Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělá Sara Goldfarbová žije na Coney Island a snadno podléhá mámení televizních pořadů. Právě teď drží dietu, aby se mohla účastnit jedné ze show. Její milý ale bezmocný syn Harry má novou přítelkyni Marion a společně se snaží čelit bolestné realitě útěkem do snů. Ani Harryho nejlepší přítel Tyrone, který se živí prodejem drog, nemá snadný život. A tak se čtveřice lidí, jimž osud nepřál štěstí, točí v bludném kruhu bezmoci a beznaděje. (AČFK)

(více)

Recenze (2 529)

Dokina.cz (Šimon Šafránek)

"O Requiem za sen Darrena Aronofského se hovoří jako o nejlepším filmu na téma drog vůbec. Nutno říct, že právem. Režisér zobrazuje látku chladně, bez příkras ale také beze snahy o senzacechtivost. A především nezobrazuje DROGY, ale LIDI. Jared Leto, Marlon Wayans a Ellen Burstyn to hrají jak z…" více

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Nesmírně zajímavá a dynamická vizuální stylizace je určitě největší devizou Rekviem a popravdě také hlavním důvodem vaší nastálé deprese. Zběsilý (nikoliv chaotický, ba právě naopak!) střih v čele s pravidelnými a četnými intermezzy aplikace drogy funguje podobně jako u Ritchieho Podfu(c)ku …"

Filmweb.cz (Stanislav Šulc)

"Aronofského snímek je totiž v podstatě snímkem didaktickým, bojujícím proti drogám a za svým cílem jde se zarputilostí rozvášněného rotvajlera. Úspěch si zaručuje pomocí intelektuálně celkem jednoduchého fíglu, jehož vyjádřením je právě audiovizuálně expresivní forma: důsledky činů jednajících…" více

Kfilmu.net (Martin Svoboda II)

"Tíživý a nekompromisní film Darrena Aronofského neoplývá košatým příběhem, zato má ale atmosféru tak silnou, že byste při jejím krájení zlámali i nejlepší nůž ze švýcarské oceli." více

Tiscali.cz (Tomáš Seidl)

"Ve zkoušce času snímek obstojí jako stále aktuální intoxikující zpráva o stavu konzumní a patologicky nemocné civilizace, v níž se návykovou drogou stávají narkotika, stejně jako televize, reklama nebo marketing. Nevadí ani, že ve své době divácké emoce ojediněle atakující klipová estetika filmu…"

25fps.cz (Ivo Michalík)

"Rychlost, emoce i gradace jsou do značné míry determinovány technickým ztvárněním snímku. Aronofsky využívá nevídaného množství vizuálních fines. Nejpřekvapivější je, že nepůsobí jako nevhodně zcizující efekt. Obraz dělí tu vertikálně, tu horizontálně, zpomaluje jej nebo naopak drasticky zrychluje,…" více

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (více)

100: Bitva u pokladen

100: Bitva u pokladen

03.01.2009

Asociace českých filmových klubů vás už tradičně zve na filmovou přehlídku Projekt 100. Letos startuje 15. ledna, potrvá do 31. května a diváci budou moci na velkých plátnech shlédnout několik… (více)

Reklama

Reklama