Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (489)

The Prom

The Prom (2020)

V jedné scéně si Barry (James Corden) stěžuje, že ještě nedokázal získat jedinou cenu Tony (nejvýznamnější divadelní cena), a že je unavený z neustálého nezdaru. James Corden, představitel Barryho, je přitom jediným z ansámblu, který ve skutečnosti cenu Tony vyhrál.

Nechte je všechny mluvit

Nechte je všechny mluvit (2020)

Hlavní tři hrdinky filmu (Meryl Streep, Dianne Wiest a Candice Bergen) několikrát během filmu odkazují na skutečnost, že spolu chodily na vysokou školu, jeji název však není nikdy explicitně zmíněn. Postava Candice Bergen však v mnoha scénách nosí třičko „Longhorn“, což je název univerzitního týmu amerického fotbalu spadajícího pod Texaskou univerzitu v Austinu.

The Prom

The Prom (2020)

Barry (James Corden) v jedné scéně říká, že Dee Dee (Meryl Streep) si již tak svou pošramocenou image poškodila svým hysterickým výstupem v divadle Longacre. Právě v tomto divadle si odbyla originální broadwayská produkce muzikálu „The Prom“ svou premiéru a hrála se zde až do derniéry.

The Prom

The Prom (2020)

Angie Dickinson, která je celý život pouze sboristkou, opustí po dvaceti letech produkci muzikálu „Chicago“, protože nikdy nebyla schopna producenty přesvědčit o tom, že by byla skvělou volbou pro hlavní roli Roxie Hart. Nicole Kidman, která Angie hraje, v roce 2002 odmítla roli Roxie Hart ve filmové adaptaci Chicago (2002).

The Prom

The Prom (2020)

Dee Dee v písni „It's not about me“ zpívá o tom, že noviny o ni jednou napsaly, že je již příliš stará na to, aby hrála Evu Perón v muzikálu „Evita“. Meryl Streep, která hraje Dee Dee, měla kdysi velmi blízko k tomu, aby získala roli Evy Perón ve filmové adaptaci Evita (1996). Nakonec se rozhodovalo mezi ní a Madonnou, která byla později do role obsazena. Jedním z faktorů, proč se tvůrci rozhodli pro Madonnu, bylo právě i to, že Streep byla výrazně starší.

Šťastný nový rok

Šťastný nový rok (2019)

Do role Štefana byl původně obsazen Štefan Kvietik, ten však nakonec od projektu odstoupil a byl nahrazen Jiřím Bartoškou. Právě kvůli Kvietikovu obsazení se k projektu přidala Emília Vášáryová, která se s ním především během 70. let potkávala na televizních obrazovkách i divadelních prknech, kde spolu často tvořili pár.

Prací automat

Prací automat (2019)

Steven Soderbergh byl ze spolupráce s Meryl Streep tak nadšený, že ji nabídnul roli v dalším jeho filmu Let Them All Talk (2020). Herečka souhlasila a film natočili za pouhých 13 dní.

Prací automat

Prací automat (2019)

Scenárista Scott Z. Burns vedl několik rozhovorů s Jurgenem Mossackem a Ramonem Fonsecou, zakladateli společnosti Mossack Fonseca a zároveň s dvěma z nejvýznamnějších postav v kauze tzv. „Panamských dokumentů“.

Prací automat

Prací automat (2019)

Kontroverzní závěrečný monolog Meryl Streep velmi vyděsil, protože skrze dvě minuty se musela přenést z jedné fiktivní postavy do druhé, přičemž v závěru již jedná částečně sama za sebe. Tato scéna byla přitom natáčena již třetí den.

Prací automat

Prací automat (2019)

Obsazení Meryl Streep do jedné z hlavních rolí bylo důležitým faktorem pro celkové financování filmu.

V bezpečí

V bezpečí (2018) (seriál)

Písně použité při úvodních a závěrečných titulcích jsou „Glitter and Gold“ a „Fire“ od Barnse Courtneyho.

V bezpečí

V bezpečí (2018) (seriál)

Bar „Heaven“, který v seriálu vlastní Bobby (Milo Twomey), se ve skutečnosti jmenuje „Night and Day“ a nachází se v Manchesteru, ve čtvrti Northern Quarter.

V bezpečí

V bezpečí (2018) (seriál)

Vetšina scén se natáčela v Manchesteru a jeho blízkém okolí, scény z gated community (tzv. uzavřený rezidenční objekt) však pochází z městečka Alderley Edge v hrabství Cheshire.

Akta Pentagon: Skrytá válka

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017)

Původní název „The Post“ byl ještě před zahájením natáčení změněn na „The Papers“, aby byl posléze během postprodukce opětovně změněn na „The Post“.

Akta Pentagon: Skrytá válka

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017)

Tom Hanks je vášnivým sběratelem psacích strojů, všechny stroje, které byly použity během natáčení, si vyzkoušel a nakonec si jeden z nich, Corona Zephyr, odnesl po skončení filmu domů.

Reklama