Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder soucítí s ozbrojeným mužem, který je obětí mimozemských experimentů. (Disney+)

Recenze (12)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistě ufounský díl, bez náznaků a mnohoznačností. Uvidíme únos se vším všudy. Příběh je na pokračování, takže kdo ví...možná se se nějaký alternativní výklad nakonec najde. Přiznám se, že si tento díl nepamatuju a trochu mi nezapadá do mé utkvělé představy, že se spoustu epizod nedalo s určitostí říct, jestli v tom všem mají pracky ufouni, nebo to bylo šméčko hlavounů. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv se ve své podstatě jedná o stokrát viděnou zápletku s rukojmími, kdy se hlavní hrdina ocitá v pozici vyjednavače, je to tak vděčné téma, že to zkrátka funguje. Zde navíc do hry vstupuje tematika mimozemských únosů, což tuto epizodu odlišuje od desítek jiných seriálů. Flashbacky z únosů jsou výborně natočené a mrazí mě při nich i v dnešní době stejně jako v mládí. Steve Railsback je jako (sympatický) antagonista výborný a pro fanoušky Akt X ztvárnil ikonickou postavu. ()

Reklama

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drtivá většina epizody je jen další samostatný díl o mimozemšťanech, jaký byl nejeden i v první řadě (př. Informační kanál). Koneckonců původně mělo jít jen o další samostatně stojící díl o jedné údajné oběti mimozemšťanů, kde se nakonec zase nic nevyřeší. Tento díl aspoň zachraňoval dobrý scénář a akce. Ovšem pak přijde ten závěr, který celou zápletku teprve rozjede. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%_ První část jednoho z nejslavnějších a také možná i nejlepších dvojdílů seriálu. Celý díl má velmi dobré tempo, zajímavou zápletku a prostě téměř vše co má mytologická epizoda mít. Jen až na divný úvod. Každopádně jinak málem absolutní spokojenost, a není divu že si tolik fanoušků tento díl oblíbilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mě už si s sebou nevezmou. Ať si vezmou někoho jinýho." ONI jsou tady, mají zaparkovaný létající talíř nad barákem a vláda o tom ví? Nebo je Duane nemocný? Tentokrát zkrátka zvítězila strašidelnost nad zábavou a já to mám raději naopak. Nicméně mě hodně pobavila situace, kdy nechala Scullyová mimozemský kód načíst čtečkou v obchodě. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Frank C. Turner, který v této epizodě hraje doktora Dela Hakkieho, si zahrál také postavu doktora Collinse v epizodě Tooms (1994). (Kubaaa97)
  • Robert Lewis, který v této epizodě hraje důstojníka, si již zahrál podobnou roli v epizodě Eva (1993). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama