Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Kinsella (Kevin Costner) žije se svou manželkou a malou dcerkou na vlastní farmě v Iowě. Vede spořádaný rodinný život a pečlivě se věnuje svému hospodářství. To se však změní ve chvíli, kdy k němu začne v kukuřičném lánu promlouvat tajemný hlas. Ray si obsah sdělení vykládá tak, že má na svém poli zbudovat baseballové hřiště. Jeho bláhovému nápadu se nejprve všichni vysmívají, on je však odhodlaný naplnit svůj životní sen. Za podpory své milující manželky se mu podaří přeměnit kukuřičné pole v hřiště, na němž se sny dokážou změnit ve skutečnost. Na jeho hřišti se zjeví slavní hráči baseballové historie včetně legendárního „Bosého“ Joea Jacksona (Ray Liotta), který už je ale dávno po smrti. Tajemný hlas s dokončením hřiště ovšem neutichá a promlouvá k Rayovi znovu. Tentokrát ho donutí vyhledat slavného amerického spisovatele Terrence Manna (James Earl Jones), který mu nakonec pomůže porozumět významu poselství a odhalit účel jeho hřiště. Poetický snímek se v roce svého uvedení setkal s vřelou diváckou i kritickou odezvou a byl nominován na Oscara ve třech kategoriích včetně té nejprestižnější za nejlepší film. Snímek si dokázal získat srdce řady diváků svou magickou atmosférou, v níž se mísí minulost s přítomností a povzbudivým poselstvím o odvaze jít za svým snem. (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

Bauer 

všechny recenze uživatele

První setkání s režisérem Philem Aldenem Robinsonem a je to více než milé překvapení. To, že Kevin Costner měl kvalitní filmy v době jeho největší slávy to už vím. Ale Phil zabodoval na plné čáře. Slovo, kterými bych popsal mé pocity po skončení filmu, je UCHVÁCEN. Něco tak nádherně silného jsem delší dobu neviděl. Tajuplná atmosféra, díky níž jsem byl vtáhnut do děje, je znamenitá. Ze začátku jsem nevěděl, o co jde a ke konci to všechno začalo tak krásně do sebe zapadat. Na konci mi ukápla slza. Kevin Costner je dobrý herec, jenž měl před hodně lety čuch na dobré scénáře. A tímto filmem to potvrdil. James Earl Jones je velmi sympatický. Scéna, kdy se seznamuje s Costnerem mi přišla vtipná (zbraň v kapse). Nádherný film!!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $64,431,625Tržby Celosvetovo $84,431,625║ Nevtieravý film, kde sa netlačí zbytočne moc na emócie a popri tom priestoru by na to bol. Záver je dosť silný vrchol filmu. Trošku mi chýbalo nejaté to komické odľahčenie. Ale ako taká oddychovka sa to dá pozrieť. Film výborne dopĺňa hudba od Jamesa Hornera. /70%/ ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který je od začátku zahalen do příjemného mysteriózna. Tomu napomáhá jak výborný soundtrack Jamese Hornera, tak dobrý Costner. Docela jsem byl zvědavý, jak se zajímavý scénář rozvine, bohužel se dostavilo zklamání. Prostě zbytečně přeslazené americké finále, které docela kazí příjemně oddechový pocit, který jsem zaží­val při sledování­ většiny sní­mku. Na druhou stranu jde o kvalitní­ film, i dí­ky účasti legend filmového plátna Burta Lancastera a Jamese Earla Jonese. 60% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Amerika vzdává hold své národní hře, baseballu. Kevin Costner je beznadějný snílek, který má úžasnou podporu od své rodiny a později nejen od ní. Je to takový ten film, kde je od začátku docela jasné, jak to všechno dopadne a my jako diváci jen sledujeme, kam hlavního hrdinu cesta (tajemný hlas) vede. Příjemný film na víkendové dopoledne, který neztratí své kouzlo ani po x letech. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

field of dreams je taka krasna rozpravka a patri k tej istej sorte "feel good movies" ako je shawshank, green mile a dalsie po ktorych konci mate na dusi taky krasny hrejivy pocit, citite sa stastnejsie a jednoducho mate naladu konat dobro. skvely filmovy zazitok ktory si najlepsie vychutnate ak budete o nom pred sledovanim vediet co najmenej. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (27)

  • Ray Liotta strávil měsíce učením jak nadhazovat a odpalovat jako levák. Režisér mu však nakonec řekl, že na tom nezáleží. Ve filmu nakonec používá pravačku. (Dreadd)

Související novinky

Hřiště snů se dočká televizní adaptace

Hřiště snů se dočká televizní adaptace

16.08.2021

Streamovací služba Peacock ve spolupráci s Universal Television plánuje uvést moderní televizní verzi klasického fantasy dramatu Hřiště snů. Příběh farmáře, který se pod vlivem zvláštních úkazů… (více)

Reklama

Reklama