Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 991)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedenácti Oscary vykládaný šperk o lásce imunní vůči času i katastrofě monstrózních rozměrů zaujme dnes, po opadnutí byvšího haló, hlavně roztomile pubertální nevyzrálostí Leonarda DiCapria a hereckou vyzrálostí mladé Kate Winslet. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, meave, Eddard, Faidra, oLí, snatch, Le6n ()

T2 

všechny recenze uživatele

Aktuálne celkové štatistiky k roku _______2012_______ ║Rozpočet $200miliónov + 3D konverzácia: $18miliónovTržby USA $658,672,302Tržby Celosvetovo $2,186,772,302 (pri obnovenej premiére dominovala Čína so sumou $153.4milióna)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,449,938 //počet predaných kusov 471,969Tržby za predaj DVD od roku 2012 v USA $6,328,727 //počet predaných kusov 214,824║ __James Cameron sa opäť prekonáva a čo sľúbil, splnil, prvotriedne odvedená práca, veľká spokojnosť s 3D, niekoľko krát vystúpila voda z obrazu krásne do priestoru, potápanie bolo cítiť na vlastnej koži, prišlo na hĺbkové/ výškové zábery z lode, takže rozmernosť Titanicu sme pocítili a dabing sa dal, bol to zážitok, skutočne využitý 3D efekt, ktorý posunul romanticko katastrofický príbeh bližšie k divákovi. /videl v kine 3D verziu: 100%/ __Pôvodné štatistiky__1997__║Rozpočet $200miliónovTržby USA $600,788,188Tržby Celosvetovo $1,843,201,268Tržby z predaja a z požičovní DVD a VHS Celosvetovo $1,200,000,000║ James Cameron mi týmto filmom pripravil až neskutočný filmový zážitok. Jednoznačne to bolo treba vidieť v kine na obrazovke TV to už nie je ono. /videl v kine 3x: 100%/ ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Snad nejznámější katastrofický a romantický film. Myslím, že ho ani nejde neznat a nemít rád. Čím jsem starší, tím se mi víc líbí a tím víc u něj pláču. Celkově ve mě Titanic vzbuzuje něco vyššího. Možná i proto, že jsem se narodila 15. dubna :-)) A Leo s Kate byli naprosto úžasní..pro mě je Titanic nadčasový film. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to špatnej film, to určitě ne. I když bych tomu ani neříkal nejlepší nebo výborný film. Spíš jen ideální kombinaci romatiky a akce. Spousta věcí je tu totiž strašně klišovitejch (ani nevím kde začít, třeba hlavní hrdinové, konečná záchrana Leem, milostná scéna, záporák, hledač pokladů apod). Ale přesto musím říct, že se mi to líbilo. Film sice celou dobu tlačí na pilu, reálií se drží jen velice volně a v nejdůležitějších momentech (například že ze třetí třídy se dostalo snad jen pár desítek pasažérů, jinak všichni byli mrtví už ve chvíli, kdy se na horních palubách začali teprve srocovat ostatní bohatší, dále třeba ta honička po nitru zatopené lodě - to opravdu nežeru, že by se do první třídy dostal kdokoliv z nižších je taky pěkná volovina, a navíc ta Molly Brownová v podání Kathy Bates - ta vůbec nebyla taková milá, ale jen vypočítavá mrcha, protože se z ní stala proslulá mediální hvězda a tu přezdívku o nepotopitelnosti si vymyslela sama). Pravda však je, že kdybych si ten rok měl vybrat mezi Lepší už to nebude a tímto dilmem, vybral bych si na ty Oscary Lepší už to nebude. Titanic je přeci jen spíš jenom na oko a na city, ale tamto je trošku hlubší. Ale jako zábava se to dá, a taky touha po lásce, která v každým dřímá ať už chce či ne. No, díky bohu, že už mi ty blond vlasy odrostly, jinak bych se vydal na dno Atlantiku a začal hledat DiCapria. :D ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jedinou chybou Titanicu je, že od začátku víme jak to dopadne. A teď to podstatné: Pořád mi nejde z hlavy jedna věc. Vás by někdy napadlo pojmout takový (jednoznačně katastrofický) námět jako lovestory? Mě teda v životě nikdy. Ještě když jsem kráčel do kina, myslel jsem si, že jdu na katastrofický film... A v tom bude zakopán ten pes. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • Každá místnost Titaniku byla přesnou kopií originálu. Tvůrci dokázali zachytit detaily díky starým fotkám a samozřejmě nákresům, které před samotným natáčením získali. Režisér najal dva historiky, aby ověřili všechny detaily. (Duoscop)
  • Titanic byl spuštěn na vodu 31. května 1911 ve 12:15 místního času. Byla to pro loděnici výzva, protože až do té doby člověk nevytvořil větší plavidlo. Přišlo se podívat 100 000 diváků. Na namazání slipu, po kterém loď doklouzala do vody, bylo spotřebováno 22 tun mýdla. Těsně před spuštěním zahynul jeden dělník, na kterého spadl dřevěný trám. (Duoscop)
  • Keď James Cameron navrhol Kate Winslet, žeby chcel pre postavu Rose zafarbiť jej vlasy na atypickú červenú, nadšene súhlasila. Sama sa ale vyjadrila, že zbaviť sa po natáčaní tejto farby a vrátiť sa späť k svojej prirodzenej blond jej trvalo viac ako dva roky. Preto vo všetkých ďalších filmoch ako Romance a cigarety (2005), Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004) či Koleso zázrakov (2017), kde sme ju taktiež mohli vidieť v červených vlasoch, si už Kate žiadala parochňu. (matthew.17)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama