Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Emzet 

všechny recenze uživatele

Moje nízké hodnocení nemá nic společného s faktem, že v tomto seriálu jsou (téměř výhradně) ženské hrdinky, že je primárně o vztazích ani s tím, že jsem chlap (naopak, pak by mě někdo tuplem mohl obviňovat z toho, že L Word protežuju kvůli lesbickým scénkám… a že už jsem na internetu taková obvinění vůči jiným viděl). --------------- Pro mě u NIKOHO nestačí jenom to, že je "homosexuál". Oscar Wilde byl teplý, ale byl to literární a jazykový (narážka nezamýšlena) génius. U většiny lidí je jejich homosexualita spíše vedlejším dodatkem v biografii - navzdory tomu, co se nám totiž snaží sdělit většina těch "pochodujících za gaye", sexualita člověka nijak nevymezuje. Mezi homosexuály je stejné množství chytrých i debilů jako kdekoliv jinde. To ale znamená, že sama sexualita člověka ani nijak nedefinuje. Nemůže. --------------- Věřte mi, i když to zní absurdně, v L Word je "pozitivní" charakteristika hrdinek víceméně jenom ta jejich lesbičnost ("pozitivní" v uvozovkách, protože sexualita by měla být naprosto neutrálním atributem) a když se projevuje nějaký jejich charakter, buď šustí papírem nevypsaného scénáristy (Shane - Bůh ví, že jsem ji zpočátku měl rád, ale od jejího drastického stočení směrem ke klišé a k "navenek-nic-nedávající-najevo-ale-stejně-podivuhodně-ukňourané drsňačce" jsem na ni získal skoro alergii) nebo jsou otravné ("manželské" duo Betty/Tina) nebo jsou to naprosto nejhorší a nejotravnější postavy v americké televizi, horší než Meredith, horší než kdokoliv. Ano, Jenny. NIKDY jsem k fiktivní postavě nezískal takový neskutečný odpor, takovou nechuť, takovou touhu po jejich rakovině… až zde. Jenny, "hlavní" postava seriálu, je upištěná, "procítěná", "rozervaná", pseudoumělecká štětka, která mě naplňovala nejen bytostným odporem, ale pocitem, že scénaristi tohoto seriálu jsou snad nejvíc misogynní lidé na světě. --------------- V průběhu skoro tří sezón se nic neděje (dál jsem to nevydržel). Tím, že je seriál v kategorii "drama", má v americké televizi danou tříčtvrtěhodinovou stopáž… jenže děje je v každém dílu tak na dvacet minut. Zhustit, zhustit, zhustit. A přidat skutečné, dobře napsané ženské charaktery, takové, které nebudou dělat ženám a lesbám zvláště špatné jméno. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem po deseti dílech mezi třemi, nebo dvěma hvězdami. Seriál jsem shlédnul asi před rokem a už si nepamatuji na nic, co bych vyzdvihnul. Takže se mi i má kritika píše hůře. Nicméně vezměte sex ve městě (Teď to neberte co se "výpovědi" týče, ale pouze a jen se zaměřením na ženské publikum) , vynechte chlapy, přidejte pikantnější sexuální scény a máte L Word. Nic pro mě. Možná pro Vás dost. Pro lesbičky určitě kult. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám k lesbičkám dosti rozporuplný vztah, nevěnovala jsem tomuto seriálu schválně pozornost. Ovšem stalo se a zhlédla první díl s tím, že to bude zároveň i ten poslední. Po něm jsem byla zvědavá jak to bude dál pokračovat. Bum-bác děj mě doslova ,,vcucnul" , že jsem na konci třetí série. Všechny postavy a jejich příběhy jsou zajímavě napsány a zahrány s takovou přesvědčivostí, jakoby je herečky sami žily a ne hrály. Více k tomu není co dodat jen podívejte se - stojí to za to. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si především komentáře ja.rebel, Sexena a raven než moje vysvětlení proč hodnotím jak hodnotím. Po necelých dvou (musím si od Los Angeles už odpočinout) viděných sezónách, mám zásadní problém s tím, že mi hrdinky nejsou moc sympatické. Krajně nepříjemná je mi zmatená, falešná a místy naprosto nesnesitelná Jenny. Z Betty a Tiny a jejich snahy pořídit si dítě s kýmkoliv jsem poněkud v rozpacích a úplně mimo jsem byla z chlapa, přesvědčeného, že je lesba !!!! ( to bych byla ráda, kdyby mi někdo dokázal vysvětlit). Vlastně z celé party, má mé sympatie jen promiskuitní Shane, středobod lesbické komunity a přátelská Alice i se svým úžasným grafem a líbil se mi i zvláštní přízvuk Mariny. Jenže… Já jsem spíš na „Sex ve městě“ :- ) , i když tohle přirovnání tady moc nesedí, protože L Word je hlavně drama o velmi komplikovaných vztazích a společného mají jen …. holky na lovu. Nicméně vy ostatní se nenechte odradit, určitě je to seriál, který se jen tak nevidí. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Průšvih. Přes pro mne velmi zajímavý námět a několik krásných hereček, na které se velmi příjemně kouká, je ten seriál plochý, špatně napsaný, utahaný a nudný. Drtivá většina postav nemá šanci navázat na sebe čtenáře ani emocionálně, ani jinak. Veškerá invence zápletek končí u nevěry a kloubení osobního života a kariéry. Doufám, že se tvůrci seriálů nenechají odstrašit od podobného tématu a vznikne něco koukatelnějšího. Jedinou hvězdu zasluhuje Katherine Moennig. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • V jedné z epizod si zahrál i pes patřící Katherine Moennig. (ČSFD)
  • Erin Daniels a Eric Lively, kteří v seriálu hrají, jsou v osobním životě partnery. (ČSFD)
  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama