Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 006)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tony Gilroy, Brian Helgeland / Robert Ludlum (Novel) | Hudba: John Powell | Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley, Paul L. Sandberg | Distribúcia: Universal Studios | Štúdio: Kennedy/Marshall, Ludlum Entertainment | Rozpočet: 75 miliónov $ | Tržby: 288,500,217 $ || Nová éra kinematografickej dokonalosti sa začína mýtusom Jasona Bourna... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek se mi zamlouval mnohem víc, než ten první. Přestože Mattovi tentokrát nepřeběhla přes cestu žádná kočka, připomínal mi film svým vypravěčským stylem, rytmem a sympatickou usilovností hlavního hrdiny dávný snímek Tři dny kondora, kde "honěný" zároveň prchá i pátrá a to po motivech svých pronásledovatelů a přestože Bourne není neviňátko, řídíme, plaveme, střílíme, utíkáme a jedeme v tom s ním. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Tejto organizácii som venoval štyridsať rokov, dve manželstvá a tri štáty som ťahal zo sračiek a ak si myslíte, že ma tu budete zdrbávať tesne pred odchodom na dôchodok, mýlite sa.“ Na Jasonovi Bourneovi, alebo ako sa ten čudný chlap volal, som nikdy neulietaval: nad posteľou mi nevisí plagát Matta Damona, v prekombinovaných scenároch plných klamstiev a špionáží sa ani nechcem vyznať, AGENT BEZ MINULOSTI sa mi páčil ako solídny akčný triler (80%) a keď prišla solídna trojka (80%), bol som vlastne rád, že to celé (vraj) skončilo. Takže môj postoj k BOURNOVMU MÝTU je chladný, ale oveľa skôr chladnokrvný, takže síce nezačínam prudko dýchať pri údajne revolučných akčných scénach, ale zároveň dávam dole klobúk pred bojovým umením, prostredníctvom ktorého dokážete nepriateľa spacifikovať za tri sekundy štyrmi údermi, a tiež nechcem žiadneho herca nominovať na Oscara, ale musím až takmer dať dole klobúk za to, ako dobre herci zahrali v podstate NIJAKO (ne)napísané postavy (Cox, Allenová, Stilesová, Damon). A potešil ma sústredený Karl Urban (Éomer z PÁNA PRSTEŇOV) ako hrdinova nová Nemesis a Karel Roden, momentálne jeden z najdôležitejších českých hercov, najviac sa mi ale z celého (ako inak solídneho) hitu vždy páčil brutálny zvrat z úvodu (most). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejjednodušší návod, jak se vrátit v královském stylu. Zdravě překombinovaná hierarchie protivníků, ještě chladnější přístup a záplava strhující a formálně rozcuchané akce, která se stala měřítkem pro každý další akčňák, který si vypůjčil ruční kameru. Pro příběh je největším plusem určitě chladnokrevné duo Urban - Roden jako protiklad k mojí favoritce Pamele Landy. To, že srdeční tep okamžitě zařadí vyšší stupeň jen se Jason objeví na ulici, mě nikdy nepřestane udivovat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jason Bourne je zátky a zase nabušenej, možná ještě nabušenější než v prvním díle, ale přece jenom jsem čekal daleko víc akce, je sice pravda, že film je v pěkně rychlým tempu, ale akce je tam snad míň než v jedničce, ale zase na druhou stranu je tady propracovanější a ta honička je opravdu špičková a taky je to o dost kratší, takže ty prodlevy mezi akcemi nejsou tak strašný a ještě k tomu, když neni akce, tak se pořád děje něco jinýho a rozhodně tady neni nějaký místo pro nudu. Příběh je dobrej, ale mě připadalo, že neni moc výraznej a je docela škoda, že nedali víc prostoru Rodenovi, mohl z něj být docela slušnej ruskej padouch. Na čistých pět* to nebude, ale přece jenom film je natolik dobrej, že na slabších 5* to vytáhe ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • Při bitce v mnichovském domě Jason Bourne (Matt Damon) drží jako zbraň stočený časopis. Nejde o žádný výmysl autorů, Bourne používá staré bojové filipínské umění Kali. Jsou při něm užívány především krátké tyče, v moderní verzi pak předměty běžného života určené k jiným účelům. Na rozdíl od původní předlohy tedy agent používá dostupné a reálné "zbraně". (don corleone)
  • Při bitce na celnici mezi Bournem (Matt Damon) a Johnem Nevisem (Tim Griffin) neodhadl Matt dobře razanci úderu a Tima nešťastnou náhodou knokautoval. (HellFire)
  • Výbuch domu byl natočen bez použití speciálních efektů. (Witta)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama