Reklama

Reklama

Hanebný pancharti

  • USA Inglourious Basterds (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2009, 153 min (Alternativní 147 min)

Začátek Hanebných panchartů zastihuje Shosannu Dreyfus (Mélanie Laurent) v Němci okupované Francii, kde před jejíma očima nacistický důstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil její rodinu. Shosanna se štěstím uniká do Paříže a ukrývá se tu pod novou identitou majitelky a provozovatelky biografu. Na jiném místě v Evropě se pod vedením poručíka Aldo Rainea (Brad Pitt) formuje skupina židovských vojáků s cílem nemilosrdně mstít činy nacistů a šířit mezi nimi strach. K Aldově "Panchartům", jak si sami říkají, se přidává i německá herečka a britská tajná agentka Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), jež má za úkol svrhnout vedoucí představitele Třetí říše. A v šeru promítací kabiny zatím Shosanna spřádá vlastní plán odplaty... (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

mám dojem že se používá obojího. Pancharti i parchnati...asi teda

Jim_Beam

Jim_Beam (hodnocení, recenze)

Sonnery: Na tom něco bude, na druhou stranu by člověk musel brát určité převládající hodnocení jako fakt a neřešit ho, protože se na něm shodla většina lidí a neexistovaly by výlevy typu: ten je přeceňovanej, ten je nedoceněnej atd. Že někoho má ráda většina lidí neznamená, že někdo nemůže vyjádřit, že mu přijde přeceňovanej... Na druhou stranu, takový debaty se nikdy nedoberou smysluplnýho konce, protože neexistuje nic objektivního, ale jenom průměr mnoha "subjektivních"... Příkladem může být, že zpochybňuji výtku, že Pulp Fiction by neměl být před Matrixem či Leonem. Sice mě Pulp Fiction nebere tak, jak mnoho jinejch lidí, ale rozhodně mě bere víc než Leon a ne míň než Matrix - ale to je subjektivní, ostatně jako názor kohokoli jinýho tady. ;)

Sonnery

Sonnery (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě jestli se tlachající debata o "nepřeceňovanějším režisérovi" může dobrat rozumného konce. Není jednoznačným kritériem prostě fakt, že nás většinu jeho filmy prostě baví?

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Výjmečný ne, ale je to také jedna z minima skvělých Kingových adaptací a hlavně, je to film pro každého (a takových se moc nenajde).

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Vykoupení .. také není žádný výjimečný kousek, možná tak ve zdejších hodnoceních

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Pulp Fiction po boku Shawnshank a lepší jak Last Crusade, Matrix či Leon ? Ale no tak ... I když o tomhle tématu se vždy dají vést nekonečné diskuze, takže mizim ;-)

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

jeho filmy nejsou určitě špatné, a tom přeceňování - na tom něco je

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Ja tiež moc rád Tarantina ako režiséra nemám, aj ked´ som moc jeho filmov nevidel, ale aj tie najslávnejšie ako Pulp fiction alebo Kill Bill sú pre mńa priemer, ale má môj obdiv, pretože z neho najviac cítiť tú radosť z filmov, už len tie úlohy, ktoré hráva. Každý režisér, ak si zahrá v nejakom filme, tak hrá nejakú normálnu postavu, ale Tarantino samozrejme zahrá nejakého psychopata ako v Od súmraku do úsvitu alebo v Planéte teror. A aj v Nemilosrdnom strelcovi ma dosť prekvapil už len svojou prítomnosťou.

termi

termi (hodnocení, recenze)

taky sem si rikal kde sou:) ale tak mam ho rad ale pravda ze tezi spis s napadu jinych kolegu (z trochu jinych dob) trochu je upraveje+ sklada dohromady:)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

čo film to absolútny megahit a zakaždým niekoľko Oscarov k tomu... najpreceňovanejší režisér súčastnosti, áno!

B.G.M.

B.G.M. (hodnocení, recenze)

Nedokázal by někdo najít music z traileru v !!dobré!! kvalitě ? Thx...

matt6

matt6 (hodnocení, recenze)

Prečo tam je pre Boha napísaný titulok : ENOUGH WITH THE BASTERDS POSTERS ??? Ja chcem ďalšie...

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

Jeremy Irons ve filmu o Mnichovské dohodě

04.11.2020

Netflix obsadil první herce do chystané adaptace knihy Mnichov, jež není nijak spjatá se stejnojmenným filmem Stevena Spielberga z roku 2005. V novém snímku, který vychází z bestselleru spisovatele… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Tarantinův Hollywood ještě delší?

Tarantinův Hollywood ještě delší?

25.05.2019

Okolo nového snímku Quentina Tarantina (Pulp Fiction) je po premiéře na festivalu v Cannes dost rušno. Většina recenzentů film chválí, našli se ale i tací, které neoslnil režisérův přístup k ženským… (více)

Reklama

Reklama