Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (713)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Premiéra po ktorej Ed Wood nebude musieť utekať pred davom a uhýbať kameňom, je úspešná. Škoda, že sa takej nedočká. Neúnavnému režisérovi nechýba nadšenie a pracovitosť, no chýba mu to najhlavnejšie - talent. Tim Burton na to poriadne dupol už od prvých sekúnd, kde zaujmú už originálne úvodné titulky. Doba, keď hollywood kvitol, keď filmy o drákule už zapadali prachom a ľudia chodili do kina na veľké pavúky a inú háveď, vykreslil Burton naozaj výborne. Bill Murray poteší, ale jeho úloha je v podstate bezvýznamná. Naopak úloha bývalého slávneho maďarského herca v podaní M. Landaua je výborná a myslím, že pre mňa tu bol ešte väčším ťahúňom ako J. Depp. Napr. taký súboj s chobotnicou, ktorá sa nehýbe ma vážne rozosmial. Úsmevných i vtipných momentov je tu viac než dosť, tak aj preto by vás ta čiernobiela nemala odradiť. Babráci ako Ed Wood robia mizerné filmy. Dopozerať ich a porozumieť im vyžaduje takmer nadľudské úsilie, no film o babrákovi môže byť zaujímavý. Toto je on. 80%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Ed Wood by byl poctěn, kdyby věděl, že osobnost kalibru Tima Burtona o něm natočila životopisný snímek:) Geniální úvodní titulky identické s těmi v Plánu 9. Johnny Depp jako "nejhorší režisér všech dob", Martin Landau jako legendární Bela Lugosi a Lisa Marie jako Vampira. Jo, Ed byl maník, ten by to dneska ještě všem natřel:) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Vidiet film o filme, respektive film o tom, ako sa mozu natacat filmy ma vzdy bavilo a ked je to podla skutocnosti, tak o to viac. Tim Burton vzdy dokaze pri kazdom filme nasadit aj stipku humoru, takze bavil som sa cely film a velmi sa mi pacil aj uvodny napad nechat mena hercov, ktori hraju vo filme na nahrobnych kamenoch. Normalne si mam chut zo zvedavosti pozriet aspon tie najznamejsie Woodove filmy GLEN OR GLENDA (1953) alebo PLAN 9 FROM OUTER SPACE (1959). Johnny Depp je ako vzdy skvely, k tomu netreba ziadny komentar, ale dobry bol aj Martin Landau v ulohe Bela Lugosiho. Jednoducho dalsi skvely filmik od Burtona, ktory sa mi dlhe roky vyhybal... 04.02.2010 _______ Johnny Depp - (Ed Wood) +++ Martin Landau - (Bela Lugosi) +++ Sarah Jessica Parker - (Dolores Fuller) +++ Patricia Arquette - (Kathy O´Hara) +++ Jeffrey Jones - (Criswell) +++ Vincent D´Onofrio - (Orson Welles) +++ Bill Murray - (Bunny Breckinridge) +++ Lisa Marie - (Vampira) +++ Produkcia: Tim Burton +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

...ED se zařadil po Sleepy Hollow a Big Fish mezi mé tři nejoblíbenější od TB. Velice chutný humor, který mi je mimořádně příjemný, stíhající Johny Deep jako režisér mistrovsky i zde potvrdil, proč byl nasazen do hlavní role. Budu se opakovat, ale tato černá komedie se dá vidět i vícekrát, pokaždé v ní najdete něco nového... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, až má člověk po jeho zhlédnutí chuť začít si plnit ty své nereálné sny. Nebo se podívat na nějaký z Edových snímků. Jakkoli nemám Tima Burtona příliš rád, tohle se mu povedlo. Talentovaný Johnny Depp jako netalentovaný režisér ve filmu, z něhož sálá takové nadšení (filmařské, lidské), až je to k neuvěření. Jednoduše krásně pozitivní dílo (a to vypráví v podstatě o dost smutnejch věcech...), které vám náladu určitě nezkazí. 9/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Martin Landau získal za roli Bely Lugosiho Oscara. Šlo o prvního Oscara, který byl udělen herci za roli jiného herce. Lugosiho syn, Bela Lugosi Jr., měl k filmové podobě svého otce výhrady. Podle něj byl jeho otec noblesní muž, který nikdy nepoužíval sprostá slova. To potvrdili i další lidé, kteří ho znali. (don corleone)
  • Kathy Wood, bývalá žena Eda Wooda, jednoho dne navštívila natáčení a požádala o setkání s Johnnym Deppem. Toho dne se zrovna natáčela scéna, v níž měl Wood vypadat velmi zmateně, což Burtona znervózňovalo. Ale jakmile Depp vystoupil ze svého karavanu, tak Kathy Wood prohlásila: "To je můj Eddie." (don corleone)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno