Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Není film, kde by si Edward Norton nezahrál problémového a diskutabilního člověka. Tenhle film přesně vystihl slovo poker a jeho vedlejší omamné účinky. Poker je jedna z mých nejoblíbenějších her a zároveň závislostí. Ještě se Snookerem je to pro mně Gentelmanská a chlapská historická mocnina. Tento film bych srovnal s Barvou peněz, která u mně zvítězila stejně jako tenhle film svým příběhem a svojí herní podstatou. Při závěrečném nervydrásajícím finále proti cizojazyčnému ruskému fousatému mistrovi jsem vypotil snad dva litry potu. Neskutečně mně celý film chytnul a já se ho držel až do poslední minuty. Film má krásnou pointu, že poker je loterie a poker není jen o štěstí. Velká bomba, mohu doporučit! ____Žiju, když riskuju. Zbytek je jen čekání. ____ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek pokeru, ale díky dvojici Matt Damon a Edward Norton je film podán zábavně a ve finále jsem překvapivě napětím ani nedýchal. Solidní klasika a dost možná nejlepší film na dané téma. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Matt Damon obsazený víc než dobře, "problémoví" studenti vysokých škol mu jak známo opravdu jdou;) Výborně podané karetní vsuvky (aby ne, když to celé je o hře) a naprosto bezkonkurenční Ed Norton jako Červ (pro mě celkem překvapivě, ale výborně dabovaný Janem Langmajerem) a takřka geniální John Malkovich jako Boris KGB. Za zmínku stojí i soudce Martina Landaua, jehož role je sice malá, ale pro děj poměrně zásadní. A jako třešinka na výtečném dortu nejkrásnější role Famke Janssen, jakou jsem měl kdy to potěšení vidět...o to větší škoda, že je na plátně tak krátce:(( ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dobrý Will Hunting ukazuje jak dobře umí poker. Opět nenápadným a skromným způsobem poodkrývá svoji genialitu a bojuje se svým zlým já a životními cíly. Tohle celé tu už bylo rok zpět, jen bez žetonů. Norton hraje hlavního průseráře (kdyby tu nebyl, vůbec nic se nestane) a Malkovich je geniální mafián KGB. Jinak je to ale nevýrazná a průhledná nuda. Takže když nepřemýšlíte nad scénářem, nebo nad tím o čem to vlastně celé je a soustředíte se na jednotlivé matche, tak je to docela fajn. Bohužel jakmile vejde hlavní hrdina v prvné scéně do dveří, tak je jasné jak to celé začně a taky jak to celé skončí. Což se u texas holdem pokeru obvykle nestává. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

tri body pekne po jednom každému z trojice hercov za to ako hrali, ale nič viacej, Čakal som totiž niečo ako W. Huntinga v kombinacii s Bournom v gangsteršejšom prostredí. Ale z Deamona žiaril len jeho inteligentny pohľad a čelo, Norton si odviedol svoje umenie, a Malkovich ? ten dal filmu trosku osobitý typicky svojský šmrnc, rozhodne kvalite filmu pomohol. To je asi všetko, "jajkat" nad filmom nedokážem, a viem, že čoskoro naň zabudnem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)
  • V úvode filmu cituje Mike McDermott (Matt Damon) slová Doyle Brunsona: "Texas bez limitu je Cadillac pokru", ktoré použil vo svojej knihe zvanej "Super System". Neskôr cituje: "V Texase bez limitu je hlavné prinútiť hráča vsadiť všetko", čo je tiež zo spomínanej knihy. (tarponko)
  • Natáčení probíhalo v autentických newyorských klubech, v Taj Mahal Casino v Atlantic City, v Siwanoy Country Clubu v Bronxville a v Newarku. (Tygrys)

Reklama

Reklama