Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má úžasnou jiskru. Dřív jsem si (asi i kvůli dabingu, teď konečně originál) až tak nevšiml, jak přesvědčivý Tom Cruise byl. Má sice ty svoje pověstné zářivě psychologické momenty, které se prostě nehodí, ale jinak je velmi zajímavý. Sepsal etický kodex své profese sportovního agenta, sklidil mezi kolegy uznání (dosud šlo hlavně o bezohlednou honbu za vysokými honoráři), ale u vedení nepochodil a dostal padáka. A o většinu špičkových sportovců, o které se v agentuře staral, přišel. Zůstala mu svobodná matka, její roztomilý synek a jeden průměrný hráč amerického fotbalu se střelenou rodinkou. A racionální uzavřenost, která ničí jeho milostné vztahy. Cameron Crowe je možná citlivka, ale dialogy píše velmi obratně, vztahy mezi postavami mají uvěřitelné kontury, emoce rozhodně nejsou mdlé. Během jednoho snímku točí žánry a nedělá to vůbec špatně. Ač u každého je tak trochu kostrbatý. Všichni si tu vylévají srdce (Cruise samozřejmě dojde od sobectví k sebepoznání), a i když může Crowe něco vyjádřit jen obrazem, stejně někdo otevře hubu. Do toho volí skvělé skladby, jeho milostná linie je krásně obyčejná – tehdy hlavně díky křehce půvabné a prakticky neznámé Renée Zellweger – a i v menších rolích získal skvělé parťáky (možná tak trochu prokletý Oscar Cuby Gooding Jr.). Za mě stále dobré. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý mixuje viac žánrov. Takmer každá postava tu má nejakú "vyhecovanú" scénu, no presvedčivo tieto kreácie podáva len Cuba Gooding Jr.. Cruise je pri svojich výlevoch viac smiešny, no v pokoji je pozerateľný. Renée je skvelá stále až na jeden jej výbuch, ktorý nezvládla. Inak príjemný filmík, trochu dráma, trochu komédia, prijateľná aj keď trochu klišovitá romantika... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tomík v x-té roli sebemilujícího yuppieho, lehce zahnědlý od rektálního alpinismu v pohořích svých klientů, hodně přehrává a uvrhuje svou postavu v trapnost. Kdo ho má zdokonalit tentokrát? Ano, vážení přátelé karamelu, je to bláhová samoživitelka Renée, která vše opět zakládá na pohledu myšky, kterou zrovna probudil pluh a musí se dívat na Colina Firtha v šíleném svetru. Do toho city ždímající brýlatý chlapeček, který by mohl být s Kevinem sám doma a uječený Cuba Gooding mladší. Ten si kromě Oscara zasloužil i nacpat do huby podhuštěný míč a zavolat k tréninku puntera.. Od Crowea jen krutě přeceňovaná šestáková romantika, ke všemu na fušersky podaném sportovním pozadí. Bossův sentimentální oplodňovák Secret Garden si zaslouží něco méně triviálního.. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ach, tak to bol krásny film. Točia sa vôbec takéto ešte? Jerry Maguire je FILM, KTORÝ MÁ 💙 A DUŠU. Už dlhšie som mala v pláne pozrieť si ho a som veľmi rada, že som si zapla práve tento film. Mám rada Toma Cruisa, ale teraz ešte viac ako predtým. Vlastne už dávno som s ním nič nevidela, ale tu bol perfektný, hral na 110% a s tými slzami v očiach ma skutočne dojímal a verila som mu, že je to Jerry Maguire a nie nejaký Tom Cruise. Mám rada aj Renée Zellweger. Aká je tu ešte mladučká a bezplastiková. Nemala som ani tušenia, že ešte pred Bridget Jones hrala s takými hviezdami ako Tom Cruise. Herecké výkony boli výborné všeobecne. Je to taký film zo života. Plný emócií. Plný hlbokých myšlienok. Film aj na viac pozretí. Ani na chvíľu nenudí. Presne film podľa môjho gusta. Super. S radosťou mu udeľujem plný počet. " I love my wife and I love my life and I wish you my kind of success". A scénaristu si pridávam do obľúbených. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe se prý na tenhle výkon připravoval čtyři roky. Chtěl nám připravit "inteligentní drama s romantickým cítěním a satirickým nádechem". Jediné, co jsem v tomhle filmu našel, byla trocha rozplihlé romantiky, na níž bych si každopádně raději zašel někam jinam než ke Cruisovi, jehož rodinná stylizace je vyloženě odporná. Čemukoli společnému s pohledem do světa sportu či jinému inteligentnímu zhodnocení nějakého společenského problému je ale tenhle film samozřejmě na hony vzdálen. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Scéna, ve které spolu mluví Jerry a Ray v obýváku poprvé, byla celá improvizace. Režisér Crowe záměrně nenapsal žádný dialog, aby vypadala scéna co nejpřirozeněji. (don corleone)
  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)
  • Cameron Crowe chtěl, aby postavu Dickyho Foxe hrál jeho idol, legendární režisér Billy Wilder. Ten si vzal čas na rozmyšlenou, ale odmítnul. Nepomohlo ani přemlouvání Cruise. Crowe napsal o několik let později knihu o Wilderovi. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama