Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně dobrá Vánoční komedie, u které jsem si říkal, že Sám Doma by se řadilo jen těsně před tento kousek.Bohužel ale s přibývajícími minutami film ztrácí na kvalitě a posledních dvacet minut už mě to ani tolik nebavilo.Takže příjemná komedie, ale myslím, že 85 % na csfd je poměrně moc.Pro mě to je za 65 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud jsou Vánoční prázdniny nejlepším dílem, tak mě mrzí že jsem jej viděl hned jako první. Chevy Chase se svým blbým kukučem skrývá neuvěřitelný komediální potenciál a charisma mu nelze upřít. V 90. letech tohle musela být mnohem větší pecka, ale pro mě i dnes snese přísné vánoční měřítko. Nejvíce se mě líbí že zbytečně netlačí na pilu a dle mého soudu, ti co se už seznámili s celou rodinou v předchozích dílech se pobaví ještě více. Griswoldovic sousedi jsou vyloženě smolaři :D 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice tohle neni nejlepsi film, kterej jsem od National Lampoon videl, ale je to skutecne zabavnej vanocni film pro celou rodinu. Pribeh se v podstate omezuje na par dnu pred svatkama a velke pripravy oslav Vanoc, ale Griswoldovi problemy proste nemaj chybu. Navic se tu objevuje mlada Juliette Lewis a hlavne humusak Randy Quaid. Kdyby se secetly vsechny fory ve filmu, tak by nich asi zas tolik nebylo, ale prislo mi, ze to je tim, ze tvurci si pred kazdym velkym forem pripravujou pudu a postupne pointujou situaci az k foru a hned po nem si zas zacnou pripravovat cesticku pro dalsi for a tak to de vlasne celou dobu filmu. Az na par dojemnejsich chvilek, kterejch nastesti neni moc. Navic tu je par odkazu na jiny filmy, treba takovej Chevy Chase s motorovkou je proste dokonalej. Proste vyborna vanocni komedie s nekolika skvelejma forama a pohodovou atmosferou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už mnoho let nezbytná součást mých Vánoc.Všude kolem záplava lásky,tradic a falešných citů a díky rodině Griswoldových se můžu hodit do klidu a od srdce(a jiných vnitřních orgánů) se zasmát.Po těch letech už přesně vím,kdo a kdy použije jakou hlášku,ale i tak to stále funguje a já se u sledování královsky bavím. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní vánoční komedie, bez které prostě moje svátky nemohly existovat. Ale když jsem si to pustil teď - v říjnu, abych si oživil atmosféru, na kterou jsem byl naladěn -, tak mne to nudilo a nepřišlo vůbec vtipné. Jasně, Chevy Chase ruluje vždycky a jeho wife je fakt dost sexy, ale celkově mi to přišlo spíš teatrální a místy nechutně nevtipné. Já doufám, že až si to zase pustím na Štědrý den, bude to pro mne zase taková bomba. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (39)

  • V prvom zábere zozadu na rozhrkaný zelený náklaďák Dodge je vidno, že v ňom sedia traja ľudia. Neskôr v iných záberoch už iba dvaja. (megacik)
  • Na dome 25 000 žiaroviek s daným zapojením nemohlo nikdy fungovať. Ak jedna žiarovka mala čo i len pár wattov, tak dohromady by spotreba bola v desiatkach kW (možno aj 100 kW). Všetko bolo zapojené na jednu predlžovačku, resp. na jeden vypínač, pričom tieto komponenty sú stavané max. na 2kW. Taktiež hlavný istič v štandardných amerických rodinných domoch býva dimenzovaný na max. 25kW. (megacik)
  • Když do domu přijíždí velmi špatně vidoucí teta Bethany (Mae Questel) kvůli záplavě světýlek na domě, tak se otáže, zda-li rodině Griswoldů nehoří dům. Jen chvíli poté se zeptá, jestli už jsou na letišti, což v souladu s prvním výrokem nedává smysl. (PlayEasy)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama