Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, že ne vždy je několikáté pokračování skvělého filmu parazitující masturbací... :-) Čtvrtý díl přinesl zcela nový rozměr - monstrum s prvky člověka, člověka s prvky monstra. Opět se vrací akčnost, navíc okořeněná vtipem ("Země? Ta strašná díra?" či neškodný malý pavouček, jenž málem způsobil infarkt borcovi, co právě odpráskl vetřelce...). Je dobré, že si ságu nevzal na svá bedra jeden režisér a čtveřice geniálních mágů si nedovolí vykrádat sebe navzájem. Každý díl = naprosto jedinečná forma. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V tomto dalším pokračování kultovního Vetřelce, mě pokaždé potěší především výborná Sigourney Weaver, pohledná Winona Ryder či hláškující Ron Perlman. Ze série se však bohužel vytratila tíživá atmosféra, kterou se pyšnily první tři díly, což považuji za největší mínus. Naopak stvůra, jenž se objeví v závěru, mi (narozdíl od některých uživatelů) rozhodně k smíchu nepřijde. Komu ano, měl by asi vyhledat odbornou pomoc. Je to kvalitní film, který je díky další změně na pozici režiséra, pojatý opět trochu odlišně. P.S. V rozšířené DVD verzi je unikátní závěrečná scéna s pohledem na zničenou Paříž a zbořenou Eiffelovu věž, která film povyšuje o třídu výš a dodává mu mrazivý motiv. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

lékařské výzkumné plavidlo auriga, armáda spojených systémů. 42 vojáků, 7 badatelů. právě dosáhli svého a z ripleyové ,,vyndali" JEHO. a zatím co ona je považována za ,,vedlejší masný produkt", blíží se náklad, který má pomoci udržet na světě tento jedinečný druh. jak získali ripleyovou? proč žije dál? jak se na ni geneticky podepsal ,,on"? dá se ochočit? ona má jasno. ,,všichni zemřete!" spousta vtipných ,,černých" dialogů, o které se stará S.Weawer, jenž (konečně) může zůstat nad věcí. dále se mi moc líbil R.Perlman. také vetřelec může ukázat víc ze své inteligence. skvělá vodní scéna, dobrá hudba, hodně prostoru pro W.Ryder. myslím, že tento film je nejvíc sci-fi z celé série. a jen tak mimochodem, jak by jste se zachovali vy ke svému dítěti? ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sakra, nikdy by mě nenapadlo, že po třech skvělých dílech může následovat takováhle blbost. Ze začátku je to docela dost velká nuda, do které jsou násilím vtlačeny rádoby vtipné hlášky tvrďáka Rona Perlmana. Jediné co bych mohl vyzdvihnout je herecký výkon Winony Ryder. Za tuto první část snímku bych dal odpad, ale pak se to trochu zlepší, vlastně ta nejlepší část snímku je narvána do posledních pár minut. Příběh sám o sobě je jakousi škaredou potvorou svíjející se v předsmrtných křečích. Nebudu to dál rozpitvávat, protože tenhle film je opravdu k pláči, někdy jsem měl dokonce pocit, že se chce Jean-Pierre Jeunet jen vysmát původním dílům, kterým tento bratříček opravdu nesáhá ani po kotníky. Kromě brakových situací a zbytečných scén bych ale mohl ještě dát jednu malou pochvalu za podvodní sekvenci. Ne, že by byla nějak dobrá nebo napínavá (film sám není ani trochu napínavý, jen se snaží mnohokrát překvapit) nebo zvláště povedená, ale je to prostě první scéna odehrávající se pod vodou v celé Vetřelčí teď již pentalogii. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Na způsob jakým dokázali Ridley Scott a James Cameron rozehrát jedinečnou emoci s mistrovskou formou paradoxně právě jednoduchosti, ale zároveň v dokonalosti filmu, kdy otevřeli prostor sci-fi k tomu, že prožitek z něj nestárne ani o vteřinu ani po desítkách let - hrůza a panika jaké jsou zachyceny v čiré a virtuózní podobě: tu J-Pierre Jeunet nedokázal udržet geniálnost tak vysoko. Ale dokázal se velmi přiblížit. Má výborné nápady a skvělou režii. I když je divák "rozmazlen" s prostředí jedinečné podívané s prvních dvou dílů, RESURRECTION ho bude velmi bavit ! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (44)

  • První z vetřelčích filmů, který se netočil v Anglii. Jeden z důvodů byl, že se Sigourney Weaver (Ellen Ripley) nechtělo cestovat. (cariada)
  • Ron Perlman (Johner) sa počas natáčania takmer utopil po tom, čo si vo vode narazil hlavu a upadol do bezvedomia. Zachránili ho prítomní potápači. (hradecek)
  • Rozpočet: 75 milionů amerických dolarů. Tržby: 161,4 mil, z čehož 47,8 mil. v Severní Americe. (messiah)

Reklama

Reklama