Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York budoucnosti je obrovským vězením, místem, kde si zločinci vytvořili svět s vlastními zákony. Právě sem se zřítí letadlo s prezidentem USA, jenž se stane rukojmím těchto lidí. Na jeho záchranu se vydává zkušený veterán Snake Plisken. Jeho mise nebude nijak jednoduchá a půjde mu o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (391)

HAL 

všechny recenze uživatele

Kultovka, jejíž reputace něčeho přelomového dost kvalitně zastírá, že je ten film dost průměrné béčko, co ze šedi nezajímavosti vytahuje jen Kurt Russell. A za něj by jsme měli být vděční, protože nebýt New Yorku, asi nikdy by se nedal dohromady s Carpenterem a nenatočili spolu tu krásnou pohádku o slizkém bordelu za polárním kruhem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Toto kultovní dílo mě zcela minulo. Od luxusního obsazení v čele s fešáckým Kurtem Russellem jsem očekávala slušné post-apo, ale v celkovém výsledku mě Útěk z New Yorku příliš nezaujal. Temná atmosféra "Criminal Island" a jeho hierarchie funguje dobře, ale samotné zpracování příběhu mě nijak neohromilo. Trochu mi to připadalo jako noční procházka nějakou špinavou dírou velkoměsta:) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Carpenterov štandard je jasne pozorovateľný, no na jeho talent sa dalo vyplodiť aj niečo solídnejšie. Atmosféra funguje, drsný výraz Kurta Russela taktiež, ale bohužiaľ 95 minút trvalo skoro ako dve hodiny. Kde bude pes zakopaný? Možno som očakával viac akčných mordov než planých a ničím zaujímavých kecov. Uznávam, že béčkové post-apo nemôže byť zrovna geniálnou scenáristickou špičkou, no i tak, troška invencie by vážne nezaškodilo. Za zábavnú časť snímku si však plné tri hviezdy rozhodne zaslúži. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Escape from New York se dozajista řadí do kategorie kultovních snímků. Proč, tomu tak úplně nerozumím. Celý film jsem čekal na něco, co stejně nepřišlo. Dějově je to tedy dost bída a akcí film také zrovna nepřetéká. Na druhou stranu vytvořil Carpenter zajímavý svět. Všechny ty odpadky, sutiny, převrácená auta vypadají skvostně a napomáhají dotvořit stísněnou atmosféru. Škoda, že se režisér nedal víc práce a nevložil do tak dobrých kulis lepší příběh. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (35)

  • Výbava Snake Plisskena ve filmu se skládala ze samopalu MAC-10 s tlumičem, pistole Colt Anaconda s optickým zaměřovačem a 3 hvězdic. (Redix)
  • V kino verzi filmu je vynechaná téměř šestiminutová úvodní scéna, kdy Snake Plissken s kumpánem vykrade banku v Atlantě. Ukradnou několik set kredit karet, ale při přepadení zabijí kumpána. Snake se nechá chytit a převezou ho do vazby, přesně tam kde začíná film. (Redix)

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Kdo uteče z New Yorku?

Kdo uteče z New Yorku?

30.08.2014

Hollywood se snaží Snakea Plisskena vzkřísit už nějaký ten pátek. Slavný tvrďák z Útěku z New Yorku a Útěku z L.A. by ale nadále neměl disponovat tváří Kurta Russella. Na scénu nastoupí mladá tvář,… (více)

Reklama

Reklama