foto

Gianni Russo

  • nar. 12.12.1943 (73 let)
    Manhattan, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (6)

  • Simpsonovi (TV seriál) (1989)

    - V 9. epizóde 14. série s názvom "Strong Arms of the Ma" je bitka, kde Marge na ulici dobije miestneho násilníka za prítomnosti mnohých svedkov. Táto scéna je odkazom na Coppolovho Kmotra (1972), kde Sonny Corleone (James Caan) takmer totožným spôsobom zmlátil svojho švagra a násilníka Carla Rizziho (Gianni Russo). V rovnakej epizóde zaznie pri tréningu aj známa melódia z filmu Rocky (1976). (Santino7)

  • Kmotr (1972)

    - Scéna rvačky Sonnyho (James Caan) a Carla (Gianni Russo) se točila čtyři dny. (GreatestFan)

  • Kmotr (1972)

    - Kromě Talie Shire a Sofii Coppoly F. F. Coppola připravil cameo role také svým rodičům Italii a Carminovi Coppolovým a svým dvěma synům Giano-Carlovi a Romanu Coppolovým, kteří se objevili jako děti přítomné při rvačce Sonnyho (James Caan) a Carla (Gianni Russo) a pohřební scéně. (GreatestFan)

  • Kmotr (1972)

    - Při natáčení scény, kdy Sonny (James Caan)  zmlátí na ulici svého filmového švagra Carla (Gianni Russo), zlomil James Caan Giannimu Russovi dvě žebra. James Caan později řekl, že byl do své role hodně zapálený. Jiné zdroje ale uvádějí, že Caan a Russo spolu "nevycházeli". (tequilla)

  • Kmotr (1972)

    - Herec Robert De Niro se ucházel o role jak Sonnyho (James Caan), tak Michaela Corleoneho (Al Pacino). Coppolovi se však nezdál jako pravý pro Sonnyho a role Micheala byla již obsazena. Zvažoval i roli Carla (Gianni Russo), manžela Connie (Talia Shire). Nakonec z projektu vycouval a vzal roli ve filmu Gang That Couldn't Shoot Straight (1971), kterou měl původně hrát Al Pacino. De Niro se objevil v následujícím pokračování série. (don corleone)

  • Kmotr (1972)

    - Důvod proč ve filmu ani jednou nezazní slovo „mafie“ nebo „Cosa Nostra,“ je prostý: vymohla si to organizace Italsko-americká liga pro občanská práva v čele s Joem Kolumbem, údajně newyorským kmotrem. Mimochodem, do filmu bylo angažováno i několik lidí z této organizace. Nejvýznamnějším z nich byl Gianni Russo, který hrál Carla Rizziho. Russo musel pro roli shodit téměř 36kg, čehož prý dosáhl tím, že jedl jen jednou denně a pil neustále bílé víno. Štáb ho na place často vídával s demižonem. (Trainspotter)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Con Man
2017 Minkow
2013 Send No Flowers
2005 Mafiánské hity
2004 Když se setmí
2003 Seabiscuit
2002 Červený drak
2001 Harvard Man
Křižovatka smrti 2
3000 mil na útěku
2000 Otec rodiny
Rope Art
1999 Vítězové a poražení
1998 Circles
1996 Striptýz
1995 P.C.H. (TV film)
1993 Super Mario Bros.
1992 Ďábelská frekvence
1991 Great Pretender, The (TV film)
Lháři
Nemilosrdná spravedlnost
Perry Mason: Případ smrtící módy (TV film)
Silverfox (TV film)
1990 Nováček
Za pomezní čarou
1989 Je naděje
1986 Návrat Mika Hammera (TV film)
1979 Zimní zabíjení
1978 Paprsky smrti z vesmíru
1976 The Four Deuces
1975 Lepke
1974 Kmotr II
1973 The Bait (TV film)
1972 Goodnight, My Love (TV film)
Kmotr

TV seriály

2005 Útěk z vězení (TV seriál)
Kejkle (S01E10)
Rozhodnutí 2/2 (S01E02)
Rozhodnutí 1/2 (S01E01)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
1997 Pacifické palisády (TV seriál)
1993 Time Trax (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Muži v klobouku (TV seriál)
Odpadlík (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
1990 Over My Dead Body (TV seriál)
1989 Hardball (TV seriál)
Případy otce Dowlinga (TV seriál)
1987 Wiseguy (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Riptide (TV seriál)
1981 Greatest American Hero, The (TV seriál)
1974 The Rockford Files (TV seriál)
1973 Kojak (TV seriál)

Dokumentární

2010 Mulberry St.

TV pořady

1994 Howard Stern (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace