První liga

Prvá liga

Komedie / Sportovní

USA, 1989, 107 min

David S. Ward

Některé komedie stárnou rychleji, než jiné. Přesto doby, kdy jsem První ligu vytahoval ze zaprášených regálů videopůjčovny, jsou nenávratně pryč a tahle zábava už ztratila hodně ze svého lesku. Ale tu jednu hvězdičku navíc už prostě nechám, z nostalgie nebo pocitu, že po 15 letech v televizi už to prostě bude slabší:). Krom toho, o baseballu se natočilo málo filmů bez hromadu sentimentu, tohle je jeden z nich.(21.8.2004)

Rozpočet $11miliónovTržby USA $49,797,148Tržby Celosvetovo $-(15.11.2009)

rozpočet : ? tržby americke : $49,797,148(15.12.2006)

„Čo je to za mená?! Polovicu z nich nepoznám, druhá je za zenitom alebo sa k nemu ani nikdy neprepracovala... A tento je mŕtvy.“ – „No tak ho vyčiarknite.“ PRVÁ LIGA sa snaží kráčať v rovnocenných šľapajach kvalitných športových snímok, ale biedna snaha. Jednak je tu biedny predvídateľný scenár (všetkými, i samými sbeou, odpisovaní babráci získajú druhú šancu a po sérii nových fiásk si stúpia do svedomia a získajú slávu, rešpekt a ženy), jednak čudné herecké obsadenie (Sheen, Berenger, Snipes) a jednak ladenie do komediálnej roviny. Táto troj-kombinácia sa postarala o to, že PRVÁ LIGA nemá právo radiť sa po bok takých baseballových klasík, ako sú PRIRODZENÝ TALENT či IHRISKO SNOV. Napriek prítomnosti veľmi zábavného woodoo kúzelníka.(4.11.2004)

Tak jako Lanaři jsou tím nejlepším zástupcem sportovního dramatu, tak První liga zase sporotvní komedie.(18.10.2002)

Mám rád filmy v nichž loseři s vtipem vítězí. Šablona těchto filmů je sice pořád stejná, jde jenom o to dát dohromady co největší spolek zábavných týpků. Tady se to povedlo. Ačkoliv Berenger měl být největší hvězdou filmu, tak se mu Sheen se Snipesem v daleko menších rolích s přehledem yvrovnají. Charlie Sheen jako naivní, poloslepý, drsňácký nadhazovač, likvidující kovové figury na tréninku je skvělý.(29.11.2008)

Fajnová 80s rutina. Síce jednotlivé charaktery nie sú poriadne využité a dej sa originálnym veľmi nazvať nedá, o zábavu sa báť netreba. Príjemná atmosféra, pár super gagov, skvelí herci a nadnesený príbeh. A synťáky. A 80s. To bohato stačí.(20.6.2009)

Zajímavá komedie, ve které si přijdou na své fanoušci baseballu a konkrétně zahraniční MLB. A já se mezi tyto fanoušky řadím a pravidelně sleduji přenosy z této zámořské soutěže, takže pro mne byl tento film jako jakési zjevení na poli sportovní komedie. Bavil jsem se, film se mi líbil a s napětím jsem očekával, jak to asi dopadne. Scénář mi přišel docela dobrý, herecké výkony mírně nad očekávání a scenérie výborné. Tvůrcům se perfektně povedlo vykreslit atmosféru při zápasech MLB, hlavně na konci filmu, kdy byly zápasy Clevelandu vyprodané jsem si připadal, jako bych sledoval skutečný zápas o titul. Tak úžasná kulisa se autorům filmu povedla vytvořit. A tak dávám 55%, celkem to jsou však tři hvězdičky, protože přece jenom do těch čtyř hvězdiček malý kousek chybí...(19.8.2007)

• Zíza

Tak nějak mě to přestalo bavit po 20 minutách. Ale řekla jsem si, že vydržím, přece jenom to nemůže mít pro nic za nic červené hodnocení na csfd. Hm. Nechytlo mě to. Je sice fajn vidět všechny ty držky, který mají problémy se zákonem nebo s pitím jako mladá ucha, ale to nestačí, aby film bavil celou stopáž. Navíc jsem už viděla víc filmů, popřípadě seriálů, kde se z přitroublů udělá dobrý tým, který jde do velkého finále. Jenomže to, co jsem již viděla, bylo působivější, vtipnější. Neubránila jsem se srovnání, neubránila jsem se zívání. Film se mi teda moc nelíbil.(17.8.2011)

Film pre pozdvihnutie sebavedomia. Film o tom, že keď si Američania niečo zaumienia tak aj 70 ročný dedkovia dokážu vyhrať nad NY Yankees. Film som videl asi 5-6 krát no stále ma dokáže pobaviť. Čím to je, že podobné snímky som hádzal do odpadu, a práve tento mi tak ulahodil? Neviem, celý film má také neviditeľné fluidum.(22.1.2010)

Mám rád filmy so športovou tématikou a keď je to kómedia, tak to je ešte lepšie. Bejzbal moc nemám rád ale aj tak som sa celkom bavil. Priemerná oddychovka.(5.5.2011)

Já jsem se bavila a je to tím, že mám slabost pro dobré sportovní filmy.(3.7.2010)

První filmovou ligu tahle podívaná rozhodně nehraje, i tak je ale vcelku solidní zábavou pro zpestření dopoledního klidu. Jen mi nejde do hlavy, proč by některý z dílů měl být hodnocen lépe nebo hůře, poněvadž jsou si rovnocenné.(20.7.2011)

Docela zabavny sportovni snimecek z prostredi profesionalniho baseballu ve kterem se ukazaly tehdy jeste dost mladi herci jako Wesley Snipes, Charlie Sheen nebo Tom Berenger a Rene Russo. Nejvic me asi pobavil Sheen s tim jeho cool ucesem a pri nadhazovani zase vypadal jako nevinny obryleny studentik...:D.(20.7.2011)

velice fajn podívaná se skvělými začátečnickýmí uchy.(7.11.2008)

Nadpriemerná komédia z časov, keď komédie ešte neboli založené na prdení, grganí, padaní a fekálnom humore. A Charlie Sheen je maximálne štýlový. :)(21.8.2007)

Nádherný film o nudném sportu :-)(16.10.2008)

Komedie o tom, že v baseballu mají šanci na vítězství nejen mužstva snů. Scénář : David S. Ward. Kamera : Reynaldo Villalobos. Hudba : James Newton Howard - ve filmu mimo jiné zazní : Lonesome romeos - U.S. male http://www.youtube.com/watch?v=sAj2L5_wjkA(17.5.2011)

"Kdes hrál ?" "V Californský nápravný" "A jak ses tam dostal?" "Ukradl jsem auto" . Jeden z mých vůbec nejoblíbenějších filmů, na kterém jsem vyrostl a jenž jsem shlédnul již nesčetněkrát a stále ho miluji. (95%)(29.5.2010)

Sportovní odechovka, ale jaká oddechovka!!!(24.6.2010)

<< předchozí 1 2 3 4