Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek je volným pokračováním amerického melodramatu Love Story. Byl natočen osm let po úspěchu prvního bestselleru a na jeho vzniku se opět spolupodílel scénárista Erich Segal. Jeho hrdina Oliver Barret se nikdy nesmířil se smrtí své půvabné manželky Jenny, kterou znal již ze studií na Harvardské univerzitě. Po dvou letech ztráty Oliver žije jen pro svou práci. Jiné ženy ho nezajímají, protože žádná z nich se nevyrovná Jenny. Přátelé chtějí ukončit jeho smutek a zvou ho do společnosti. Oliver poprvé pocítí, že jeho život se stal vyprahlou pouští. Při běhání v parku potkává půvabnou blondýnku a začne jednat. Pozve ji na tenis, na večeři, na první rande. Je ovšem skutečně schopen navázat nový vztah, když jeho část stále zůstává připoutána k Jenny? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Erich Segal v knize vybrousil z téměž červené knihovny do klasického milostného příběhu, v němž klade důraz na sociální stránku, na uhájení vlastní pravdy. I ve filmovém pokračování Love Story se tvůrcům podařilo toto poselství předat. Zpracování není tuctové, není plytké, neobsahuje zbytečný patos. Ryan O´Neal dokázal postavu Olivera zahrát přesvědčivě. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu překvapení, že byl natočen druhý díl Love story. Pozitivní je, že happyend se netýká Oliverova vztahu s Marcy (Candice Bergen), ale s otcem (Ray Milland). Tomu je v době natáčení 70, ve filmu slaví šedesátku. Oliverovi má být cca 27 Ryan O'Nealovi je však 36. Představitel Otce Jenny - Philla - z LOve story je zde nahrazen jiným hercem. John Marley zemřel v roce 1984, tady ho hraje Edward Binns, jeden ze 12 rozhněvaných mužů. Těch 63% sedí, já dávám 3*. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Po 8 letech pokračování Love Story (1970), i když jakože jen po 2 letech. Ryan O'Neal nám zestárnul a je to na něm vidět. Ale tohle mě oslovilo víc než Love Story, protože každý přeci musí jít v životě dál. Opět je to jednoduché, přímočaré a předvídatelné, je to o něco napínavejší a děj se částečně přenese i do Hong Kongu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Love Story mě před rokem naprosto citově rozbila a byl to pro mě jeden z filmů roku 1970. A pokračování? Ani jsem o něm netušil a o moc bych nepřišel. Oliver ztratil vůli žít, něco v něm umřelo. Nerozumí si s otcem, utápí se v práci a nakonec na nátlak okolí začne randit se ženou. Je to stejně jako Love Story civilní, slušně natočené i zahrané, ale absolutně nic z toho na mě nejde. Zaměnitelná romanťárna s desítkami podobných z 80-90. let. Prázdný film, stejně jako celý ten vztah bez jakýchkoliv emocí, jen se vzrůstajícím napětím a logickým koncem. Tak jaký to mělo smysl točit další příběh bez šťastného konce? Ukázat, že Oliver měl pravdu a nemůže s nikým být? Nebo asi spíše vydělat prachy, což se taky nepovedlo. Průměrné 3*. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Po letech se rozhodli, že vydělají peníze na tom, že divačky chtějí vidět, jak to šlo dál s chudákem Oliverem.....je to sympaťák, budem mu držet palce....ale zapomněli mu chudákovi napsat lepší a hlavně zajímavější scénář.....Vetchý to nezachránil, prostě průměrný příběh o jednom nudném vztahu dvou divných lidí. ()

Galerie (16)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama