Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (43)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém by zřejmě Sydney byla mnohem raději. Její Neposkvrněná totiž v hodně podobném námětu neobstála. Ano, mohlo to být sice i horší (viďte pane Green), ale za měsíc zkrátka prostě nebudete vědět, kde se tam ten antikrist vlastně vzal a proč. Tenhle satánek ale hraje jinou notu. Přiznám se, že film z roku 1976, jemuž tento děj předchází, mě teprve čeká - navnaděn jsem ale náležitě. Arkasha Stevenson evidentně umí pracovat s napětím, nemluvě o zvuku (použití nevinného dětského skotačení v přímo kontrastních scénách jdoucích hned po sobě na mě hodně fungovalo). Obsazení vedlejších rolí se vážně povedlo a je opravdu škoda, že se jedná víceméně jen o epizodní role (Ineson & Dance). Za mě povedená, v kino sedačce příjemně nepříjemná záležitost a vůbec by mi nevadilo další filmové rozšíření tohohle příběhu - 70%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ toto bude asi jedno z najväčších sklamaní v roku 2024, tak nejako sa mi nepodarilo presvedčiť ani kinoparťáka ani nikoho iného na návštevu kina a treba povedať že som za to celkom vďačný. Aj keď je pravdou že najmä značka Omen vystrelila moje očakávania do výšin a preto konečný výsledok bol sklamaním a myslím si že toto by nezachránilo ani veľké plátno. Škoda, čakal som určite viac. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to len prvé znamienko, už len názov Omen stále zafunguje a je pravdivý ako Omen nomen, viď napríklad meno Ódor znamená skutočný puch, zatuchlinu, prehnitosť, číže čistý odór v čele progresívnej kandidátky, ktorý tu stále vyskakuje ako reklama s retušovanou fotkou. Film je však o inom antikristovi, takže až také nebezpečenstvo nehrozilo, ale treba povedať, že malo to atmosféru, možno nie toľko desenia, než by sa očakávalo, ale hlavne: bol to ťažký pôrod. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se tenhle horor snaží trochu vybočit ze škatulky a není to jenom další "sériovka" jako od Blumhouse. Ale po každé zajímavé / originální / WTF minutě následuje pět nezajímavých minut. Skutečnost, že jde o prequel 50 let starého filmu a že by tvůrci zoufale chtěli natočit i sidequel, je spíš na škodu. Bill Nighy a Charles Dance mají jenom camea. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Cinema City občas myslí i na nás chudé, takže v levnou neděli, kdy se dalo zajít na film s poplatkem za 84 Kč, jsem si samozřejmě musel dopřát maraton 6 filmů za jediný den. Tohle byl poslední film v rámci tohto maratonu. Přesto nemohu říci, že by se na mém hodnocení únava jakkoli podepsala - cítil jsem se čiperný jako kůň na dostizích a jsem si jistý, že bych ještě hravě 2 filmy zvládl. Neubráním se srovnání s prvním dílem, který byl dle mého odborného úsudku o autobus lepší. Sledování a závěrečný moment překvapení mi úplně rozvrátil fakt, že bylo zřejmé, jak tento film skončí, když se jedná o prequel. Film působil více jako exkurce do italského kláštera s občasnými lekcemi italštiny než jako horor. Stopáž je extrémně přepálená a obsahuje absolutně zbytečně dlouhý a nesnesitelně pomalu plynoucí úvod do děje, který trvá asi 90 minut, což je jako čekat na kávu ve Starbucks během akce na bezplatné espresso. Všechno podstatné a zajímavé je pak narváno do závěrečných 30 minut. Z filmu je bohužel cítit, že je zrežírovaný ženskou rukou, což je jako hrát fotbal s basketbalovým míčem. Jediná děsivá věc na celém tomto zbytečném filmu byl pocit, že to snad nikdy neskončí. [15 %] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Když Maggie (Nell Tiger Free) přijede do Říma, kardinál Lawrence (Bill Nighy) jí vysvětlí, že mezi italským obyvatelstvem dochází k lidovým bouřím, jejichž motivem jsou mimo jiné studenti nespokojení se státem a církví svatou. To je historicky přesné: po sociální revoluci v Paříži v květnu 1968 se to rozšířilo do dalších zemí po celé Evropě. V Itálii trvala od roku 1969 do konce osmdesátých let, tedy v období, které je v zemi známé jako „Olověná léta“. (Johnny.ARN)
  • Filmu bylo málem udělen raging NC-17, tedy úplný zákaz promítání pro mládež do 17 let, a to kvůli znepokojivé porodní scéně. Film byl předložen komisi celkem čtyřikrát. Komise nakonec ustoupila, když byla scéna zkrácena z původních 13 sekund na aktuální podobu a film získal hodnocení R. (Kudly4)
  • Kostymér Paco Delgado chcel, aby kostýmy mali gotický nádych. Navrhol preto ľahké oblečenie, ktoré sa pohybuje s vetrom, aby sa zhodovalo so Stevensonovej víziou „postáv plávajúcich chodbami“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama