Reklama

Reklama

Godzilla no gjakušú

  • Japonsko ゴジラの逆襲 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhý díl slavné Godzillí série. V tomto filmu se kromě ničení Tokia musí Godzilla utkat s jejím prvním a nejčastějším protivníkem Anguirem. Konec filmu připravuje půdu pro opravdový souboj titánů Godzilly a King Konga. (Spinosaurus)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Oproti pôvodnej Godzille je to neporovnateľne väčšia amatérčina, ale stále sa to berie príliš vážne na to, aby sa objavili nejaké riadne odviazané nápady. Vrcholom filmu je samozrejme samotný duel Godzilla vs. Anguirus, škoda len, že tento nádherne smiešny súboj sa odohrá krátko za polovicou filmu a na godzilie finále treba prečkať polhodinu žvástov. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh japonskej série o Gojiry ( Godzilla ) nedosahuje ani zďaleka kvality prvého filmu. Je to aj zásluhou nenápaditého režiséra, ktorý nevie, kam by film nasmeroval. Dej je rozháraný a tak zostáva jediným svetlým okamihom dlhý osacký súboj s Anguirusom, gigantickou potvorou podobnou plaziacemu sa ježovi. Videl som americkú verziu a ten dementný komentár bol katastrofálny. Slabší priemer. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce se snažili pánové od filmu i trochu zpestřit svoje černobílé dílo a jeho závěr natáčeli s bílou přikrývkou. Právě sníh a led byli velice důležitým prvkem k zakončení tohoto filmu, protože na tom samém místě započne jeho další pokračování Kingukongu tai Gojira. Přiznám se však, že scéna s bombardováním Gojiry a pohoří na mě moc velký dojem neudělala. Opět ty samé záběry na výbuchy a zmateně kymácející se příšeru nebyli zrovna košer. Podobný pocit jsem zažíval i při sledování maket tanků a děl. Ještě že ty papírové baráky vypadali tentokrát alespoň částečně věrohodně. Každopádně pánům v převlecích nedalo moc práce to všechno rozšlapat na padrť. Mimo jiné se zde dočkáme i větší akčnosti ze strany lidí, pokud tedy nepočítám marně se snažící vojáky a jejich střílející kanóny. Nikdy bych nečekal, že se zde setkám i se scénkou v níž figurují uprchlí vězni. Zpočátku nesouvisející pasáž, se v zápětí promění v jednu z nejdůležitějších. I zde si však tvůrci neodpustili prvky grotesky a špetku černého humoru. Gojira no gyakushu je plnohodnotným pokračováním legendární Gojiry a rozhodně je na lepší úrovni, nežli další pokračování. Změna na režisérském postu splnila svůj účel a je docela škoda, že v pozdějších dílech nespolupracoval Oda s Hondou. Mohla to být docela zajímavá podívaná. 7/10 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Godzilla se pere s velkou ještěrkou a u toho zdemoluje půl Japonska - to je vlastně obsah celého filmu. Proti originální Godzille je to velký krok zpět, tam byly emoce, napětí, bolest a drama, kdežto tady jde jenom o show, ukázat co nejvíc triků (které mimochodem za moc nestojí, když příšery bourají domy, několikrát je vidět, že padá jen kulisa jedné zdi, nikoli trojrozměrného domu). Není tu ani nějaký slušný tajemný úvod či trocha toho napětí, obří příšery hned vletí na plac a začnou běsnit. Na druhou stranu to ovšem teď vypadá, že kritizuju nejhorší film pod slunce, tak to zase ani náhodou, na obludy se kouká moc hezky a přišlo mi, že je to film vhodný pustit si s kyblíkem popcornu a vychutnat jako jako jeden z prvních vizuálně skvělých, ale obsahově slabších blockbusterů. A nakonec, proč ne? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Původní Godzilla mě překvapil tím, že zdaleka nebyl jen monster filmem - druhý díl mě překvapuje tím, že není vůbec ničím. Největší problém je, že kvalitní triky minulého dílu se nedaří dorovnat a vzhledem k tomu, o kolik větší důraz je na ně kladen, to rozhodně neznačí nic dobrého. Má to pár efektních scén, to jo, celkově se to ale především vleče a pořád opakuje. A finále je strašně monotónní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film ve své době získal převážně negativní ohlasy od kritiků i diváků, kritizovala se především uspěchanost, se kterou byl natočen. Také proto přišlo následující filmové dobrodružství Godzilly až po relativně delším časovém úseku (King Kong vs. Godzilla, 1962). (Israha)
  • Společnost Toho prodala v roce 1957 práva na americkou distribuci filmu společnosti AB-PT Pictures Corporation. V plánu této společnosti však bylo pouze použít určité procento záběrů z filmu, dotočit nějaké vlastní scény a výsledek distribuovat jako zcela nový film, nazvaný „The Volcano Monsters“. AB-PT dokonce z Japonska získali i kostýmy Godzilly a Anguiruse, aby mohli dotáčet nový materiál. Společnost však brzy poté zanikla a oba kostýmy se ztratily. (Israha)
  • Kostým Godzilly pro tento film byl méně robustní a lehčí než jeho předchůdce z roku 1954. To usnadnilo herci Haruo Nakadžimovi manipulaci s ním a umožnilo snazší natočení bojových scén Godzilly s Anguirusem. Další zvláštností kostýmu bylo, že neměl dostatečně pohyblivé čelisti – proto se veškeré scény, při nichž Godzilla chrlí svůj atomový oheň, natáčely v detailních záběrech, pro něž byla použita ručně obsluhovaná loutka. (Israha)

Reklama

Reklama