Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

L. Ron Hubbard by zaručene tleskal ve stoje, kedže tu jeho zarytý obdivovateľ Cruise predvádza úkážkovo upätý a oskarový kalkul z ktorého sa hlavne pri romantickej línii robí docela mdlo. Cuba je excelentný pokiaľ hrá sám na seba a okolie, akonáhle dôjde k privátnym konverzáciam s Tomom, zaváňa to afektom. Snímok to bol svojho času pre mňa a tata kvôli tématike hráčskeho agentstva určite prestížny a až dodnes si z neho vybavím niekoľko hodnotných okamžikov, ale z dnešného pohľadu sa už jedná skôr o jemne polopatistický a tvrdo ukecaný pokus o dojemnú drámu s ponaučením... ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Väčšina Európanov asi tento film moc rada mať nebude, ale podľa mňa je skvelý. Toma Criusea nemám rád ale občas sa objaví v skutočne zaujímavých kúskoch (Magnolia, Eyes Wide Shut a prekvapivo Jerry Maguire). Cuba je skvelý a o Renée snáď ani netreba hovoriť. Veľa vecí na mňa pôsobilo skôr dojmom akejsi sebairónie, aj keď možno že bola neúmyselná. IMHO Croweov najlepší film, Vanilkové nebo bola békovina (taký Lynch pre masy). Vždy keď myslím na tento film, myslím na Ameriku, Američanov, ich náturu, spôsob života, prehnané sebavedmie a mediálnu otupelosť. To všetko v tom filme je a je len na vás ako to budete brať. Nemusí sa vám to páčiť, nemusíte to mať radi, ale každopádne by ste to mali tolerovať. ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Športový agent prichádza na to, že mu v živote niečo chýba a mení svoj postoj k práci. Tým stráca väčšinu svojich klientov. Snímka plná prázdnych slov, prázdnych gest a klišé. A Tom Cruise v hlavnej úlohe pôsobí ako frajer, či playboy rovnako prázdne. Vyzerá však, akoby mu ošúchané bezduché a prehnané gestá a frázy sedeli. Film nezachráni ani sympatická Renee Zellwegerová. Jej úsmevy, mimika, špúlenie pier a krčenie čela sú síce sympatické, ale po viacerých filmoch tak trochu strácajú čaro a zovšednejú. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v krátkém sledu sem odmazal další letitý rest ve kterém mají shodou okolností také prsty Cameron Crowe a Tom Cruise a po nezáživném Vanilla Sky je Jerry Maguire doslova balzám na duši. Crowe si vzal trošku ze sportovních dramat, ždibet vztahového dramatu, špetku romantické komedie, přidal k tomu okouzlující Renée a zábavného Cubu Goodinga jr. a stvořil příjemný mix, který není třeskutě vtipný ani přehnaně dramatický, ale dohromady funguje velmi dobře i po skoro třiceti letech. Opět tomu sice lehce ubírá zbytečně přebujelá stopáž, kdy by se dalo leccos vypustit, ale není to zase nic co by se nedalo vydržet a přebilo jinak pozitivní dojmy...70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Bohužial som sa k tomuto kúsku dostal len so (starým nekvalitným) dabingom, a strata originálnych emotívnych chvení v hlasoch nadpriemerne ubrala na prvom dojmu. Takto som dostal len priemerný film, ktorý si už asi znova nepustím. Škoda. Ps: Nebyť toho tipického chlapčeka z filmov 70-80tich rokov, bolo by to za 4 aj napriek strašnému dabingu... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 1996 v New Yorku. (Varan)
  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)
  • Baseballové hřiště na konci filmu je to samé, jaké bylo použito ve filmu Hook. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama