Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 3

Recenze (373)

Okara 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z mých nejoblíbenějších pořadů. Kolik si tato exotická sága se stále novými překvapeními a nádhernými záběry fauny i flory získala v Čechách fanoušků se ukázalo při pozastavení vysílání na Coolu v zimě - ohlasy na facebooku se daly počítat po stovkách každý jen "Proč už nevysíláte Kdo přežije?:(" a "Kdy se zas bude vysílat?:(". Přiznám se. Byl jsem mezi nimi. Oblíbené postavy: Terry, Ozzy. 100% ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Ano, je to pouze reality show a obsahuje několik typických amerických vložek, které seriál kazí, jako například emocionální výlevy, návštevy příbuzných a dotčenost jednotlivých hráčů, ale pořád se jedná o nejzajímavější reality show o tom, co je člověk schopný udělat pro milion dolarů. Kvalita vítězů je sporná, každý se pohlíží na jiné aspekty. Někteří hráči dokáží přežít díky imunitám, přestože byli určeni k vyhození, jiní tiše kontrolují celé dění ve svůj prospěch. Některé řady jsou nezajímavé, některé charaktery nevýrazné a někteří výherci urážkou. Nejoblíbenější série je pro mě All Star a Cook Island, nejhorší Amazonka a Guatemala. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejtvrdší a nejlepší z televizních reality show, v Big Brotheru nebo ve VyVolených si lidi žijí jako prasata v žitě, soutěžící vyhrávají tuny žrádla a chlastu..."Trosečníci" bojují doslova o přežití, o vodu, o jídlo, o náčiní usnadňující jim život na exotickém souostroví...radují se z každé maličkosti a zjišťují pravý význam slova PŘEŽÍT...sledujeme, jak se soutěžící chovají v naprosto vypjatých situacích, intrikují, bojují, chtějí zvítězit nejen nad ostatními, ale i sami nad sebou...navíc prostředí ze Střední Ameriky slibuje atraktivní podívanou plnou nádherné fauny a flóry... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ještě mě nikdo úplně nepřesvědčil, že Survivor nemá scénáristu (všechno to může být podvod), nicméně se jedná o soutěž nesmírně zábavnou, postavy vám přirostou k srdci a vám je pak líto, když je kmen vyloučí. Při začátku druhé série (z Austrálie) jsem si myslela, že nemá šanci tu první (z tropického ostrova) přetrumfnout, nicméně se jí to podařilo. Nedávno se začala vysílat řada třetí, tentokrát z africké buše, a vypadá to, že se Survivor stále drží nastavené laťky. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Asi nejlepších reality show, jakou znám. Jak jinak poznáte pravý charakter lidí? Necháte je spolu žít na pustém ostrově. Sledoval jsem to už od mala. Těch sérií je opravdu hodně. Každá je někde jinde. Pořad je plný intrik a přemlouvání. Nikdy si nemůžete být 100% jistí, koho vyhodí. Občas je to celkem sranda, jak se pořád domlouvají, kdo půjde ven. Hodně dobré jsou i soutěže o odměny a o imunitu. Je to opravdu velmi emotivní a těm lidem prostě fandíte. Spoustě z nich to změnilo život. Komu by to taky 1 milion dolarů neudělal že? Někteří slavní účastníci se tam objevili víckrát. Tato soutěž vás pokaždé dokáže překvapit. ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Yau-Man Chan odmítl nabídku účastnit se 20. série. (Kulmon)
  • Táto série měla původně název Survivor, podtitul Borneo dostala až později kvůli rozlišení od ostatních sérií. (Zix.)
  • Výběr moderátora pro tuto soutěž měl dva finálové uchazeče. Jedním z nich byl Jeff Probst a druhým Phil Keoghan. CBS se nejprve nedokázala rozhodnout, kdo z nich bude soutěž uvádět. Nakonec se rozhodla pro Jeffa Probsta a Philovi nabídla moderování The Amazing Race (2001), který postupně Survivora překonal a vyhrál několikrát po sobě cenu EMMY za nejlepší reality show roku. (Zeck)

Reklama

Reklama