Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 5

Recenze (1 991)

T2 

všechny recenze uživatele

Aktuálne celkové štatistiky k roku _______2012_______ ║Rozpočet $200miliónov + 3D konverzácia: $18miliónovTržby USA $658,672,302Tržby Celosvetovo $2,186,772,302 (pri obnovenej premiére dominovala Čína so sumou $153.4milióna)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,449,938 //počet predaných kusov 471,969Tržby za predaj DVD od roku 2012 v USA $6,328,727 //počet predaných kusov 214,824║ __James Cameron sa opäť prekonáva a čo sľúbil, splnil, prvotriedne odvedená práca, veľká spokojnosť s 3D, niekoľko krát vystúpila voda z obrazu krásne do priestoru, potápanie bolo cítiť na vlastnej koži, prišlo na hĺbkové/ výškové zábery z lode, takže rozmernosť Titanicu sme pocítili a dabing sa dal, bol to zážitok, skutočne využitý 3D efekt, ktorý posunul romanticko katastrofický príbeh bližšie k divákovi. /videl v kine 3D verziu: 100%/ __Pôvodné štatistiky__1997__║Rozpočet $200miliónovTržby USA $600,788,188Tržby Celosvetovo $1,843,201,268Tržby z predaja a z požičovní DVD a VHS Celosvetovo $1,200,000,000║ James Cameron mi týmto filmom pripravil až neskutočný filmový zážitok. Jednoznačne to bolo treba vidieť v kine na obrazovke TV to už nie je ono. /videl v kine 3x: 100%/ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to špatnej film, to určitě ne. I když bych tomu ani neříkal nejlepší nebo výborný film. Spíš jen ideální kombinaci romatiky a akce. Spousta věcí je tu totiž strašně klišovitejch (ani nevím kde začít, třeba hlavní hrdinové, konečná záchrana Leem, milostná scéna, záporák, hledač pokladů apod). Ale přesto musím říct, že se mi to líbilo. Film sice celou dobu tlačí na pilu, reálií se drží jen velice volně a v nejdůležitějších momentech (například že ze třetí třídy se dostalo snad jen pár desítek pasažérů, jinak všichni byli mrtví už ve chvíli, kdy se na horních palubách začali teprve srocovat ostatní bohatší, dále třeba ta honička po nitru zatopené lodě - to opravdu nežeru, že by se do první třídy dostal kdokoliv z nižších je taky pěkná volovina, a navíc ta Molly Brownová v podání Kathy Bates - ta vůbec nebyla taková milá, ale jen vypočítavá mrcha, protože se z ní stala proslulá mediální hvězda a tu přezdívku o nepotopitelnosti si vymyslela sama). Pravda však je, že kdybych si ten rok měl vybrat mezi Lepší už to nebude a tímto dilmem, vybral bych si na ty Oscary Lepší už to nebude. Titanic je přeci jen spíš jenom na oko a na city, ale tamto je trošku hlubší. Ale jako zábava se to dá, a taky touha po lásce, která v každým dřímá ať už chce či ne. No, díky bohu, že už mi ty blond vlasy odrostly, jinak bych se vydal na dno Atlantiku a začal hledat DiCapria. :D ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Titanic je absolutní filmový zážitek, zhmotnění ryzí fascinace a emoce. Cameron je mistr ve filmové řeči i filmové technice a v tomto monumentálním snímku vypravil na cestu vlajkovou loď hollywoodské kinematografie... Ten film je tak dokonale zkonstruovaný, mnohovrstevnatě promyšlený a provedený, a přitom nezapomíná na lidské měřítko, až je to neuvěřitelné. Sice jsem vyrostl na VHSce, takže můžu potvrdit, že ten film funguje na monitoru, ale když jsem ho konečně uviděl v kině při znovuuvedení v roce 2012 (a naivně si myslel, že už mě to nemá čím překvapit), byl jsem zaražený do sedačky jako snad jen svého času u Pána prstenů nebo později u Avatara - ale přece jenom ještě o něco víc. Takže pokud se někdy objeví možnost jít zase do kina, budu první ve frontě. Nevím, jak přesně slovy vyjádřit, jak moc dokáže být Titanic přesahující a nedotknutelný a přitom intimní a přístupný. Neumím si ani představit, že by nějaký blockbuster mohl znovu dosáhnout něčeho takového. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Po dnešní 3D projekci v Imaxu se mi jenom potvrdilo, co už asi každý soudný divák ví. Titanic nestárne. Je stále tak překypující energií, dojemný i tragický, vtipný i technicky epochální jako před 15ti lety. A přežil vše. I tehdejší dobovou kratochvíli v podobě posmívání se DiCapriovi, který byl toho času zosobněním plakátů a samolepek v Bravíčku a jiných teen časopisech, trpěl zbožštěním uječených náctek a dnes je jedním z nejrespektovanějších světových herců. Cameronův Titanic přežil i překotný vývoj v oblasti trikových kouzel a i dnes se může postavit hrdě vedle všelijakých vizuálně opulentních bijáků, vedle kterých se neztratí a nezrudne hanbou. A jak jsem si dříve užíval technickou preciznost rekonstrukce samotného potopení, tak dnes i tu romantickou dějovou linku, která rozhodně není tuctovou holkou typu ´Pretty Woman´, nýbrž jí Cameron obdařil lehkostí, vtipem a příjemným pocitem u srdce. A jak jde film časem, oceňuje (a doceňuje) ho stále nová a mladší divácká generace. Důkazem budiž i samotná ČSFD, kde když jsem se v roce 2002 zaregistroval, měl Titanic průměrné hodnocení 75%. A dneska? Vždyť vidíte sami :o) Kurňa, byl to ale biják!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velkofilm, ještě aby ne. Příjde mi to ale, že jak samotná loď, tak samotný film postihnul stejný nebo alespoň obdobný problém. Velké naděje, velké očekávání a pak strmý pád. Problém je, že právě u tohoto filmu jsou lidi, kteří ho milují a lidi kteří ho haní. Já osobně ho mám rád, ne zas natolik, že bych byl zblázněný Leonardem nebo Kate, ale tím, jak je natočený. Jeden z nejdražších, dříve i nejdražší film, který byl, kdy vůbec natočený v Americe se stal úspěšný, vydělal si na sebe, ještě aby ne. Tvůrci ho točili za tím cílem, jak velký titán byla loď v té době, tak monumentální musí být film v té době a také se tak stalo. Není chvíle, kdyby se o tomto filmu nemluvilo i dnes. Věrohodně ukázal poslední chvilky na lodi, které nebylo souzeno. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Titanic byl spuštěn na vodu 31. května 1911 ve 12:15 místního času. Byla to pro loděnici výzva, protože až do té doby člověk nevytvořil větší plavidlo. Přišlo se podívat 100 000 diváků. Na namazání slipu, po kterém loď doklouzala do vody, bylo spotřebováno 22 tun mýdla. Těsně před spuštěním zahynul jeden dělník, na kterého spadl dřevěný trám. (Duoscop)
  • Lodní orchestr jako poslední píseň zahraje (předtím, než se úplně rozejdou se slovy: „Pánové, bylo mi ctí s vámi hrát“) slavnou náboženskou píseň „Nearer, my God, to Thee, nearer to Thee“, v češtině známou jako „Blíž k Tobě, Bože můj, vždy k Tobě blíž“, která se často hraje na pohřbech. (tommahol)
  • Na Titaniku bylo jen 20 záchranných člunů – 14 klasických dřevěných, čtyři skládací a dva menší remorkéry pro mimořádné události. Celkem mohly pobrat 1178 lidí. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama