Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nečekaný útok severně od Zdi změní situaci. Daenerys musí čelit krutým důsledkům své nadvlády. Bran se dozví více o svém osudu. Tyrion zjistí jaká je jeho skutečná situace. (HBO Europe)

Recenze (26)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt Brandonovy otravné dějové linie, mohlo z toho být pět hvězdiček, ale tuhle partu jsem si opravdu neoblíbil. Nejzajímavější události tentokrát proběhly v Králově Přístavišti, Cerseiin rozhovor s Tywinem a Tyrionova pomsta byly skvělé stejně jako závěr s Varysem, ale i u Zdi to žilo a znovu jsem viděl kvalitní souboj. Zápor: Tywinova smrt- taťka Lannister mě bavil, had jeden studený. Klady: Jojen a Shae- tetelím se blahem, že už se na ně nebudu muset dívat. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšie príjemné prekvapenie.... Séria sa zakončila parádne. Súbojomedzi elitnými swordsmanmi.. A to Houndom a Brienneou bol nakrútený perfektne. Stannis, dlho pre mňa nezaujímavý charakter začína naberať ten správny smer k železnému trónu. Daenerys má vnútorné politické problémy, tak jej treba a smrť najprefíkanejšieho veliteľa bola tiež podarená scénka.. Lannisterovci sa na 100% začnú pomaly ale isto rozkladať a to im doprajem. ()

Reklama

Dusty56 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda začla tam, kde skončila - na Zdi. Tentokrát to není špatné, byť epizoda má silnější a zajímavější momenty. Branova linie mě neskutečně štve, Daenerys jen vyplňuje díl a nejvíce se díl točí kolem Aryi a samotného závěru s Tyrionem. Co se týče Aryi, tak moc jsem nepobral, proč se ty dvě rytířská paka snaží zničit jeden druhýho, když chtějí to samý, jinak souboj byl dobře natočen a seriál přichází o jednu ze zajímavějších postav, byť poslední dobou spíš vyplňovala díl na "procházkách" s Aryou. Celý díl ovšem trumfuje závěr a znovu v hlavní roli s Tyrionem. Bohužel je to konec v současnosti pro jednu ze tří nejlepších postav (ještě Tyrion a John Snow), na druhou stranu to pěkně zamotává do budoucna, protože Lannistři jsou konečně pěkně v pytli. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnání s ostatními dosavadními epizodami dávám pouze tři hvězdy a to ještě nerada. Vlastně ještě předposlední epizoda, kde se jen válčilo, byla z mého úhlu pohledu slabá, vadilo mi, že se zapomnělo na plno postav a najednou se věnujeme jen jednomu z hlavních hrdinů, jeho parťákům a samozřejmě především té bitvě. Zacílit a pal, nic víc.- Tady je alespoň zase co se postav týče zase živo a tak to zohledňuji. Jiné díly mně přišly ovšem opravdu silnější. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa mňa zatiaľ najlepšie zvládnuté finále doterajšieho priebehu. Čaká nás opäť niekoľko úmrtí, ak dobre rátam, tak to majú za sebou po The Children ďalšie štyri dôležité postavy. Okrem jedného prípadu ale z toho asi bude mať väčšina fanúšikov radosť :). Opäť ide o akési doťuknutie dejových línií po nabúchanej devine, ako je už v tomto seriáli zvykom, ale tu ide zase o funkčný emocionálny vrchol celej série. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli přísným islandským zákonům ohledně dovozu zvířat nemohla produkce přepravit koně, na kterých Brienne (Gwendoline Christie), Podrick (Daniel Portman), Arya (Maisie Williams) a Sandor „Ohař“ Clegane (Rory McCann) jezdili v předchozích dílech. Místní islandští poníci nebyli vhodní kvůli výškovému rozdílu, proto je vysvětleno, že koně Brienne a Podricka unikli nebo byli ukradeni. (mikki089)
  • Herec Hafþór Júlíus Björnsson byl tak vyčerpaný bojovými scénami mezi jeho postavou Gregorem „Horou“ Cleganem a princem Oberynem (Pedro Pascal), že většinu scény, kdy je v komatózním stavu, skutečně prospal. (mikki089)

Reklama

Reklama