Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York budoucnosti je obrovským vězením, místem, kde si zločinci vytvořili svět s vlastními zákony. Právě sem se zřítí letadlo s prezidentem USA, jenž se stane rukojmím těchto lidí. Na jeho záchranu se vydává zkušený veterán Snake Plisken. Jeho mise nebude nijak jednoduchá a půjde mu o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (391)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je veliká škoda, že se Carpenterovi nepodařilo trošku více pracovat s tempem filmu, protože některé pasáže se táhnou, byť má film jen 95 minut. Ale na druhou stranu musím uznat, že tohle je má jediná výtka vůči tomuhle filmu. Escape from New York je opravdu kultovní film, který do jisté míry stále definuje filmy dnes (v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy se stane tohle a tohle a svět zachvátí panika/ z města se stane věznice atd.) a to se nedá říct o jen tak nějakém filmu. Navíc jsem si 100% jistý, že tohle je Russellova životní role, byť původně byla napsaná pro Eastwooda, což je na té roli i znát. Určitě si tento film jednou pustím znovu, jak říkám, je škoda, že některé pasáže se nepříjemně táhly... 80 %. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] John Carpenter u mě bohužel nikdy nebude solidní režisér. Jeho filmy jsou takové průměrné. Toto je ještě snad slabší. Ani jeho první Halloween mě moc nebavil, ale nutno uznat, že hudbu umí dělat docela působivou. Ta se dobře odrazila i v tomto slabém postapo filmu. Kurt Russell zde vypadá vizuálně solidně, k tomu ta hudba a prostředí. To je ale asi tak vše. Celé je to takové táhlé, nudné, tak jak je u Carpentera bohužel známo. Nějaké ty menší akční sekvence zde nalezneme, ale nestojí za řeč. Pokračování tohoto filmu z r.1996 raději už riskovat nebudu, i když tu někteří na CSFD píší, že je to o dost lepší, ale raději ne …. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slavná Carpenterova béčková kultovka, no mně úplně nesedla. Atmosféru to má fajn, Russell je drsnej jako šmirgl, ale už jenom ten námět o vězení na Manhattanu (které tam bylo zřízeno bůhví proč) je strašně blbej. Je mi jasný, že pátrat v tomhle typu filmu po logických souvislostech je nesmysl, ale zrovna v Útěku z NY mě všechny ty nesrovnalosti bily do očí až příliš silně. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Skvělá apokalyptická vize blízké budoucnosti (pro nás už minulosti). Poněkud jednodušší příběh tohoto dílka vůbec nevadí, Carpenterův Útěk z NY je totiž hlavně neskutečně atmosférická záležitost, jak jsme si již u filmů tohoto režiséra zvykli. Na škodu není ani elektronická muzika (autorem je sám režisér), kterou použil i ve svém o rok mladším a zřejmě nejslavnějším díle The Thing. Kurt Russell v jedné ze svých prvních velkých rolí hraje velice slušně, stejně tak jako Lee van Cleef, pro kterého je to naopak poslední větší role. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co když se nevrátím? - Nebude Hardfordský summit a nebude Snake Plissken." Neodolatelná nabídka je položena na stůl, neuspokojivé vysvětlení poskytnuto a jednooký bouchač může vyrazit zachránit prezidenta mezi hromadu týpků, kteří v sobě objevili svůj zvířecí původ. To je v pořádku, taková béčka mám rád. Mám prostě slabost pro snímky, které potvrzují, že v přímočarosti je síla, hlášky přitom zavánějí suchostí a hrdina dává jasně najevo, kdo je nezpochybnitelným vládcem Manhattanu. Nicméně ta zábavnost, kterou jsem v tomto útěku kdysi viděl, se s přibývajícími léty nějak vytratila a to mě nutí sáhnout jen po průměrném hodnocení. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (35)

  • John Carpenter mal priateľa, ktorý poznal jedného chlapa z Clevelandu, ktorý sa volal Snake Plissken a všetci si o ňom mysleli, že bol mŕtvy. Carpenter sa rozhodol použiť toto meno vo filme a to vysvetľuje, prečo všetci vo filme počuli, že je Snake mŕtvy. (matt6)
  • John Carpenter a štáb presvedčili mesto St. Louis, aby v noci vypli elektrinu pre 10 blokov. (matt6)

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Kdo uteče z New Yorku?

Kdo uteče z New Yorku?

30.08.2014

Hollywood se snaží Snakea Plisskena vzkřísit už nějaký ten pátek. Slavný tvrďák z Útěku z New Yorku a Útěku z L.A. by ale nadále neměl disponovat tváří Kurta Russella. Na scénu nastoupí mladá tvář,… (více)

Reklama

Reklama