Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 1

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 255)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je hračička. Jeho první filmy však nebyly dlouhé 3 hodiny, a tak i tuny humusu, který na diváka chrlil, působily humorně a ve své podstatě "umírněně": V Pánu prstenů se Jackson držel na uzdě a vše tu mělo své místo i potřebnou míru. S King Kongem se však Jackson jakoby vrací do svých začátků, co se různých "monster a slizu" týká. Jenže místy to působí, jakoby si neuvědomoval, že netočí nezávislý splatter, ale blockbuster určený širokému okruhu diváků. Především prostřední část je tak velmi zdlouhavá, útoky "hmyzáků" stereotypní, stejně jako souboje Konga s jinými "monstry" na ostrově. Ovšem druhá linie filmu, ona fascinace filmařinou, je nádherná. Nadšený režisér Jacka Blacka působí částečně jako Jacksonovo alter ego. King Kong je nejen roztomilým romantickým příběhem, dobrodružným spektáklem, ale také oslavou filmařiny jako takové. A v tomto je okouzlující. Kdyby se Jackson dokázal ovládnout v akčních scénách, především v nezkrotné touze ukázat nám pomocí digitální technologie co nejvíce "zvířátek", bylo by to za plný počet bodů. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem asi úplná výjimka, protože do teď jsem neviděl žádnou verzi King Konga. Ale ten příběh je natolik notoricky známej, že jsem stejně věděl, o co tam jde. Že to bude kravina, to jsem tak nějak očekával, ale měl jsem nějaký nutkání ten film vidět. Vybral jsem si samozřejmě nejnovější verzi a to zejména kvůli speciálním efektům, o kterejch jsem slyšel, že jsou dost povedený. Navíc má tahle verze i docela vysoký hodnocení. O příběhu se asi nemá cenu moc rozepisovat. Je to taková naivní pohádka a stejně to každej zná. A co se týče triků, tak jsem byl dost zklamanej. Nemělo to moc daleko k Jurskýmu Parku z roku 1993. Sice King Kong už taky má svoje roky, ale znám i starší filmy (a s nižššim rozpočtem), kde to opravdu vypadá, že herci jsou součástí scény. Tady to často vyloženě bije do očí, že se natáčelo před zelenym plátnem. A když se k tomu přidá ukrutná 3-hodinová stopáž, dílo je dokonáno. Filmům od Petera Jacksona se začnu vyhejbat obloukem. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Carl Denhem by Peter Jackson pro tentokrát potřeboval k ruce pořádného producenta, který by ho držel více na uzdě. Ono totiž mnohdy méně znamená více a King Kong to (i v prodloužené verzi, která; bohužel; obsahuje především nové scény s dinosaury a jen tu a tam smysluplné doplnění něčeho jiného) jen a pouze potvrzuje. Celá ostrovní pasáž je totiž přeplácaná a plněním svých dětských snů to Peter neomluví. Scény s Kongem a Ann jsou skvostné, ale naprosto upozaděné na úkor dinosauřího nahánění záchranného paktu, což se rychle přejí. Jediná scéna, která v tomto "brakově šestákovém akčním" ohledu funguje, je až ta s Ann, Kongem a triem T-Rexů. V zásadě se dá říci, že pokud je na scéně Kong/Ann, tak je to bezvadné a pokud na plátně nejsou, tak je to průměrné. Ovšem veškeré výhrady berou za své při finálním newyorkském aktu (o stopáži běžného celovečeráku), tam je to za plný počet a bez výhrad. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Každý si chce splniť svoje sny. Výnimkou nie je ani Peter Jackson a prečo mu to nedopriať? Je pravdou, že rozjazd je až zbytočne dlhý ale od príchodu na Ostrov Lebiek tempo nepoľavuje až takmer do konca a to do istej miery ospravedľnuje aj fakt, že tento remake si tento novozélanďan točil skôr pre seba ako pre divákov. Veď dnes už snáď niet človeka, ktorý by nevedel ako sa King Kong skončí a Jackson nie je ochotný do tohto až veľmi jednoduchého príbehu priniesť takmer nijakú inováciu. Natočené je to však veľmi zručne a určite ide o dôstojnú poctu filmovej klasike. A scény s dinosaurami nemajú chybu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V kontrastu s Hobití ságou přehodnocuji své názory a s klidným svědomím podotýkám, že King Kong je poslední film, kde mohl Peter Jackson fanouškům ukázat, že jim nechce jenom chcát do ksichtu. King Kongem ukázal, že ctí předlohu, že umí vytvořit atmosféru a že se nezdráhá ukázat akci tak nějak globálně, ne jen v tragicky rychlém stylu jako právě u Hobita. Dokonce dal prostor hercům. Úžasné. Postavy v Kongovi mají rozměr. Ziskuchtivý režisér, rozporuplný scenárista, odvahu hledající protagonista, mezi dobrem a zlem oscilující kapitán, ti všichni jsou nestálí a zcela na sebe strhávají pozornost, což je to nejlepší, co může být, protože u takových filmů to na sebe rvou právě ty loutky. Vzpomeňme na Jurský park. Zajímali někoho ti herci? Zde například Adrien Brody pouhým úšklebkem (při vystavování Konga v New Yorku) ukazuje, jak stejně prahne po slávě a mamonu, ačkoliv zajetí nestvůry odsuzuje. Maličkost. Miniaturní gesto a já vím, že to není jen opulentní reklama na trikové studio. Když na to přijde, ona vlastně hraje i ta gorila. Možná až moc, abych to zase nepřechválil. To je mimika, které se mnohdy nedočkáte u člověka, natož u gorily. Ale budiž, je to mytické monstrum, vše je možné. Velkým plusem je i přítomnost všech jiných gigantických potvor. Od megakomárů po dinosaury, kteří už jsou v reálném poměru. Je to pěkné a napínavé, ale možná to už pak začne nudit. Plusem je to jen pro skalní fanoušky. Je to prostě moc gigantické. Tedy závěrem. Sledování Jacksonova King Konga je jako žít s Lolo Ferrari. Chvíli je to o objevování hranic lékařského pokroku, ale později o poznání, že je to strašná kráva. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Režisér Peter Jackson snil o natočení své verze klasického filmu prakticky po celou dobu své kariéry, ale až díky úspěchu trilogie Pán prstenů (2001, 2002, 2003) se mu podařilo najít studio, které by projekt zafinancovalo. (hippyman)
  • Andy Serkis ve filmu nezůstal u jedné role. Vedle mimiky a všech pohybů, které propůjčil King Kongovi, ho je možné spatřit jako herce: coby člena posádky a poté i v roli jednoho z nosičů. (TheBalrog)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama