foto

Jim True-Frost

  • nar. 31.7.1966 (53 let)
    Greenwich, Connecticut, USA

Biografie

Jim True-Frost je americký divadelní, televizní a filmový herec. Známým se stal díky ztvárnění role Rolanda „Prez" Przyzbylewskeho z krimi seriálu společnosti HBO, THE WIRE /2002-2008/.

True-Frost absolvoval New Trier High School ve městě Winnetka ve státě Illinois. Od roku 1989 je členem divadelního spolku Steppenwolf Theatre Company z Chicaga. Dříve byl členem divadla Remains Theatre, spoluzaloženém hercem Williamem L. Petersenem (To Live and Die in L.A., CSI: Crime Scene Investigation), kde hrál spolu s Amy Morton, Garym Colem nebo D.W.Moffettem. True-Frost se objevil ve filmu OFF THE MAP /2003/ spolu s kolegyní z divadelního souboru Steppenwolf, Joan Allen režírovaném hercem Campbellem Scottem.

V režii Camerona Crowa hrál v komedii SINGLES /1992/ s Bridget Fonda a také opět se svými kolegy z divadla, Campbellem Scottem a Kyrou Sedgwick. Spolu s Timem Robinsem a Paulem Newmanem hrál v komedii bratří Coenů THE HUDSUCKER PROXY /1994/ a o tři roky později účinkoval po boku Nicka Nolteho a Sissy Spacek v mysteriózním thrilleru AFFLICTION v roli Jacka Hewitta. V roce 1995 byl nominován na cenu CableACE Award pro mimořádný herecký výkon v krátkometrážním drama seriálu za epizodu „Two Over Easy".

True-Frost se v roce 2008 objevil v roli Brutuse ve hře Williama Shakespeara Julius Caesar v produkci divadelní společnosti American Repertory Theatre. Se svou mateřskou divadelní společností vyhrál cenu Tony Award pro nejlepší divadelní hru August: Osage County. V roce 1988 byl oceněn cenou Joseph Jefferson Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v divadelní hře Killers produkované divadelním spolkem Steppenwolf Theatre Company.

Když se oženil s právničkou Corou Frost, tak si oba změnili příjmení na True-Frost. Spolu mají syna Lea, který se bohužel narodil s mozkovou obrnou a dceru Phoebe. Společně žijí v Syracusách v New Yorku.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2019 Saint Frances
2010 Konspirátor
2009 Company Retreat
2008 Chvilkové zatmění
Sympathetic Details
2006 Šikmá plocha
2005 Návrat
2003 Zapomenuté místo
1997 Utrpení
1996 Far Harbor
Propast
1995 T.A.J.U.P.L.N.Ý. svět (TV film)
1994 Two Over Easy
Záskok
1992 Mládí
1989 Tlusťoch a Chlapeček
1986 Crime Story (TV film)

TV seriály

2019 Proven Innocent (TV seriál)
A CinderHella Story (E06)
Paní ministryně (TV seriál)
The New Normal (S05E16)
2018 Manifest (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Balance of Might (S03E10)
2017 Z: The Beginning of Everything (TV seriál)
Quicksand (E09)
The Right Side of Paradise (E03)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Decline and Fall (S18E09)
2015 Americká odysea (TV seriál)
Real World (E13)
Bug Out (E12)
Figmo (E09)
další epizody (11)
2014 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Dobrý posluchač (S05E02)
2013 Jak prosté (TV seriál)
Déjà Vu All Over Again (S01E18)
Treme (TV seriál)
Stesk po New Orleans (S04E05)
Yes We Can Can (S04E01)
2012 666 Park Avenue (TV seriál)
Hypnos (E09)
A Crowd of Demons (E05)
Hero Complex (E04)
Treme (TV seriál)
Chudákův ráj (S03E09)
Rozjeďte to se mnou (S03E01)
Dobrá manželka (TV seriál)
Trestná lavice (S03E21)
2011 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
To Tell the Truth (S01E18)
Treme (TV seriál)
Dělej si, co chceš (S02E11)
To milenci dělají (S02E10)
Santa Klausi, přepadne tě taky někdy splín? (S02E04)
další epizody (4)
2010 Treme (TV seriál)
Na začátku Canal Street (S01E04)
Hranice nemožného (TV seriál)
Jacksonville (S02E15)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Bohové a smrtelníci (S09E05)
2009 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Hardwired (S11E05)
2008 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Konec (S05E10)
2007 Médium (TV seriál)
The Boy Next Door (S03E15)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Drž se svých zásad (S06E09)
2006 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Vysvědčení (S04E13)
Neboť každý, kdo má (S04E12)
Nový den (S04E11)
další epizody (13)
2004 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Úkol splněn (S03E12)
Groteska (S03E09)
Mravní malost (S03E08)
další epizody (10)
2003 Karen Sisco (TV seriál)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Přístav v bouři (S02E12)
Divoké sny (S02E11)
Varování před bouřkou (S02E10)
další epizody (12)
2002 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Rozsudek (S01E13)
Úklid (S01E12)
Hon (S01E11)
další epizody (12)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Hříchy minulosti (S01E18)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1986 Kriminální příběhy (TV seriál)

Dokumentární

2002 Benjamin Franklin (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky