foto

Jiří Kvasnička

  • nar. 14.12.1949 (68 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (4)

  • Jak básníci neztrácejí naději (2004)

    - Řidiče sanitky si zahrál skutečný záchranář zaměstnaný u ZSS HMP, Mgr. Michal Petrus, který byl zároveň odborným poradcem při natáčení. Při postsynchronech ho však nadaboval Jiří Kvasnička. (funhouse)

  • Dempsey a Makepeaceová (TV seriál) (1985)

    - Seriál sa pôvodne vysielal na Slovensku aj v Česku v slovenskom znení (réžia Ján Šuda, ČST/STV 1989-1992). Až v roku 2002 vznikol český dabing (réžia Jiří Kvasnička, Česká produkční 2000 a.s.) a od tohto roku sa už slovenské znenie na českých okruhoch nevysiela. (Piri)

  • M*A*S*H (TV seriál) (1972)

    - Vzhledem k tomu, že pro seriál neexistují mezinárodní pasy (zvukové stopy různých zvuků v pozadí, např. tekoucí vody), byli tvůrci českého znění nuceni vyřešit problémy s hudbou, která se v seriálu vyskytuje nejčastěji hrou na klavír otce Mulcayho. Vše nakonec vyřešil režisér českého znění Jiří Kvasnička, který připadnou skladbu nahrál doma na své vlastní piano a nahrávku přinesl do studia, kde se vše smíchalo. (cundak)

  • M*A*S*H (TV seriál) (1972)

    - Natáčení českého znění probíhalo ve velikém spěchu od ledna 1994 do června 1995, protože se dabing natáčel pouze v malém předstihu před vysíláním. Seriál zadala TV Nova nově vzniklé dabingové agentuře, přičemž režii měli na starost režisér Miloš Bobek, herci Jiří Kvasnička, Petr Svoboda a herečka Lucie Svobodová, a tři posledně jmenovaní v seriálu i dabovali. Sami tvůrci dabingu přiznávají, že neznali dějovou linku do budoucna, nevěděli kdo odejde a přijde. Díky tomu dostal na starost roli B. J. (Mike Farrell) Petr Svoboda, protože zkrátka nikdo z jiných oslovených neměl na tento velký projekt čas. Vladimíru Brabcovi zase role Shermana Pottera (Harry Morgan) pomohla překonat odchod z Národního divadla, Václavu Knopovi zase role Franka Burnse (Larry Linville) přinesla roli domácího Jonáše v seriálu Hospoda (od r. 1996). Natáčecí frekvence probíhala jednou za 14 dní, vždy v pátek, sobotu a neděli. Členové dabingového štábu se nejvíce hrozili případného onemocnění některého z herců, které by značně ohrozilo plán. Přesto se nevyhli těžké chřipce režiséra Jiřího Kvasničky či zlomené noze Pavla Trávníčka (což paradoxně kvitovali, protože věčně vytížený herec nemohl nikam pospíchat). Po poslední natočené scéně našli tvůrci ve studiu scénář, kde bylo mezi jednotlivými replikami napsáno: „Sbohem, líp jsem to neuměl. Děkuju. Pavel Trávníček.“ [Zdroj: Týdeník Televize] (cundak)

Herecká filmografie

Filmy

1994 Poslední večeře U ptáka Noha
1992 Komu šplouchá na maják (TV film)
Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
1991 Hledání v bílém obdélníku (TV film)
1990 Záhada perníkové chaloupky (TV film)
1989 Divoká svině
Trezor (TV film)
1988 My se vlka nebojíme (TV film)
1987 Dan (TV film)
Rizikové pracoviště (TV film)
1986 Devadesát jedna bílých koní (TV film)
Záhada zamčeného pokoje (TV film)
1985 Pohlaď kočce uši
Tísňové volání
1984 Zaspala nevěsta (TV film)
1982 Únos Moravanky
1981 Matěji, proč tě holky nechtějí?
1975 Můj brácha má prima bráchu
Oči plné slunce (TV film)
Plavení hříbat
Recepty doktora Kudrny (TV film)
1974 Rinaldino (TV film)
1973 Sen noci svatojánské (TV film)
1971 Žebrácká opera (TV film)

TV seriály

1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
Šestadvacet Pierotových neštěstí (E05)
Zlatý sen (E04)
Láska a beznaděje (E03)
další epizody (4)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Stopa (S01E01)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Buď a nebo (E13)
Teskně hučí Niagára (E09)
Konec konců v koncích (E06)
další epizody (6)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1979 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Růže pro Zemana (S03E10)
Mimikry (S03E09)
1978 Ve znamení Merkura (TV seriál)
Léto s Venuší (E02)

Dokumentární

2015 Dabing - minulost a současnost (TV film)

TV pořady

2018 Udílení cen Františka Filipovského 2018 (TV pořad)
2017 Udílení cen Františka Filipovského 2017 (TV pořad)
2016 Udílení cen Františka Filipovského 2016 (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
1987 Třikrát s Wildou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace