Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 006)

genetique 

všechny recenze uživatele

Absolútna odrovnávačka a Greengrass to ešte niekam dotiahne. Spravil z mýtu skutočnosť. Nečakal som, že druhý diel bude niečo, čo sa vyrovná a snáď aj prekoná jednotku. Trošku mi vyrazilo dych, že Franka dohrala už na začiatku, no aspoň to malo potom ten správny spád. Akcia tu má akýsi iný zmysel, perfektná je aj naháňačka po Moskve. Čudoval by som sa, keby sa nepustili ešte do tretej časti a najradšej aby réžo ostal. 100%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brilantní filmeček, takhle hutnou atmosféru už jsem dlouho neviděl. Je zde asi jedna z nejlepších filmových hudeb (skvěle navozuje právě atmosféru). Celý film působí tak nějak syrově hodně realisticky to také podtrhuje přesný Matt Damon. Karl Urban zaujme jako "cool killer" zato Karel Roden se před kamerou moc neohřál. Bournův Mýtus je určitě jedna z nejlepších "dvojek" co kdy byly natočeny. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička postavená hlavně na další fenomenální exhibici možná nejlepšího skladatele současnosti Johna Powella. Hodně zajímavé a důstojné pokračování plné napětí a tepavé atmosféry. Jeden z těch mála filmů, který se nebojí jít nevyšlapanou cestičkou, být jiný a posouvat tak kinematografii dopředu. Greengrassovi to kupodivu vyšlo, i když prakticky eliminoval akci a vsadil jen na syrové a "zevnitř" snímané (Greengrass si doslova libuje v lehce zmatených a roztřesených záběrech z davu) nahánění Bournea. Rychle třetí díl... P.S.: Napodruhé 88,4%:-) P.P.S.: A napotřetí? Naprostá divácká extáze s druhým nejlepším filmem letošního roku. Bomba, v níž má každé políčko své přesné místo a svůj jasný důvod. Prostě bez chyby a s obrovskou gratulací Damonovi, Powellovi a hlavně Greengrassovi. 100%! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, který si užijete i bez znalosti jedničky (jsem toho živým důkazem), jen budete možná mít trochu posunuté hodnocení:) Kromě propracované postavy hlavního hrdiny nabídne film spoustu charizmatických vedlejších postav - dvojka ze Středozemě Marton Csokas a Karl Urban, obtloustlé duo Julia Stiles a Brian Cox (ten je narozdíl od exštíhlé exmladičké exrebelky Julie jen vycpaný) a k nim ještě stále atraktivní dáma z Wooova Tváří V Tvář - Joan Allen. S akční hitovkou Face/Off Bournův Mýtus spojuje kromě výborně natočených akčních sekvencí ještě jméno famózního skladatele Johna Powella, který odvádí stejně vydařenou práci jako u OST k prvnímu Bourneovi. A možná právě kvůli Joan Allenové slyšíte hned ve dvou skladbách (a sice Goa a Atonement) závěrečnou scénu z Face/Off. Celkový dojem - 90%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ak keby v tom filme nebolo nič iné, tak kvôli najlepšej akčnej scéne všetkých čias (jasné, že hovorím o moskovskej naháňačke) dám plné hodnotenie. Celé je to komplikovanejšie, temnejšie a lepšie zrežírované než prvý diel a predovšetkým Greengrass urobil z Damona skutočného zabijaka, ktorému každý rozumný človek rýchlo uhne z cesty. O to silnejšie vyznieva nesentimentálne dojímavý záver v byte ruskej devušky, ktorý zanechá v divákovi snáď ešte lepší pocit ako predchádzajúce akčné peklo. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • Režisér Paul Greengrass se snažil dosáhnout téměř dokumentárního stylu použitím ruční kamery a doplněním barevných tonů do obrazu. Stejně tak se chtěl vyhnout počítačovým efektům; všechny náročné kaskadérské kousky se bez nich obešly. (don corleone)
  • Zástupce amerického konzulátu John Nevins (Tim Griffin) prohlíží na celnici agentův pas. Je zřejmé, že Jason Bourne (Matt Damon) byl i v tehdejší ČSFR – dokládá to razítko pasové kontroly v Chebu. (cochtan523)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama