Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Konečně! Bond v totalitním Československu! A to rozhodně déle než jen na skok. Slovenštiny si zde opravdu užijete a slovenská štátna bezpečnosť se taky docela snaží. Navíc, Bond-Girl jako muzikantka, co víc si přát? Bohužel to je asi jediné, čím je pro mě tenhle Bond zajímavý, i když celkově znamená výrazný posun v celé sérii. Dalton mi jako Bond vůbec nesedne a celkově film působí všednějším (někdy až nechtěně směšným) dojmem a postrádá onu Bondovskou atmosféru. Ale to vlastně obě Daltonovky. První Bond, který se u nás objevil v kinech. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Tak tomu sa hovorí pekelný prerod série. Úžasný Dalton, perfektný dej, napätie, tempo, sexy Bondgirl, Aston Martin, Blava, Afganistan, KGB, syntetizátorový soundtrack, A-ha ... proste všetko, jedna z najlepších Bondoviek vôbec, Dalton mal prísť už skôr. Bondovky s Rogerom Mooreom si v priebehu prvých troch-štyroch dielov vytvorili vlastný štýl a trademarky, o to horší bol ich koniec, keď sa v tom utápali. Tie isté hlášky, tie isté akčné scény, tie isté motívy, ten istý dej, len s malými obmenami. Príchod Daltona nielen že omladil Jamesa Bonda, ale dal mu aj vynovenú tvár - hlavne skvelý mix akurátneho množstva humoru, romantiky a akcie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, vidím že bondováckých maniaků se tu sešlo dost :))) Bohužel každý z nás za svého nejoblíbenějšího představitele agenta Jejího veličenstva považuje někoho jiného. A u mě osobně je Daltonův výstup, i přes jistý přínos, slabým pokračováním série. Nicméně je srovnatelný s posledními Mooreovými kousky a akční scény, obzvlášť hojně vzpomínaná honička se slovenskými strážci zákona, jsou celkem vysoko nad průměrem. Ale to charisma Conneryho nebo Brosnana tam prostě chybí... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Slaboduché bondovky slúžili vždy len ideologickej propagande formou jednoduchej bum-ratatata-bach zábavy. Obalené vizuálnym hávom atraktívnych slečien (ako z obálok módnych magazínov). Dôležitý je úvodný song. Prevažne z odrody odpudivého pop-rocku. Následne pesnička silene znie od rádií, cez rôzne súťaže až po reklamu. Keď pieseň odznie nasadí sa nový trójsky kôň v podobe celosvetového hľadania odpovede na otázku: Kto bude hrať Bonda tentokrát? Akoby na tom z nejakej príčiny záležalo. Akoby záležalo, kto bude hrať v hlúposti. No svet propagandy je už taký. Vytvorí s pomocou zručne predpripravenej informačnej bubliny tému, ktorá je v skutočnosti dutá. Prázdna ako všetky bondovky, koľko ich len bolo a bude. Humor v nich obsiahnutý nikdy nepresahoval štandardy tv zábavy v hlavnom vysielacom čase, pripravenej pre masy. Nič prínosné. Opakované pozeranie nehrozí. Pretože utrpenie je to už prvý raz. Myseľ však nie je odolná reklamným vábeniam. Sľubujú nové prístupy, nové poňatie hrdinu. A tak v priebehu rokov oči videli viacero bondoviek s prísľubmi, vrátane novších. Ani tie nepresvedčili. V tomto prípade išlo len o to, pozrieť film, kde je stvárnená Bratislava. A výsledok? Typický pre dobu vzniku, príznačný pre celú bondovskú sériu. Voľne odcitujem užívateľa BigBang: "Keď islamisti - dnešní Talibanci - boli ešte kladní hrdinovia.". ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Pierce Brosnan měl Bonda na dosah už v polovině 80. let. Pátou sérii „jeho“ seriálu Remington Steele (od r. 1982) společnost NBC na jaře 1986 zrušila a „volný“ Brosnan mohl v půlce stejného roku absolvovat třídenní kamerové zkoušky na agenta 007. Oznámení, že byl vybrán do role Bonda ale způsobilo náhlý nárůst zájmu o Remington Steele, natěšená NBC tři dny před vypršením opce prodloužila Brosnanovi smlouvu a ohlásila 5. sérii. Naštvaný producent Albert R. Broccoli stáhl nabídku a prohlásil, že nechce svět 007 propojit s televizním seriálem. Remington Steele však měl vlastní problémy (mluvilo se hlavně o nesnášenlivosti Brosnan–Zimbalist a celkově klesající sledovanosti). Bylo natočeno pouhých 6 epizod a seriál definitivně zrušen. Naštěstí se hněv Broccoliho týkal NBC, nikoliv Brosnana, a ten si tak později Bonda zahrál. (kenny.h)
  • Při honičce po zamrzlém jezeře střílí na Bonda příslušník VB z americké zbraně typu 1911. Tuto zbraň neměla tehdejší VB ve výzbroji. (JohnSmith)
  • Dech života byl původně plánovaný jako prequel, který by odhaloval začátek Bondovy špionské kariéry. Nakonec byl tento nápad uložen k ledu a v úvahu byl přijat až u Casino Royale. (novoten)

Reklama

Reklama