Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prolog "Poslední večeře" zachycuje posádku v čele s kapitánem (James Franco) a hlavním pilotem (Danny McBride) kolonizační lodě Covenant, jak si vychutnávají poslední jídlo před tím, než se uloží ke kryospánku na jejich cestě za vzdálenou planetou napříč vesmírem k jejich cílové planetě, která je určena pro vybudování lidské kolonie. Daniels (Katherine Waterston) pak pronáší přípitek a doufá v bezpečný let. To ale ještě žádný člen posádky neví, co za nebezpečí na ně na nové planetě čeká. (Geralt z Rivie)

(více)

Recenze (40)

mitrax odpad!

všechny recenze uživatele

bavil som sa s Ridley Scottom ohladom otazky, ktoru si tu mnohi polozili a sice - co je cielom tohto filmoveho pocinu? Jeho odpoved je prekvapiva, podobne ako Davidovo nevypocitatelne spravanie. Cielom bolo nasrat. Ukazat vam na chvilku novu charizmaticku postavu a potom vykonat jej nevydarenu kremaciu. V uvode filmu. V hybernacnej kapsule. V bonusovej scene, ktora bude v reziserskom zostrihu, je potom navyse cela jedna hodina venovana horuckovej snahe zvysnej posadky Covenantu, opravit ostatnych 2000 hybernacnych kapsul pre kolonistov, aby sa im pocas cesty neprihodilo to iste a na novu planetu ich nepriniesli len ako hromadu popola... ()

mrGhostly

všechny recenze uživatele

Krom menšího seznámení s posádkou mise Covenant se v Last Supper nedozvídáme nic podstatného, snad až na to, že ve filmu bude opět přehršel mýtických/náboženských odkazů. Dokázal bych si takový prolog představit v rámci promítání na obrazovkách v kině před vstupem do sálu, nebo přímo v sálu, jak to dělají např. některé Dolby Cinema. Pro navození atmosféry by to bylo perfektní... A další dobrý návrh zmíněný v komentářích na youtube - prolog by se mohl promítat i místo trailerů, protože se takhle nic nespoiluje, přitom pro upoutání diváka to stačí... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

5minutová scéna z můstku lodi Covenant zachycuje "poslední večeři" (resp. párty) posádky před tím, než se uloží ke kryospánku. Kromě mihnutí se kapitána Jamese Franca dává lepší přehled o tom, kdo je spárovaný s kým, než samotný film. Jinak je celkem o ničem, ne při každém zakuckání hned vyhřezá xenomorf z hrudního koše, že? :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem z akého dôvodu je tu zaradený tento krátkometrážny ne-horor, no veľmi dúfam v to, že jeho kvalita nebude totožná s "celovečerákom". Úlohou "Alien: Covenant - Prologue: Last Supper" rozhodne nie je navnadiť, akurát tak, oboznámiť diváka so zložením, "doposiaľ živej posádky" ... P.S.: kvôli mne rozhodne nemuseli - 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Ja vlastne ani neviem, čo to je. Vystrihnutá scéna z úvodu Covenanta, nejaký špeciálny bonus, alebo niečo úplne iné? Scénka každopádne ukazuje posádku Covenanta v pôvodnom stave predtým, ako uľahla do hybernácie a na palube zostal len robot Walter, aby na všetko dával pozor. Tento bonus, alebo čo to doprčic vlastne je, je jedinečný hlavne preto, že si užijeme kapitána v podaní Jamesa Franca, ktorého Ridley Scott absolútne šialene a nepredvídateľne zavraždil behom prvých sekúnd filmu. Čo je skutočne škoda, tá postava mala veľký potenciál, mohla byť možno ešte sympatickejšia, ako bol kedysi Dallas vo Votrelcovi. Na strane druhej, dole klobúk za odvahu, Ridley. Mimochodom, tento "kraťas" režíroval jeho syn. ()

Zajímavosti (1)

  • Alkohol, který posádka pije, je Jack Daniel´s Old No. 7. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama