Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

Knor 

všechny recenze uživatele

Tahle série má dokonalou sestupnou tendenci. Přiveďte si do rodiny Charlieho Bronsona a máte jistotu, že to někdo z vašich milovanejch odsere aby se mohl Charlie mstít a vybíjet hajzli, v tomto případě drogový kartely včetně jejich bosů. A jde mu to, i přes to, že by už měl jen luštit křížovky a přepočítávat důchod. Chybí mi tu krvavost a přece jen efektnější likvidace grázlů. Je to už přece jen čtvrtej díl a opakování toho samého do nekonečna nikoho moc bavit nebude. Každopádně to pořád ještě celkem jde, ale z celé série je to největší slabota. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Holt, musíme si to přiznat.Hispánský architekt Paul patří spolu s Rambem, Rockym, Matrixem(jméno Arnieho v Komandu) ke kulturnímu dědictví vzniklého za úřadování Ronalda Reagana (od 1980 do roku 1989).Bronson, i když se to nezdá kosí protivníky řádně jako za starých dobrých časů a může se ve svých 66 letech vyrovnat i takovým mladíčkům jakými jsou (či spíše byli) "Džudykof" nebo Chuckie. Ale zatímco Chucka a spol. posílají vypořádat se s diktátory někde v Africe a v SSSR, na starého důchodce zůstanou ti parchanti doma.Takže tentokrát to budou drogoví dealeři, což by bylo sado.Ale těch explozí a toho ufuněného běhání je tu trochu dost. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší, než jeho předchůdce, což ovšem není příliš velké vyznamení. Bronson v tomhle díle působí paradoxně přesvědčivěji, než ve trojce. Přeci jenom pořádná zbraň v ruce mu sedne víc, než jeho směšně vypadající pokusy o full-contact boj. Vzhledem k jeho věku je to pochopitelné. Pokud máte rádi exploze, kterých si tu užijete vrchovatě a překousnete sračkoidní děj, dá se to vydržet. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani čtyřka nějak závratně nenadchla, ale ještě pořád to není odpad. Drogy jsou svinstvo a tak není divu, že Kersey tentokrát trošku nadzvedne mandle podsvětí. Být jím, tak už si na staré kolena nehledám žádnou starou (i když občas je potřeba vyvětrat lachtana), jinak bude zabíjet donekonečna. Já vím, ono ho to baví, ale divák už z toho začíná být poněkud unavený. Stařík má sice lepší arsenál zbraní, ale věk se už zastavit nedá a tak ty fighty vypadají dost směšně, stejně jako „dostihové“ běhy. No jsem zvědavý, s čím se vytasí v dalším díle. Slabých 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne, charisma páně Bronsona na mě prostě nefunguje, stařík s žehlicím prknem místo páteře a výrazem mrože v říji. Oprostím-li se ale osobních antipatií, tak mi ve čtvrtém Přání smrti zůstane vcelku pohodové akční béčko s několika specialitami, z nichž nejvíc ční asi Kerseyho nezvratný osud, respektive osud jeho blízkých a pak povedená přestřelka na ropném poli, ta je díky skvělé kameře asi největší a zapamatovatelnou ozdobou filmu, nepočítám-li teda předtarantinovský osud negra, co plachtil čtyři patra.. Tři ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V snahe čo najviac ušetriť, scéna, kde Kersey (Bronson) ide do kina, aby sa stretol s Nathanom (John P. Ryan), bola v skutočnosti natočená v kine, ktoré patrilo produkčnej spoločnosti The Cannon Group. (m.a.t.o.)
  • Podľa výpisu, ktorý číta policajt, sa dá zistiť, že Kerseyho (Bronson) adresa je 8200 Wiltshire Boulevard, Los Angeles. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama