Reklama

Reklama

Řekni, kdo tě zabil

(seriál)
  • USA Pushing Daisies (více)
USA, (2007–2008), 16 h 2 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hudba:

Jim Dooley

Hrají:

Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth, Jim Dale, Mike White, Julia Campbell, Paul Reubens, Audrey Wasilewski (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout... (Kessler)

(více)

Recenze (272)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně retro, ale až moc kýčovité na můj vkus. A to je právě bod úrazu. I když právě tu zvláštní atmosféru jiní opěvují, já jí nemůžu přijít na chuť. Koláčník je mi docela dost nesympatický, zato Anna Friel je úžasná. Celkově příběh o oživování mrtvol a způsob, jakým je to podáno (tak komicky)..je docela fajn,ale abych tomu stylu propadla,to rozhodně ne.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tvorba Barryho Sonnenfelda se nezapře, tady si ještě podává ruku se stylizací Tima Burtona, do toho nám hraje velmi příjemný a trefný soundtrack, herci jsou do jednoho neskuteční sympaťáci (vedou Kristin Chenoweth a Chi McBride se svými pletacími jehlicemi :-) - zkrátka vkusně a černohumorně zabalený balíček s tím nejvoňavějším koláčem, jaký si vůbec dovedete představit. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Zvláštně barevné, teplé a studené zároveň, zábavné a roztomilé. Barry Sonnenfeld je v určitých scénách hrozně moc cítit. Každopádně bylo příjemné koukat na seriál s určitým nápadem a hlavně s optimistickým laděním. Upřímná láska obou protagonistů je jedním z mnoha milých prvků seriálu a právě ten mě absolutně přesvědčil o dobrém hodnocení, protože s láskou podobného ražení se na obrazovce moc nesetkávám, asi protože je na dnešní publikum moc šťastná. V kontrastu s Codovým cynismem zprostředkovaným pro roli perfektním McBridem to navíc pracuje jako Emerson za peníze. Seriálu nechybí nenucený humor a je sladký jako jeden z koláčů. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech se těžko hodnotí, ale u tohoto seriálu mám takový neblahý pocit, že krom pěkné vizuální stránky a pár absurdních příběhů, nemá co víc nabídnout. Když se v příběhu objeví tety mořské panny, mám ještě více pocit, že sleduji variaci na Big Fish. Tento netradiční detektivní seriál je jistě zajímavý a romantický, ale bojím se, že se po pár dílech okouká a zápletka neudrží vaši pozornost dlouho. No uvidíme, dám mu jistě ještě šanci, ale na nějakou závislost to nevidím. EDIT: Potvrzeno. Závislost se nedostavila, ale hrdinové jsou dostatečně sympatičtí, abyste jim věnovali úterní večery. Kouzelná atmosféra a netrediční příběh potěší, nemám ale pocit, že bych nemohla dospat napětím, jak to vše dopadne. A tak se vždy jen těším na to, až se vyšetří, kdo zabil. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování, jsem měla pocit, jako by mě někdo hodil do burtonovského universa, avšak ne toho temného, ale naopak toho vizuálně i jinak hýřícího barvami, hemžícího se spoustou bizarních figurek a naplněn stejnou měrou jak černým, tak vlastně i laskavým humorem. Detektivní případy nejsou nijak ohromující, ale komu na tom záleží, když je to celé tak absurdně nápadité, Anna Friel roztomilá, Lee Pace sympaťák až na půdu, vedlejší postava černocha narušuje obvyklý stereotyp už jen tím, že ve volném čase plete svetry, tety mořské panny nemají chybu a i ty mrtvoly berou svoje vraždy tak nějak sportovně. A navíc je to provoněné všemi druhy koláčů, co jich jen v místní koláčovně napečou...no, neberte to! ()

Galerie (391)

Zajímavosti (18)

  • Alfredo (Raúl Esparza) zmíní, že jeho homeopatické tinktury jsou „schválené od FDA“. Všechny rostlinné roztoky a homeopatické přípravky přitom nemohou být nikdy schválené od FDA, protože jsou mimo jejich jurisdikci. (TaNya_)
  • Když Olive (Kristin Chenoweth) spatří v hrobě mrtvolu koně Johna J. Jacobse, řekne: „Kůň bez jména!“ Toto je narážka na píseň z roku 1972, kterou vydala kapela America. (mikki089)
  • Jim Dale, který dělá v seriálu vypravěče, je v USA známý také tím, že namluvil čtenou verzi Harryho Pottera. (Dino07)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama