Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Britové poslali nemtrvé na Londýnské předměstí a postavili proti nim suchý anglický humor křížený s tím nejčernějším. Jednoduchá zápletka, v níž je důraz kladen spíše na postavy, se ve druhé půli „zvrtne“ v ukázkovou zombie vybíjenou, v níž jsou připraveny efektní i efektivní způsoby jejich likvidace, takže krvavé cákance, prostřelené hlavy či probodnutá těla po chvíli přestanete počítat. Je až k neuvěření, že po celých devadesát minut si film dokázal udržet ten správný komediální nadhled a i když občas kvalita vtipu klesne k bodu trapnosti, vždy se najde spousta světlejších momentů, jenž dovedou upřímně rozesmát. Jen závěrečné rozuzlení celé situace je možná až příliš „na efekt“, ale ani to nedokáže ubrat na celkové pohodě a stylovosti, která filmu vládne. Když se pak v úplném závěru objeví obojky a řetězy, sklaplo mi. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Až pojedete ráno autobusem nebo šalinou do práce, prohlédněte si radši pozorně lidi kolem sebe. Ty tupé ksichty, prázdnota v očích, svěšená ramena i koutky úst, tělo kymácející se jakoby bez života... Vždyť to dobře znáte :-).Třeba o nic nejde. A nebo... někteří z nich už byli pokousáni a začínají se měnit v Zombie... Nikdy dřív bych nevěřil, že si, sám u toho patřičně zaprasený od krve a vnitřností, budu tak rochnit mezi mátožnými okusovači :-). Ale stalo se. A právem. Ona totiž (již sehraná) dvojice Pegg a Frost spolu s celým filmem Soumrak mrtvých jsou NAPROSTO K SEŽRÁNÍ. Přitom jsou zábavní přirozeně, normálním a uvolněným způsobem. Dobré žánrové parodie mám rád, a když se navíc povede komedie, která se dá v případě zájmu klidně konzumovat i jako opravdový zombie horor, tak je to pecka. Prošpikovaná nejen hláškami, a spoustou odkazů na parodované známé filmy žánru, ale také vymazleným morbidním černým humorem. A při tom všem je to i milé dílko vyznání lásky k zombie filmům. Jo, a abych nezapomněl, má to ten nejlepší konec, jaký mohli scénáristi vymyslet. Klobouk dolů za to, jak rozsekli zapeklité Shaunovo dilema komu dát přednost, jestli své dívce Liz nebo kamarádovi, línému flákači Edovi, který mu visí na krku, když je jasné, že nechat si oba je zhola nemožné. A to hlavně tak, aby ani jeden z trojice tím řešením netrpěl. Že to nejde? Tak si počkejte na vtipnou pointu Soumraku mrtvých ! Ale až půjdete po ránu do sámošky nakupovat, prodavač nebude za kasou a vy po něčem uklouznete, zkontrolujte si raději, po čem to bylo :-) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej masakr jsem už dlouho neviděl, hlavní postavu Shauna hraje celkem neznámej herec Simon Pegg a to je fakt týpek k pohledání a s tim svým kukučem do tý role přesně padne, ostatní jsou taky slušně vybraný, ale na Pegga vůbec nemaj, snad jen Bill Nighy by mohl konkurovat, ale ten má jan takovou malou roli a ještě neni moc výrazná. Co se týče děje, tak ten pěkně ubíhá a musim říct, že režisér Edgar Wright to celý výborně natočil a v podstatě tady neni absolutně žádnej prostor pro nudu a kdyby se tam náhodou mohlo něco najít, tak je to geniálně zrychlený a přeskočí se nějká dlouhá pasáž, která by mohla nudit a nebo by to zbytečně prodlužovala. Opravdu jsem se takhle už dlouho nepobavil a i když vim, že to úplně dokonalý neni a že by to na 5* být asi nemělo, tak je musim dát, protože jsem se fakt skvěle bavil a jinak to nepůjde ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Miluju britský humor; ať už jde o "Jistě, pane ministře", "Červeného trpaslíka", "Monty Pythony", "Haló, haló", "IT Crowd" a jiné - pokaždé se hodně nasměju sarkastickým sekům i černým vtípkům. Záchvaty smíchu jsem tedy očekávala i u "Soumraku mrtvých"... a ono prd. Bránice se ani nehnula a rty rovněž nevykazovaly výraznější pohyb, film byl vtipný jak pobyt v Dachau pořádaný CK Hitler GmbH. Nesmála jsem se, nebála jsem se, nudila jsem se. V takových případech vše může spasit jedině pořádný fešák v hlavní roli... ani ten se nekonal. Hlavního hrdinu Shauna navíc degradoval profláklý dabing Petra Rychlého a jedinou postavou s jistým potenciálem byl trhlý kámoš Ed, ale taky žádný zázrak. Sečteno a podtrženo: "Dawn of the Dead" byl podstatně zábavnější oproti své parodii "Shaun of the Dead". 35% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi podarená hororová komédia. Rozjazd bol možno trocha pomalší ale potom prišla zábava, ktorá sa udržala až do samotného konca. Dvojka Simon Pegg a Nick Frost funguje ako namazaný stroj na srandu a vtipné hlášky. Súmrak mŕtvych sa mi páčil ešte viac ako Jednotka príliš rýchleho nasadenia. Zaslúžene 80/100 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „If You Leave Me Now“ od Chicago. (Duoscop)
  • Vedle obchodu s potravinami si můžeme všimnout kulatého loga firmy "Bub's Pizzas" rozvážející pizzu. Je to odkaz na snímek Den mrtvých (1985), kde herec Sherman Howard ztvárnil postavu jménem Bub. (Stocki)
  • Když Liz (Kate Ashfield) na konci filmu rychle přepíná televizní stanice a narazí na program s názvem “Fun Dead“, tak v pozadí můžeme slyšet stejnou hudbu, která zní ve filmu Úsvit mrtvých (1978) v obchodním středisku. (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama