foto

Jack Coleman

  • nar. 21.2.1958 (59 let)
    Easton, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je nejmladší ze sedmi dětí. Navštěvoval Dukeovu univerzitu, kde se rozhodl zabývat se profesionálním herectvím. Po promoci v roce 1980 navštěvoval Národní divadelní institut (National Theater Institute), kde zdokonaloval své herecké dovednosti. Oženil se s herečkou Beth Toussaint (Vřískot 3) se kterou mají dceru Tess.

Jeho první větší role byla v telenovele Tak jde čas, kde strávil roky 1981- 82. V roce 1982 se připojil k hereckému obsazení seriálu Dynastie, kde hraje Stevena Carringtona. Tento seriál opustil v roce 1988 a začal se věnovat divadlu a menším seriálům.

Za roli ve hře Stand - Up Tragedy byl nominován, a za představení v Bouncers zvolen jako vítěz Los Angeles Drama Critics Circle Award. Napsal hry Studio City a Can't Help Falling, kde také hrál a které produkoval.

Petr "B*e*r*r*y*" Beranek

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Tank
2015 The Submarine Kid
2014 Salvation (TV film)
2011 Můj táta Rocker (TV film)
2009 Polární bouře (TV film)
2006 Krásky od krav (TV film)
2003 Studio City
1999 Otcův návrat (TV film)
Poslední zpověď (TV film)
1998 Vražedná touha
1997 Andělé (TV film)
Čas před explozí
Dítě Medúzy (TV film)
Spawn
1995 Trapped in Space (TV film)
1994 Foreign Student
1993 Rubdown (TV film)
1991 Return of Eliot Ness, The (TV film)
1990 Dcera temnot (TV film)
Děti nevěsty (TV film)
1989 Družičky (TV film)
1988 The Pursuit of Happiness

TV seriály

2015 Heroes Reborn: Dark Matters (TV seriál)
Hrdinové: Znovuzrození (TV seriál)
Chicago P.D. (TV seriál)
Disco Bob (S02E12)
Castle na zabití (TV seriál)
Láska je přítěž (S08E02)
Hledá se Beckettová (S08E01)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Veritas (S06E22)
In the Belly of the Beast (S06E17)
2013 Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Chránit vraha (S05E13)
2012 Doktorka Emily (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Po bouři (S05E01)
Upíří deníky (TV seriál) - herec, a.z.
1912 (S03E16) - a.z.
Bringing Out the Dead (S03E13)
The Ties That Bind (S03E12)
2011 Upíří deníky (TV seriál)
Disturbing Behavior (S03E04)
The End of the Affair (S03E03)
The Hybrid (S03E02)
2010 Hrdinové (TV seriál)
Konec epochy (S04E19)
Zeď (S04E18)
Umění klamu (S04E17)
další epizody (7)
2009 Hrdinové (TV seriál)
Pátá úroveň (S04E12)
Díkůvzdání (S04E11)
Strážce svého bratra (S04E10)
další epizody (23)
2008 Hrdinové (TV seriál)
Dualita (S03E13)
Náš otec (S03E12)
Zatmění 2/2 (S03E11)
další epizody (11)
2007 Hrdinové (TV seriál) - herec, a.z.
Bezmocnost (S02E11)
Pravda a následky (S02E10)
Příběhy s poučením (S02E09)
další epizody (23)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Spad (S01E11)
Před šesti měsíci (S01E10)
Majáles (S01E09)
další epizody (10)
2004 Dr. House (TV seriál)
Královská nemocnice (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
1998 Oh Baby (TV seriál)
1992 Kavárna U Noční můry (TV seriál)
1981 Dynastie (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2008 Hrdinové: Exkluzivní speciál (TV film)
2007 Odmaskovaní hrdinové (TV seriál)
2002 Intimate Portrait: Emma Samms (TV film)
2001 Dynasty: The E! True Hollywood Story (TV film)

TV pořady

2006 Dynasty Reunion: Catfights & Caviar (TV pořad)
2002 When Shoulderpads Ruled the World (TV pořad)
1985 Battle of the Network Stars XVIII (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace