Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Deníček (39)

PAUZA

Došel jsem do bodu, kdy už mě sledování filmů a seriálů nebaví, tak jak dříve. Respektive, baví mě to pořád, ale v mém životě je spousta důležitějších věcí, které musím upřednostnit před hodinami s Lovci Duchů nebo Arrowem. Nechci aby mi příležitosti, které se teď objevily, protekly mezi prsty a chci se na ně opravdu zaměřit a tohle je jeden z bodů mého každodenního dne, které se musím pokusit omezit.

 

Koukat na filmy a seriály budu pořád, ale už ne s takovou intenzitou, s jakou jsem to dělal doteď. Uvědomil jsem si kolik drahocenného času jsem tím ztratil, což bych nechtěl opakovat a proto oficiálně oznamuji snížení aktivity na tomto profilu. Vy ostatní se bavte a možná bych vám poradil, abyste se zaměřili na svůj time-management a zhodnotili sami pro sebe, jestli s volným časem nakládáte opravdu tak, jak opravdu chcete. Mějte se krásně!

 

Míň věcí, víc zážitků!

TFSF - Salem

Mám rád undergroundový seriály typu Hemlock Grove, které dokáží jen překvapit a většinou to u nich opravdu vyjde. Stejný dojem jsem měl i z městečka, kde začnou řádit čarodějnice.Hlavně trailer byl proklatě dobrý !

 

Pilot - 75%

 

1. série - Do třetího dílu jsem neměl páru komu fandit. Nikdy jsem se nesetkal, že by se kolem aspirací postav dělalo takové tajemno a divák si musí k charakterům sám vybudovat nějaký vztah. Děj občas vázl, ale minimálně od půlky série se začnou dít věci. Rád sleduju to, když mi seriál nabídne to, co jsem ještě nikde jinde neviděl a to Salem dělá v každém díle. Občas moc mluvení, ale hororové části jsou na 1 s hvězdičkou.

Hodnocení 1. série - 80%

2. série - 

Hodnocení 2. série

 

Salem

1. - 2. série - 12.7.2016

Oblíbené postavy - Mary, Tituba, Anne

Nejméně oblíbené postavy - Increas

Zhlédnuto dílů - 13/...

Celkové hodnocení - 

TFSF - Salem

TFSF - Legends of Tomorrow

Tým lidí se superschopnostmi (nebo super-vybavením) se vydává do minulosti aby zachránili budoucnost a staly se z nich legendy. No nezní to super ? Po až moc sluníčkovém Flashovi je tu další seriál z produkce DC, který na sebe strhává veškerou pozornost. Uvidíme jestli dostojí svému jménu a stanou se legendami.

 

Pilot - 70%

 

1. série -

Hodnocení 1. série

2. série - 

Hodnocení 2. série 

 

Legends of tomorrow

1. série - 12. 7. 2016 - 

Oblíbené postavy -
Nejméně oblíbené postavy -
Zhlédnuto dílů - .../...
Celkové hodnocení -

TFSF - Legends of Tomorrow

TFSF - Mr. Robot

"Chce to nějaký napínavý thriller, ne moc krimi, trochu vtipný, ale přece jen vážný s dobrým námětem, sympatickými herci a hlavně hloubkou.." říkal jsem si a okruh se zmenšil na výpis pár seriálu, kde figuroval i Mr. Robor. Slyšel jsem od tohohle seriálu jen samou chválu, hodnocení zde i na imdb je víc než dobré a tak jsem se rozhodl to zkusit.

 

Pilot - 90% Takhle nadupaný pilotní dí jsem už dlouho neviděl! Škoda délky stopáže, párkrát jsem už pokukoval po čase, ale jinak nemám co vytknout

 

1. série - 

Hodnocení 1. série

2. série -

Hodnocení 2. série

 

Mr. Robot

1.-2. série - 27.6.2016

Oblíbené postavy - 

Nejméně oblíbené postavy -

Zhlédnuto dílů - .../...

Celkové hodnocení -

TFSF - Mr. Robot

TFSF - Daria

Při brouzdání na facebooku a tumblru jsem čas od času narážel na fotky dívky s hnědou hřívou a černými brýlemi s tlustými obroučkami, co vedla vždy nějaké sarkastické řeči. Během mého letního pobytu v jednom cardiffském hotelu jsem dostal chuť na animovaný seriál. Simpsonovy zná každý, na Futuramu jsem neměl náladu a Griffinovi a podobné americké seriály mě vůbec neberou...v tu chvíli mě napadlo si vygooglit název onoho seriálu s melancholickou flegmatičkou v hlavní roli... a tak se z Darii stal můj každodenní večerníček.

 

Pilot - 60%

 

1. - 5. série - 

Hodnocení 1. - 5. série

 

Daria

1.-5. série - 27.6.2016 - 

Oblíbené postavy - Daria, Jane

Nejméně oblíbené postavy - ...

Zhlédnuto dílů - 13/65

Celkové hodnocení - 

TFSF - Daria

TFSF - Younger

Arrow, Supernatural, The 100 a The Flash... příliš mnoho nereálných nadpřirozených fantasmagorií (jak by řekla má babi). Je potřeba vylosovat ze seznamu nějakou svěží nenáročnou komedii se sympatickým obsazením, což u mě Younger plně splňuje. Prosím, nezklam mě.

 

Pilot - 50%

 

1. série - Younger se velmi rychle rozjel a je plný netrapného a svěžího humoru, který vám zpříjemní volný čas. Sympatičtí herci si ve svých rolích vedou skvěle a někteří vám svými hláškami způsobí křeče v břiše. Takhle dobře jsem se nezasmál od konce HIMYM.

Hodnocení 1. série - 80% Oblíbené díly - 

2. série - Pokračování jsem proletěl během pár dní a vždycky mi zpříjemnil den. Jsem opravdu zvědavý, jak se vyvine milostný život Lizy, protože mi pasuje i k farmáři, který ojel ovci... Jedinou chybičkou, je pak závěr série, kdy se stane jedna opravdu  stupidní věc o který se asi nebudu vyjadřovat.

Hodnocení 2. série - 80%

3. série -

Hodnocení 3. série 

 

Younger

1.-2. série - 14.3.2016 - 10.8.2016

Oblíbené postavy - všechny

Nejméně oblíbené postavy - ...

Zhlédnuto dílů - 24/...

Celkové hodnocení -

TFSF - Younger

TFSF - The Flash

Na Flashe jsem se těšil od doby, kdy bylo oficiálně oznámeno, že se seriál o nejrychlejším chlapíkovi na Zemi, bude točit. Jeho starší bratr Arrow mě opravdu baví a jeho odnož snad nemůže zapůsobit jinak. Nebo snad ano ?

 

Pilot - 60%

 

1. série - Flash je jedním ze seriálů, díky kterým jsem si uvědomil, jak je volný čas vzácný a že ho nechci věnovat blbostem jako je tento seriál. Chtěl jsem dát Flashovi šanci, možná ještě v budoucnu dám, ale provedení mě hodně zklamalo. K DC takováhle atmosféra prostě nepatří a jakákoliv snaha o vtipnou hlášku vyšla alespoň u mě na prázdno. 

Hodnocení 1. série - 40%

 

The Flash

1. série - 27.2.2016 - 9.12.2016

Oblíbené postavy - nikdo mě nezaujal 

Nejméně oblíbené postavy - Wells, Iris, Joe, Cisco

Zhlédnuto dílů - 10/...

Celkové hodnocení - zatím 40%

TFSF - The Flash

TFSF - Scream Queens

Pro mě, stejně jako pro spoustu dalších lidí, je tohle jeden z nejočekávanějších seriálů sezóny. Ryan Murphy mě dostává každým svým dílem - ať už muzikálovým Glee nebo naprosto správně ujetými příběhy American Horror Story. Scream Queens na tom bude asi dost podobně, ale nešlápnou svým humorem už trochu vedle ? 

 

Pilot - 80%

 

1. série - Po prvním dílu jsem byl nadšen. Vtipy se zkrátka nešetří a R. Murphymu není nic svaté. Bavilo mě parodování dnešní společnosti, kdy vládnou sociální sítě (viz. smrt Chanel #2)... ale s tím, jak se děj posouval ke konci, mě to nějak přestalo bavit. Hlavně dějové linky Grace, jejího otce (jehož jméno si nedokážu zapamatovat) a Peta se stávaly čím dál větším utrpením a  Denise, kterou jsem zpočátku žral, mě v posledních epizodách štvala. Do půlky série jsem se opravdu bavil, ale pak přišlo jedno zklamání za druhým a při závěrečném dvouhodinovém finále jsem měl chuť přeskakovat scény(nestalo se), abych se dozvěděl jak to celé konečně dopadne... 

Hodnocení 1. série - 65% (***) Oblíbené díly - 01x01, 01x05, 01x07

 

Scream Queens

1. série - 24.9.2015 - 11.12.2015

Oblíbené postavy - Chanel #3, Chanel Oberlin

Nejméně oblíbené postavy -  Chanel #5, Pete, Gracein otec

Zhlédnuto dílů - 13/...

Celkové hodnocení - 

TFSF - Scream Queens

TFSF - Dark Matter

Dark Matter a Killjos, mezi těmito novými seriály, které se odehrávají v prostředí vesmíru jsem dlouho váhal a nakonec jsem si vybral ten víc vztahový, tak snad nebudu litovat, partičce z Killjoys se zatím omlouvám, dostane se na ně později. 

 

Pilot - 60%

 

1. série - 6 lidí, 6 různých postav a přece si mě za celých 13 dílů nejvíc získal jejich android. Přitom měl Dark Matter velký potenciál, což ukázalo pár velmi dobře propracovaných scén, ale co z toho, když děj je jinak dlouhý jak týden před výplatou, každým dílem se vytahuje nová linka (mnohdy není ani pořádně uzavřená), vtipy vyznívají do prázdna a postavy sympatiemi zrovna moc neoplývají...
Hodnocení 1. série - 55% Oblíbené díly - 01x05, 01x07
2. sérii zatím neplánuju, ale časem se k ní určitě dostanu.
Hodnocení 2. série

 

Dark Matter
1. série - 1.9.2015 - 27.11.2015

2. série - 

Oblíbené postavy - Android

Nejméně oblíbené postavy - 1, 3, 4
Zhlédnuto dílů - 13/...
Celkové hodnocení - zatím 55%

TFSF - Dark Matter

TFSF - The last Men on Earth

Už trailer napověděl, že máme tu čest s kravinou sezóny - a já takovéhle outsidery mám rád.Pokušení jsem se ale nemohl ubránit a tak "poslední muže na Zemi" zařazuji do watch-listu.

 

Pilot - 85%

 

1. série - Tenhle seriál je děsná blbost, ale jistou známku geniality mu nemůžu odepřít. Prvních 5 dílů bylo úžasných, řezal jsem se smíchy při každé hádce Carol s Philem, kteří jsou jako den a noc. Bylo zajímavé vidět, jak se hl. postava vypořádává s osamělým životem na nejnevhodnějším místě pro život. Jeho nápady, jak se zabavit, splnily účel a myslím, že takhle by dopadla spousta lidí v dnešní době. Postupné zklamání pak přinesly příchody dalších postav - Melissa s Toddem byli ještě v pohodě, ale Gail, Erica a Phil Miller 2 už jsou úplně zbytečné charaktery a mám pocit, že bez nich by si seriál udržel do konce série kvalitu jako na jejím začátku. Konec překvapil, tak jsem zvědavý kam se Carol s Philem společně vydají a co je čeká...

Hodnocení 1. série - 75% Oblíbené díly - 01x02, 01x03, 01x09

2. série - Jízda o přežití party Tandy a spol. pokračuje a já se bavil víc než dost. Tedy alespoň v první půlce série, kdy se Phil snaží začlenit zpátky mezi ostatní, ale jeho metody mohou způsobit i smrt. Linka s vesmírným bráchou mě ze začátku nebavila, ale díky malému prostoru, který mu byl věnován jsem byl spokojený. Poté, co se setká se svým bratrem jsem si přál aby zas rychle odstřelil do kosmu. Postavou, která se v mých očích vyšplhala na Top oblíbenosti v rámci tohohle seriálu, je Gail, která si ve 2. sérii prošla opravdu pestrou škálou situací. Navíc sdílím stejnou chuť po víně jako ona. Konec navnadil dostatečně, jsem zvědav, co si tým režisérů a scénáristů připravili pro mé hrdiny - jak to bude s návštěvníky a nebo jestli Carol porodí na svět vousáče...

Hodnocení 2. série - 80% Oblíbené díly -

 

The last Man on Earth

1. série - 1.9.2015 - 13.9.2015

2. série - 1.10.2015 - 28.5.2016

Oblíbené postavy - Carol, Gail
Nejméně oblíbené postavy - Mike
Zhlédnuto dílů - 21/...
Celkové hodnocení - 
Je hezké, že ať se stane něco jakkoliv vážného, parta Tandy, Carol, Melissa, Todd, Gail a Erica vždy drží pohromadě...dokud to Tandy zase neposere.

TFSF - The last Men on Earth

TFSF - Až po uši

Konečně se dostalo i na českou seriálovou tvorbu. Až po uši mě napoprvé zaujal svým kvalitním hereckým obsazením a kladnými recenzemi. Možná, že česká produkce není až tak úplně ztracená a sem tam vytvoří i něco koukatelného.

 

Pilot - 70%

 

1. série - Propletená hra vztahů, kdy každý zná, nebo postupem času pozná, každého. Sympatické herecké obsazení mezi kterým si nedokáži vybrat oblíbence, protože každý má něco do sebe - ať už je to zakomplexovaná Polívková, její zakulacený ctitel v sandálích s ponožkama, jako "správný Čech" nebo super-duo Havelka/Geislerová. Všechny zápletky se navíc odehrávají v krásném prostředí Prahy a na chvíli jsme se mohli podívat i na prosluněnou Moravu s nekončícími vinohrady...na českou tvorbu je to neskutečná paráda ! Doporučuji 

Hodnocení 1. série - 90% (*****) Oblíbené díly - 01x01, 01x03, 01x08, 01x13

 

Až po uši

15.8.2015 - 29.8.2015

Oblíbené postavy - Emma, Šárka, Jakub, Carmen, Zuzana,

Nejméně oblíbené postavy - Markéta

Zhlédnuto dílů - 13/13

Celkové hodnocení - 90% (*****)

Skvost v tom našem pomyslném českém seriálovém rybníčku.

TFSF - Až po uši

TFSF - Arrow

Jakožto velký fanoušek DC čehokoliv, tak seriál Arrow jsem plánoval už velmi dlouho, zároveň jsem se ale nedokázal až do této chvíle odhodlat a skočit do té vln šílenství, který Oliver způsobil.

 

Pilot - 75%

 

1. série - Oliver Queen je zbohatlík, záletník, lamač dívčích srdcí, král večírků... ztroskotanec, přeživší, rebel a v neposlední řadě noční strážce Starling City, který se prosazuje spravedlnost tam, kde je na ni zákon krátký. Divák je rychle seznámen se situací a postavami, které se kolem Olivera objevují. Během toho, co se hlavní hrdina vypořádává se svým návratem po 5 letech odloučení a svým novým údělem, je děj promísen flashbacky, které mě abych pravdu řekl moc neoslovují, jelikož všichni dopředu ví, jak skončí, ale to je jen malý kosmetický detail, který na celkovém dojmu nic nemění. Nemůžu si ale odpustit jednu výtku a to, že na hl. dějovou linku se čekalo až příliš dlouho, protože většina epizod ukazovala stále stejnou šablony, že vše vypadá dobře a pak se objeví někdo, komu ruplo v kouli a začne vraždit nevinné, ale Strážce je téměř vždy zachrání... až po odhalení pravého padoucha série mě seriál chytl a po epickém finále se těším, kam se bude všemi vychvalovaná 2. série ubírat.

Hodnocení 1.série - 80% Oblíbené díly - 01x07, 01x08, 01x09, 01x18, 01x23

2. série - Po kvalitní 1. sérii jsem se u Arrowa bál snížení kvality v té druhé, ale stal se přesný opak, protože 2. sezóna je neuvěřitelná jízda od začátku až do konce. Pár slabších dílů by se sice našlo, ale divák je během pár dalších minut znovu navnaděn. Oliver, Diggle a Felicity fungují perfektně jako tým a drží si sympatie, Sarah si musí v roli Black Canary každý zamilovat (konečně ženská hrdinka (?) nebo ne) a uvedení Ligy zabijáků pěkně zamíchalo kartami. Bojové scény potěší oko každého fanouška akčních seriálů a zvraty nenechají diváka chladným, ale prožívá pocity svých oblíbenců. Alespoň u mě to tak bylo !
Hodnocení 2.série - 95% 
Oblíbené díly - 02x03, 02x07, + celý konec 2. série

3. série -
Hodnocení 3.série

4. série -
Hodnocení 4.série

 

Arrow

1 - 4. série - 12.8.2015 - 

Oblíbené postavy - Felicity,Oliver, Sarah, Laurel, Moira

Nejméně oblíbené postavy - Roy

Zhlédnuto dílů - 46/...

Celkové hodnocení - 

TFSF - Arrow

TFSF - Scream

Filmovou sérii jsem zhlédl už nesčetněkrát a ihned jak se objevili informace o seriálové podobě, byl jsem štěstím bez sebe. Originální maska se ale nahradit nedá ...

 

Pilot - 80%

 

1. série - Mé obavy ohledně vyvraždění většiny postav během 1. série se nenaplnily, ale po zhlédnutí finálové epizody bych to i uvítal, protože za 10 dílů těch mrtvých moc nebylo a to je škoda, navíc děj někdy moc natažený, málo atmosférické(ale snaha jde vidět). Zato hudba je špičková, což se od hudební stanice očekávalo. Líbí se mi odkaz původní série, který byl zachován. Dále oceňuji vlastní styl, který místy působí teenagersky, ale co si budeme povídat, je to MTV ...můžeme být rádi, že to dopadlo tak jak to dopadlo. 

Hodnocení 1. série - 75% (****) Oblíbené díly - 01x01, 01x03, 01x07, 01x10

2. série - 

Hodnocení 2. série

 

Scream

1. série - 3.7.2015 - 2.9.2015

2. série - 13.6.2016 -  

Oblíbené postavy - Brooke, Riley,

Nejméně oblíbené postavy - Will, Jake

Zhlédnuto dílů - 10/...

Celkové hodnocení - 

TFSF - Scream

TFSF - Red Band Society

Množství fantasy/sci-fi seriálů je potřeba něčím vyvážit. Red Band Society mám na seznamu už od zveřejnění prvního traileru po jehož zhlédnutí jsem se nemohl zbavit pocitu, že tenhle seriál se mi bude moc líbit. Snad se nemýlím.

 

Pilot - Málokdy se mi stává, že bych si jména téměř hl. hrdinů (kterých je v RBS poměrně dost) zapamatoval po prvním díle. 80%

 

1. série - Dojemné, vtipné, upřímné... tak bych charakterizoval Společenstvo červeného náramku. I když se řeší vážné otázky, postavy nepřestávají brát své situace s humorem a působí velmi optimisticky, navzájem si pomáhají a podporují jeden druhého. Hereckému obsazení nemám co vytknout, všechny postavy (i ty vedlejší) působí velmi sympaticky. To samé platí o hudbě, která trefně podkresluje situace ve kterých se pacienti i doktoři nachází. Bylo od začátku jasné, že RBS bude hlavně těžit a spoléhat na úspěch The Fault in our Stars. Tenhle tah, ale tvůrcům moc nevyšel a je velká škoda, že tak skvělý seriál končí hned po první sérii.

Hodnocení 1. série - 90% (*****) Oblíbené díly - 01x03, 01x04, 01x09, 01x10, 01x11

 

Red Band Society

16.5.2015 - 4.7.2015

Oblíbené postavy - Brittany, Mrs. Jackson, Kara, Leo

Nejméně oblíbené postavy - 

Zhlédnuto dílů - 13/13

Celkové hodnocení - 90% (*****)

TFSF - Red Band Society

TFSF - Supernatural

Jeden z nejpovedenějších seriálů, zaměřujících se na nadpřirozeno, magii a démony, posledních let. Viděl jsem poměrně dost dílů, které jsem ale zhlédl v nepravidelných intervalech a proto jsem se rozhodl sjet všech 10 (prodlouženo na 11 a těžko říct, kdy skončí) sérií, pěkně popořadě.

 

Pilot - Nepříliš poutavý začátek, ale s tím jsem (překvapivě) počítal, neskutečně se těším, jak se příběh bratrů Winchesterů vyvine. 60%

 

1. série - Některé díly jsou slabší, některé naopak velmi povedené (ale je jich podstatně méně). Nejvíc mi vadilo, že bratři jezdili sem a tam a zabíjeli *démona týdne*, hl. dějová linka se moc neřešila a pořádně se rozjela až ve třech posledních dílech. Chválím sympatické herecké duo, jen by to chtělo trochu narušit TeamBro nějakou tou ženskou hrdinkou. Perfektní soundtrack! 

Hodnocení 1. série - 65% (***) Oblíbené díly - 01x02, 01x11, 01x15

2. série - Víceméně se nic nezmění, Sam s Deanem celou sérii jezdí z místa na místo a zabíjí démony na které zrovna narazí. Zatím marně čekám na nějaký pořádný rozjezd, který jsem si od začátku sliboval. Tak uvidíme co rozpoutá otevření pekelné brány. 

Hodnocení 2. série - 70% (***) Oblíbené díly - 02x02, 02x09, 02x16

3. série - Teď teprve jsem si zpravil chuť po hořkých pocitech z 1. a 2. série. Tvůrce konečně někdo nakopl a ti si uvědomili, co za potenciál Sam s Deanem mají. Přiybylo hororu, krev stříká na každém rohu. Honba za záchranou Deana před peklem byla skvěle zpracována, jen to finále mohlo vygradovat ještě trochu víc, ale to bych už asi chtěl moc. Katie Cassidy potěšila, dívá se na ní mnohem líp než v Arrow jako Laurel. Doufám, že takováhle kvalita zůstane i v dalších sériích. Bravo !
Hodnocení 3. série - 90% (*****)
Oblíbené díly - 03x01, 03x08, 03x11, 03x12

4. série -
Hodnocení 4. série

5. série -
Hodnocení 5. série

6. série -
Hodnocení 6. série

7. série -
Hodnocení 7. série

8. série -
Hodnocení 8. série

9.série -
Hodnocení 9. série

10. série -
Hodnocení 10. série

 

Supernatural

10.5.2015

Oblíbené postavy - Dean, Sam, Ruby

Nejméně oblíbené postavy - John

Zhlédnuto dílů - 44/...

Celkové hodnocení - 

TFSF - Supernatural

TFSF - iZombie

Stanice CW přichází v tomhle roce se samými zajímavými nápady. Zatím se ale vyplatí sledovat. Jediné čeho se bojím u iZombie je, že mi až moc bude připomínat Veronicu Mars (kterou jsem stěží dokoukal)

 

Pilot - 60%

 

1. série - Jsem velmi rád, za to, jak se iZombie rozvíjel - první díly vytvořily dojem obyčejné detektivky, ozvláštněné (jen na okraj) trochu netradičními prvky. Tento obrázek, ale byl naprosto rozsápán hlavní dějovou linkou, která později vyvstala a kvalita seriálu neustále vzrůstala až do finále, které jsem si představoval sice trochu jinak, ale budiž odpuštěno. Liv je velmi sympatická postava, která každým mozkem, co sní, získává nový rozměr a je vidět, že Rose McIver si tuhle škálu různých poloh velmi užívá. Další postavy jako jsou Major, Lowell, Ravi taky chválím, jelikož dokázali zaujmout. Jediný o kom nevím, co si zatím myslet je detektiv Babinaux, který toho zatím moc nepředvedl. To neubírá seriálu nic na tom, že je parádní volbou pro odreagování!

Hodnocení 1. série - 75% (****) Oblíbené díly - 01x09, 01x11

 

iZombie

1. série - 29.3.2015 - 

Oblíbené postavy -  Liv, Lowell

Nejméně oblíbené postavy - Clive
Zhlédnuto dílů - 13/...
Celkové hodnocení -

TFSF - iZombie

TFSF - Orphan Black

Od kamarádky už delší dobu poslouchám na OB jen samé chvály. Samotná myšlenka klonů mě zaujala, ale nedokážu si představit jak to může vypadat a tohle bylo klíčovým bodem v začátku sledování

 

Pilot - Jsem trošku v rozpacích, protože něco takového jsem nečekal. Sarah není zrovna charakter, který bych si oblíbil, ale myslím, že to přejde a zvyknu si. Větší problém budu mít asi s Felixem. Doufám, že se dočkám sfi-fi, které jsem v prvním díle postrádal. 70%

 

1. série - Vysoce návykové, hlavně díky neuvěřitelnému hereckému výkony Tatiany Maslany, před kterou smekám, jak přirozeně a odlišně (řečí těla, přízvuky) dokázala ztvárnit své role. Na každé z nich jsem si našel něco, co se mi líbí. A i ostatní herci byli skvělí.  Děj nestojí na místě, ale posouvá se dál, přichází neustále s něčím novým a prohlubuje vztahy mezi klony a jejich blízkými. 
Hodnocení 1. série - 85% (*****) Oblíbené díly - 01x04, 01x06, 01x08
2. série - Dějová linka se vychýlila trochu jiným směrem než jsem čekal. Kvalitu seriál neztrácí, ale chyběl mi nějaký *wtf* moment, kterých bylo v 1. sérii plno. Počínání jednotlivých postav baví, ale zase nejsou tak v kontaktu jako dřív.
Hodnocení 2. série - 75% (****) Oblíbené díly - 02x02
3. série - Ze začátku jsem byl celkem skeptický. Mužské klony mi nesedly (vinou nesympatického představitele), ale naštěstí po 5. díle se stáhly víc do ústraní a nechali prostor starým známým, které mám víc a víc v oblibě. Druhá polovina, ale napravila reputaci a s polootevřenou pusou jsem sledoval tu neskutečnou jízdu, která nebrala konce. Po season finale se musím za všechny fanoušky zeptat Kdo má sakra čekat na další sérii?
Hodnocení 3. série - 95% (*****) Oblíbené díly - 03x06, 03x07, 03x08, 03x09, 03x10

4. série -

Hodnocení 4. série 

 

Orphan Black

1 - 3. série - 9.3.2015 - 23.6.2015

4. série - 18.6.2016
Oblíbené postavy - Mrs. S, Helena, Sarah, Cosima, Alison
Nejméně oblíbené postavy - Angela, Donnie 
Zhlédnuto dílů - 30/...
Celkové hodnocení -

TFSF - Orphan Black

TFSF - Once Upon a Time

Námět seriálu mě už od první chvíle naprosto nadchl. Disney pohádky miluju a jejich propojení se skutečným světem snad nemůže dopadnout špatně.

 

Pilot - 80%

 

1. série - Kouzelná atmosféra funguje i mimo pohádkovou říši a reálný svět pěkně plyne ruku v ruce s tím nadpřirozeným. Líbí se mi představení původních pohádek (některé jsem ani neznal) a to, jak vzájemně se ovlivňují. Navíc se ukáže, že neexistuje čisté zlo, protože každý člověk má v sobě kus dobra (případ Reginy). Pohádkové od začátku až do konce.

Hodnocení 1. série - 65% (***) Oblíbené díly - 01x03, 01x15, 01x21

2. série - 2. série - Magie zevšedněla, lidé ve Storybrooky už ví, co jsou zač a dobré postavy se vyvíjí jinak než bych si přál. Převážně pak hl. postavy (Emma, Snow) mi místy začaly lézt krkem - Emma se snad neumí tvářit jinak než utrápeně a nerozhodně a Snow se za každé situace chce chovat tak, aby dokázala, že právě ona je ta dobrá. Nově příchozí (Hook) to popravdě ještě zhoršili. Ale ať jen nekritizuji, tak se mi moc líbila první část 2. série - celkově výprava Emmy, Snow, Mulan a Aurory a následně boj proti Coře - u toho to mělo taky zůstat. Poslední 2 díly, ale dokázaly plně navnadit na další sérii. 

Hodnocení 2. série - 60% (****) Oblíbené díly - 02x07, 02x16

3. série - Tvůrci OUaT se, musím říct, dost činí, protože vytahují nápady jako králíky z klobouku. Hodnocení, ale pro mě začíná být čím dál obtížnější - příběhy se mi sice líbí, ale celkový dojem kazí nesympatické, všemi oblíbené charaktery - Rampl, Hook, Emma, Henry - a to je celkem problém, když nemůžete rozdýchat hlavní postavy a to jak v reálném světě, tak v pohádkovém :/. Obě části 3 série, ale hodnotím kladně - Země Nezemě se mi líbila asi o trochu víc než běsnění Prohnané Zeleny, ale to bude přívalem nových postav (Peter Pan, Ariel, Zvonilka), kterou první část poskytla. Po finále musím říct, že Regina se svého šťastného konce snad nikdy nedočká.

Hodnocení 3. série - 75% (****) Oblíbené díly - 03x06, 03x11, 03x16, 03x20

4. série - Z nápadu oživit Frozen jsem měl zpočátku docela strach, ale jakmile se na obrazovce objevila ztřeštěná postava Anny , bylo vyhráno. Bylo příjemné znovu sledovat dopodrobna osudy někoho jiného než Emmy a její rozrostlé rodiny. Ač s velkou lítostí nad koncem 1. části, jsem se nesmírně těšil na trio Queens of Darkness a jejich příběhy a tMaleficent, Cruella a Uršula rozhodně naplnily očekávání, která jsem do nich vkládal. Hodnocení celé série pak podkopávají poslední 3 díly, jelikož celá záležitost s Autorem mě moc nebrala. 

Hodnocení 4. série - 80% (****) Oblíbené díly - 04x07, 04x10, 04x11, 04x13, 04x14

5. série - O čem byla vůbec první půlka této série? Ach ano, Rebelka a Temná Emma ! Brave nedostala tolik prostoru, kolik si zasloužila, ale vzhledem k jednotvárnosti postavy je to možná i dobře. Boj Emmy s temnotou mě moc neoslovil, stejné obličeje, které vyjadřovali jak Emma působí drsně jako Temná jen na povrch, přitom uvnitř je to stále ta stejná Swanová, která se prohání po Storybrooku v červené bundě. Druhá polovina série už byla o něco zajímavější, Podsvětí mělo své kouzlo, uvítal jsem návrat některých postav - Cory, Cruelly nebo slepé čarodějnice v podání mé oblíbenkyně z Buffy, Emmy Caulfield. Hádes byl vskutku úctyhodným nepřítelem, který měl vše pod palcem, do jisté chvíle. Nemůžu nevytknout 2 věci, které mě přivádí do nepříčetnosti už pár sérií a které zbytečně sráží kvalitu seriálu - 1. nekonečný román Emma-Hook, nebudu dále komentovat, jen řeknu to, že mě opravdu potěšilo, že Hook zemřel...bohužel má spokojenost netrvala dlouho a za 2. Rampelník... opravdu ? Jednou je to chudák a v dalším díle má všechny v kapse. Poslední díly nenavnadily na 6. sérii, Jackylla a Hydea mám v oblibě asi stejně jako Frankensteina, tak uvidíme. Aspoň, že Ruby se na chvilku vrátila, no ani její linka se mi nelíbila, ale bylo hezké ji znovu vidět.

Hodnocení 5. série - 65 % (***)

6. série -

Hodnocení 6. série 

 

Once Upon a Time

1 - 4. série - 9.3.2015 - 5.8.2015

5. série - 1.6.2016 - 

Oblíbené postavy:

1. série - Ruby, Regina, Mary Margaret

2. série - Ruby, Regina

3. série - Zvonilka, Ariel, Regina, Zelena

4. série - Maleficent, Elsa, Snow Queen, Regina

5. série - Zelena, Regina, Ruby

Nejméně oblíbené postavy:

1. série - Henry, Rampelník

2. série - Rampelník, Hook, Emma, Mary Margaret, David, Henry

3. série - Rampelník, Hook, Neal, Henry, Emma

4. série - Rampelník, Henry

5. série - Rampelník, Hook, Emma

Zhlédnuto dílů - 112/...

Celkové hodnocení -

TFSF - Once Upon a Time

TFSF - Hemlock Grove

HG mě na první pohled zaujal svými rozporuplnými recenzemi, které ho hodnotí jako "divný hororový seriál pro otrlejší povahy". Po shlédnutí traileru jsem nemohl odolat (navíc po AHS potřebuji zaplnit místo ve watchlistu). 

 

Pilot - Celý díl (a asi celým seriálem) prostupuje tajemná atmosféra. Je to něco úplně jiného, co jsem zatím měl možnost vidět, ale příběh se pořád drží toho stejného - upíři a vlkodlaci. 70%

 

1. série - Brzy jsem si zvykl na nejistotu, která prostupovala každým dílem, ale v průběhu sledování jsem se nemohl zbavit pocitu, že jsem musel vždycky nějaký díl přeskočit, protože mi stále něco unikalo. Atmosféricky velmi tajemný příběh s odpornými scénami a skvělými herci. Rozjezd byl sice pomalejší, ale tempo se zrychlovalo a posledních pár dílů byly prostě lahůdkou.

Hodnocení 1. série - 75% (****) Oblíbené díly - 01x05, 01x10, 01x12, 01x13

2. série - Už po prvních minutách nové série mi bylo jasné, že tvůrci posunou hranici zvrácenosti o třídu víš. Spousta WTF momentů, ale hlavně ucelenější děj, který předčí kvalitu předchozí série. Každý díl šokoval něčím jiným, každý díl přinesl něco nového a mě nezbývalo nic než soucítit s postavami a přát jim ať se dožijí dalšího dílu. Velkým pozitivem je, že HG má svůj styl - svou temnou, uhrančivou atmosféru a nepodobá se žádnému jinému seriálu.

Hodnocení 2. série - 90% (*****) Oblíbené díly - 02x07, 02x09, 02x10

3. série -  Čekal jsem několik měsíců na závěrečnou kapitolu HG, ale s tím, co jsem nakonec viděl, si nejsem jistý, jestli jsem úplně spokojen. To, co jsem na HG měl rád bylo odsunuto do ústraní - vlkodlačí přeměny, které nikde jinde neuvidíme, jsou nepropracované (a jejich málo) a věštění Destiny, které vždy přivedlo tajemno a magii do příběhu. Každá postava si jde za svým cílem, přitom se mi děj zdál poměrně chaotický. Charaktery pak v druhé půlce odpadávají jeden za druhým, zápletky jsou rozřešeny rychlostí blesku a závěrečné finále nevyvolalo téměř žádné emoce. 

Hodnocení 3. série - 80% (****) Oblíbené díly - 03x02, 03x07, 03x09

 

Hemlock Grove

1.-2. série - 30.1.2015 - 14.3.2015

3. série - 27.10.2014 - 25.12.2015

Oblíbené postavy - Destiny, Olivia

Nejméně oblíbené postavy - Jonathan Pryce, Roman

Zhlédnuto dílů - 23/33

Celkové hodnocení - Hemlock Grove je výjimečný seriál, nepodobá se žádnému jinému a razí si svou vlastní alternativní cestu, která je dost často zvrácená - lepší vlkodlačí proměny nikde jinde neuvidíte. 80%

TFSF - Hemlock Grove

TFSF - Friend with better lives

Seriál na který jsem se dlouho těšil, ale kvůli sledování HIMYM jsem ho odsunul bokem..teď je pravá chvíle to zkusit

 

Pilot - Postavy jsem si ihned oblíbil, obzvlášť Kate, která sype jednu hlášku za druhou. 80%

 

1. série - Seriál začíná šablonovitě asi jako každý sitcom - "Parta přátel...blablabla" Rodiče, čerstvě  zasnoubení, rozvedený a very very single a právě "single" Kate je naprosto dokonalá postava, kterou si nejde nezamilovat. Komedie je to vážně povedená, každý díl přinese spoustu úsměvných situací. O to větší je zklamání ze zrušení po odvysílání prvních 8. epizod. FWBL měli potenciál strávit na obrazovkách ještě dalších pár let a zařadit se mezi Přátele a Jak jsem poznal vaši matku, ale toho se bohužel už nedočkáme
Hodnocení 1. série - 90% (*****) Oblíbené díly - každý díl mi vykouzlil úsměv na tváři 

 

Friends with Better lives

30.1.2015 - 14.2.2015

Oblíbené postavy - Kate, Lowell, Will, Andi, Jules, Bobby

Nejméně oblíbené postavy - 

Zhlédnuto dílů - 13/13

Celkové hodnocení - 90% (*****)

TFSF - Friend with better lives