foto

Paul McCrane

  • nar. 19.1.1961 (59 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA

Biografie

Celým jménem Paul David McCrane, se narodil v Pensylvánii, jako syn herce a spisovatele a zdravotní sestry. Má staršího bratra Jima a tři mladší sestry: Maureen, Barbaru a Deirdre.

Svou hereckou kariéru započal již na počátku 80. let, kdy si zahrál v hudebním filmu SLÁVA. Znovu na sebe výrazněji upozornil až v roce 1987, kdy se objevil v akčním sci-fi thrilleru ROBOCOP. Významná herecká příležitost potom přišla v roce 1994, kdy Paul získal roli ve filmu VYKOUPENÍ Z VĚZNICE SHAWSHANK, kde si zahrál po boku Tima Robbinse a Morgana Freemana.

Jeho asi nejznámější rolí je role doktora Roberta Romana v seriálu POHOTOVOST. Kroěm POHOTOVOSTI se ale objevil například také v seriálech ZE ZEMĚ NA MĚSÍC či v páté a šesté sérii seriálu 24 HODIN. McCrane se věnuje také režírování seriálů. Režíroval několik epizod seriálů POHOTOVOST, ŽRALOK, DR. HOUSE, TŘETÍ HLÍDKA a několika dalších.

Od roku 1998 žije se svou ženou Danou, návrhářkou klenotů a mají spolu dvě děti: syna Williama Thomase a dceru Noa Catherine.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Take the 10
2013 The Surgeon General (TV film)
2012 Atlasova vzpoura: 2. část
2005 A Year and a Day
2002 Nové šaty
2000 Last Mistake
The Last Producer
1994 Vykoupení z věznice Shawshank
1993 Nebezpečně ozbrojen (TV film)
Portrét (TV film)
Zelda (TV film)
1992 Vražedný plán (TV film)
1989 Prachy, moc a vražda (TV film)
1988 Deadline: Madrid (TV film)
Sliz
1987 RoboCop
1984 Hotel New Hampshire
Purpurová srdce
1981 We're Fighting Back (TV film)
1980 Baby Comes Home (TV film)
Death Penalty (TV film)
Sláva
1979 Rocky II

TV seriály

2020 All Rise (TV seriál)
Dancing at Los Angeles (E21)
I Love You, You're Perfect, I Think (E17)
My Fair Lockdown (E16)
další epizody (4)
2019 All Rise (TV seriál)
The Joy from Oz (E11)
Devotees in the Courthouse of Love (E05)
Pilot (E01)
2015 Pod kupolí (TV seriál)
Láska jako bitevní pole (S03E11)
Minulost (S03E10)
2013 Closer: Nové případy (TV seriál)
Není nad domov (S02E09)
2011 Drsná Harry (TV seriál)
Odveta (S02E06)
Štvavá královna (S02E04)
Poslední tanec (S01E12)
další epizody (7)
2010 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Konec světa (S10E19)
2008 Pohotovost (TV seriál)
Vyleč sám sebe (S15E07)
2007 24 hodin (TV seriál)
Day 6: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S06E09)
Day 6: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S06E07)
Day 6: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S06E06)
další epizody (4)
2006 24 hodin (TV seriál)
Day 5: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S05E23)
Day 5: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S05E22)
Day 5: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S05E21)
další epizody (5)
2003 Pohotovost (TV seriál)
Volný pád (S10E08)
Smrt a daně jsou jistota (S10E07)
Všeobecný prospěch (S10E06)
další epizody (16)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Zpětný pohled (S09E10)
Naděje umírá poslední (S09E06)
Beznadějné zranění (S09E05)
další epizody (14)
2001 Pohotovost (TV seriál)
O Vánocích budu doma (S08E10)
Quo Vadis (S08E09)
Místy oblačno, občas déšť (S08E08)
další epizody (21)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Nejkrásnější ze všech darů (S07E09)
Zachraň mě (S07E07)
Návštěva (S07E06)
další epizody (18)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Jak Finchová pokazila Vánoce (S06E09)
Smutný případ (S06E07)
Klid divočiny (S06E06)
další epizody (18)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
That's All There Is (E07)
Pohotovost (TV seriál)
Tvůrce zázraku (S05E10)
Hodně štěstí, Ruth Johnsonová (S05E09)
Maškaráda (S05E05)
další epizody (14)
1997 Advokáti (TV seriál)
Race with the Devil (S02E12)
Part I (S01E02)
Život s Louiem (TV seriál)
Mr. Louie's Wild Ride (S03E07)
Pohotovost (TV seriál)
Vidíš to, co já? (S04E10)
Bránění výkonu spravedlnosti (S04E09)
Hříčky přírody (S04E08)
další epizody (5)
Akta X (TV seriál)
Leonard Betts (S04E12)
1996 Champs (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
The Parent Rap (S02E20)
1994 Nebe a peklo (TV seriál)
Under Suspicion (TV seriál)
1993 Právo a pořádek (TV seriál)
Jurisdiction (S03E16)
1990 Cop Rock (TV seriál)

Dokumentární

2009 Pohotovost: V Pohotovosti jste viděli (TV film)
1980 On Location with: FAME

Režijní filmografie

Filmy

2006 Hide & Seek

TV seriály

2020 All Rise (TV seriál)
I Love You, You're Perfect, I Think (E17)
2019 All Rise (TV seriál)
Uncommon Women and Mothers (E07)
Doktoři (TV seriál)
Saints & Sinners (S03E03)
Přesně podle předpovědi (S02E21)
Chicago P.D. (TV seriál)
Absolution (S07E09)
Ties That Bind (S06E14)
Chicago Fire (TV seriál)
You Choose (S07E11)
2018 Doktoři (TV seriál)
Tři slova (S02E03)
Chicago P.D. (TV seriál)
True or False (S06E06)
Saved (S05E20)
2017 Star (TV seriál)
Next of Kin (S01E03)
Špinaví poldové (TV seriál)
Sweet Caroline (S02E05)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Posvátné město 2/5 (S06E02)
2016 Špinaví poldové (TV seriál)
One Last Lie (S01E13)
Empire (TV seriál)
Rise by Sin (S02E17)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Vyhaslý (S05E05)
2015 Empire (TV seriál)
Sinned Against (S02E09)
Tajnosti a lži (TV seriál)
Poměr (S01E03)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Ve spárech štěstěny (S04E08)
První hlídka (S04E04)
Skandál (TV seriál)
It's Good to Be Kink (S04E16)
Glee (TV seriál)
Jagged Little Tapestry (S06E03)
Chirurgové (TV seriál)
Bláznivá láska (S11E19)
2014 Extant (TV seriál)
Odhalení (S01E08)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Zmrazený majetek (S03E03)
Skandál (TV seriál)
The Key (S04E05)
Kiss Kiss Bang Bang (S03E14)
Glee (TV seriál)
Tested (S05E16)
2013 Closer: Nové případy (TV seriál)
Smrt v sanitce (S02E05)
Vegas (TV seriál)
Little Fish (E16)
Glee (TV seriál)
Puppet Master (S05E07)
2012 Closer: Nové případy (TV seriál)
Zdravotní důvody (S01E03)
Nashville (TV seriál)
Vegas (TV seriál)
Masquerade (E09)
2011 Drsná Harry (TV seriál)
Štvavá královna (S02E04)
Obhájci (TV seriál)
Morelli v. Kaczmarek (E18)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zločin za zločinem (S12E08)
Zapnout, naladit, umřít (S11E16)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
Lost Child/Murder 101 (E06)
Pohotovost Miami (TV seriál)
Anatomie lži (TV seriál)
Krysař (S02E19)
2009 Na doživotí (TV seriál)
Pět litrů krve (S02E19)
Krvavé květiny (S02E11)
2008 Pohotovost (TV seriál)
Věk nevinnosti (S15E08)
Galantní hrdina a tragický vítěz (S15E02)
2007 Žralok (TV seriál)
No Holds Barred (S02E06)
Dr. House (TV seriál)
Houseův výcvik (S03E20)
Pohotovost (TV seriál)
Sky na hranici (S14E09)
2006 Jericho (TV seriál)
Crossroads (S01E09)
Spravedlnost (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Chyba (S07E19)
Západní křídlo (TV seriál)
Running Mates (S07E10)
Pohotovost (TV seriál)
Tělo a duše (S12E13)
2005 Pohotovost (TV seriál)
Za všechno může déšť (S12E04)
Pan Rubadoux (S11E19)
2004 Třetí hlídka (TV seriál)
The Hunter, Hunted (S06E05)
Pohotovost (TV seriál)
Krutost (S11E02)
Studentka (S10E17)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Nejbližší příbuzní (S09E09)

Host

TV pořady

2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)