filmografie

Filmy

2018 If Beale Street Could Talk
Pimp
2017 Romeo and Juliet in Harlem
2016 Una Vida: A Fable of Music and the Mind
Zrození národa
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna
2012 Abducted: The Carlina White Story (TV film)
2011 Bez dechu
Intimní past
Money Matters
Černobílý svět
2010 The Tested
Zpověď zabijáka
2009 Mateřské galeje
The Hungry Ghosts
The Notorious B.I.G.
Zlaté ruce: Příběh Bena Carsona (TV film)
Únos vlaku 1 2 3
2008 Expres
Prince of Motor City, The (TV film)
Racing for Time (TV film)
2007 Odhalení
2006 Ve stínu pravdy
2005 Perception
2004 Brother to Brother
Procitnutí v Garden State
Ray
2002 Bratrstvo černé pracky
I Am Ali
2001 Krásní & úžasní
Šílenec
2000 Johnyho cesta
Odchody a návraty (TV film)
Protivník
Ten nejlepší
1999 Mapa mého světa
Právo silnějšího
1998 Side Streets
Voda na poušti
1996 Edův příští krok
Girls Town

TV seriály

2017 Quantico (TV seriál)
RAINBOW (S02E21)
GLOBALREACH (S02E20)
MHORDER (S02E19)
další epizody (12)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Puštěný z klece (S08E23)
2016 Quantico (TV seriál)
CLEOPATRA (S02E09)
ODENVY (S02E08)
LCFLUTTER (S02E07)
další epizody (19)
2015 Quantico (TV seriál)
Inside (S01E11)
Quantico (S01E10)
Guilty (S01E09)
další epizody (11)
The Book of Negroes (TV seriál)
2014 Ospalá díra (TV seriál)
Máma (S02E09)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Humbuk (S06E11)
2013 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Vzestup (S05E01)
Pád (S04E24)
Hledaný (S04E17)
2012 Pohřešovaný (TV seriál)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Reagan V. Reagan (S02E17)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Drsná procitnutí (S04E06)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Nehoda (S01E05)
2008 Mentalista (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Hořící dům lásky (S01E07)
Je moje (S01E03)
První ochutnávka (S01E02)
Vražedná čísla (TV seriál)
Pravomoc (S04E12)
2007 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Vztek (S06E14)
2006 Spravedlnost (TV seriál)
2005 E-Ring (TV seriál)
2002 MDs (TV seriál)
1996 Každý den v akci (TV seriál)

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace